סקר קטן

noa555555

New member
היו פעמים שחשבתי שאני אוהבת

כדורי בשר וכאלה
אבל לא יכולה להגיד שאמרתי אי פעם שלא יכולה בלי
היה לי ממש קל , הויתורים. . היו תקופות בעברי שהייתי קרניבורית רצינית יותר אבל זה היה מזמן . שמחה שכבר לא שם . כל כך שמחה.
 

PinkyRaSta

New member
פחות בשר, יותר בקטע של גבינות..

הייתי צמחונית כמה זמן ולא ראיתי את עצמי טבעונית (למרות שידעתי שזה היעד הסופי) בעיקר בגלל הגבינות (נוראית שכמותי)

הייתי חולה על גבינות, עיזים בעיקר.
עין כמונים הייתה האהבה שלי

והיו לי את הקרייבים המטורפים (!) להמבורגר בשעה 2 בלילה..
אבל תמיד שאכלתי בשר הרגשתי 'קצת' רע. מזל שלמדתי לעבוד על השריר הזה של הלב והמוח כדי להפוך את ה'קצת' הזה ל'הרבה'.


זה מדהים כמה אחרי שאת/ה מפסיק/ה לאכול בשר- האופי שלך ממש משתנה, את/ה נהייה שקול/ה יותר, רגוע/ה יותר. אני מדברת גם בקטע של אוכל, אבל זה גם מקרין על דברים אחרים.. ממש על האופי, על הגישה. לעוד א/נשים זה ככה או שאני מדברת על עצמי?
 

לביאה3x

New member
בשר, עוף, דגים, חלב, גבינות וביצים

הכל טעים לי, למרות שאני כבר לא ממש זוכרת את הטעם ...
 

Ginger L Honey

New member
מעולם לא אהבתי בשר

הייתי אוכלת רק אם היו מערבבים למשל, בשר טחון בהמון רוטב של פסטה, עד שלא הרגשתי את הבשר.
או שניצל אם הוא היה דק כמו נייר ושרוף.

המעבר לצמחונות היה יחסית קל. אבל לא אכלתי בשר בערך שנתיים לפני שבאמת הפכתי לצמחונית, הייתי אוכלת מאכלי-ים למיניהם (לא הייתי קוראת לעצמי "צמחונית" בתקופה הזו, הייתי מודעת להבדל)
מעבר לטבעונות נראה היה בתחילה קשה יותר ממעבר לצמחונות, אבל מהר מאוד התסרר כי זה הרבה יותר קל מכפי שחשבתי
 

eietmo

New member
תמיד שואלים אותי

ואני תמיד עונה שאני ממש ממש אהבתי סטיקים. לא אהבתי עוף, לא אהבתי המבורגרים ונקנקיות, וגם לא אהבתי דגים אבל ממש אהבתי סטיקים!!!

וגם שניצלים.

אבל למען האמת אני מרגישה סבבה בזה שחיה לא מתה בגללי וזה הרבה יותר נעים מדקה של הנאה באכילת סטיקים (ועוד 13 שעות עיכול
)
שניצלים טעימים רק כי הם מצופים בלחם ומטוגנים אז אני מצפה ומטגנת דברים אחרים.
 

שביק

New member
בזכות הסקר אספר קצת על עצמי. איך הגיעה

קרניבורית לא צעירה, סבתא לנכדים שאחת מהן חיילת בוגרת.
רוב שנות חיי אכלתי "רגיל". כלומר בשרים, עוף ביצים וכל מה שאינו טבעוני.

מזה שנים רבות אני חולת סוכרת אשר הלכה והחמירה.
נכנסתי בעקבות המחלה למצבים מאד קשים וההתמודדות היתה מאד קשה.
למעשה חיי נעצרו.

ואז - לפני פסח האחרון, כשאני בשפל המדרגה, קיבלתי ספר מאחת מבנותיי. שם הספר "לנצח את הסוכרת בדרך טבעית".

קראתי בעיון, ומאד משך אותי להתחיל בדרך חדשה, מיד לאחר הפסח, כשכולם שבו לביתם התחלתי. קניתי מצרכים ראשונים.
נכנסתי לפורום הזה, אשר פתח את עיניי, ת ו ד ה! ואת צלחתי.
אישי הצטרף אלי אך הוא צמחוני ולא טבעוני.

חיפשתי עוד ספרות מתאימה ומתכונים ומאז עליי לציין -

ח י י ה ש ת נ ו ולטובה.

אז המשך יום נעים לכולכם ואני נהנית מאד כיום.
 

cwen

New member
איך באמת האפקט הבריאותי שאת מרגישה?

אם כמובן זה בסדר מצידך לחשוף בפורום...
 

שביק

New member
ל-cwen עונה ברצון. (ולכל מי שמתעניין).

ב"סרט" הקודם הייתי. תרופות רבות ומיני זריקות קיבלתי.

מצבי לא השתפר למרות מאמציי. לא אכלתי זה וזה ואת ההוא ורק ככה וכמה.

טיפולים מסויימים הביאוני למצבי "היפו" קשים ביותר שהיה לי קשה להתאושש מהם.
כל יום במשך שעתיים לפחות הייתי "כגוש בשר" שאין עם מי לדבר.

בהחלט מצבים לא נעימים.

בזכות בתי והספר שהביאה, אין לי יותר צורך בחלק מהתרופות ולא באחת מהזריקות אותה קיבלתי בכל יום.

אני מזריקה אינסולין לפני שינה ובמשך היום נהנית מאד ממאכלים טעימים, מגוונים, בריאים ומצבי הבריאותי והנפשי בעקבות כך השתפר לבלי הכר.

בקיצור אני "אדם חדש" עם איכות חיים חדשים.

ואפילו חושבת על נסיעה לחו"ל - דבר שלא היה בא בחשבון קודם לכן.

המשך יום נעים, טעים ובריא לכולם
 
T

tapa4ik

Guest
איזה יופי..

ריגשת אותי מאד!! המון בריאות והצלחה בדרך החדשה והמדהימה שבחרת!
 

cwen

New member


איזה כיף לשמוע את הסיפור הזה
רק בריאות!

ובמה בעצם מתבטא השינוי בתפריט? מה את אוכלת היום? תזונה טבעונית אני מניחה, אבל איך בערך נראה התפריט?
 
מדהים!

צריך לעשות עליך כתבה בטלויזיה.
אולי אנשים יתחילו אז להבין את ההשפעות של תזונה טבעית וטבעונית
 

l coyote l

New member




אני בין השאר מבכה את העובדה שלא התערבתי בתזונה של אבא שלי עליו השלום.
הוא אמנם שינה תזונה בעקבות הסכרת והשלכותיה, אבל ע"פ המלצות של תזונאיות ממסדיות. זה אומר שהוא כן צרך מוצרי חלב פרה, וכן צרך דגים וחזה עוף.
מצבו לא נשאר סטטי. הוא היה תלוי בתרופות והלך והדרדר במהלך 10 שנות המחלה עד לדום לב שסיים את הסאגה.

אי אפשר להחזיר לאחור, אבל משמח אותי להתקל בסכרתיים שכן עשו שינוי דרסטי לכיוון טבעונות ומרגישים את ההשלכות החיוביות על המחלה.
זהו
 

שביק

New member
ראשית תודה למגיבים/ות.

במה מתבטאת התזונה שלי? ובכן:- פרי אחד ביום מקסימום שניים.
קטניות, עדשים, אצות, "נקניק" צמחי ו"נקניקיות" צמחיות אותן
מבשלת בתבשיל כרוב עם מעט תפוחי אדמה. (מתכון הונגרי במקור).
מרקי ירקות מסוגים שונים וכדו' וכמובן שסלטים שונים ומגוונים.

ומילה ל- coyote חביבתי. אין לבכות על חלב שנשפך. צר לי על אבדן אביך בנסיבות קשות וסבל.

אולי הוא לא היה מוכן לשינוי, אולי לא היה מודע.

גם אני לא הייתי מודעת אך הייתי פתוחה לשמוע, לקרוא ולנסות. כי "בסרט ההוא כבר הייתי והוא לא היה טוב" עבורי.
אולי כן טעים
אך מזיק.

ערב טוב ומהנה לכולכם משביק
 

vegetalien

New member
תיקון.

על חלב שנשפך ראוי לבכות. צ"ל: "אין לבכות על חלב סויה שנשפך".
 

שביק

New member
המתכון ההונגרי - לפי בקשת הקהל - הרי לכם:

בצל גדול פורסת לחצאי עיגולים ומניחה בסיר עם מעט מאד שמן, רק כבסיס.
מטגנת לאט עד השחמה קלה,
בינתיים פורסת כחצי כרוב לפרוסות דקות עד כמה שאפשר. (אפשר כמובן במעבד המזון ).
מוסיפה לסיר עם הבצל מערבבת היטב. מכסה, נותנת לירקות "להזיע" ולהשחים אט אט. בינתיים מוסיפה קופסא קטנה רסק עגבניות ומעבבת, מוסיפה מעט מים רותחים.
מספר תפוחי אדמה לקוביות (קלופות) מוסיפה.

מוסיפה מלח, פלפל אבקת מרק בטעם עוף (פרווה). פרוסות נקניקיות מהצומח כמה שרוצים, כמספר הסועדים.
להמשיך לבשל על אש קטנה עד קבלת צבע נאה והכרוב והתפודים מוכנים.

בתיאבון ובהצלחה!!!! משביק
 
למעלה