לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
71177,117 עוקבים אודות עסקים

פורום גורמה וגסטרונומיה

ברוכים הבאים לפורום גורמה וגסטרונומיה.אם אתם מבינים שאוכל טוב מתחיל מבחירה מדוייקת של חומרי גלם משובחים וללא פשרות; אם ברור לכם שבתהליך הכנה אין קיצורי דרך (גם אם האורחים הודיעו רק לפני חצי שעה שהם או-טו-טו אצלכם); אם אתם מאמינים שאוכלים גם בעיניים, ושהגשה נעימה, אסתטית ומעוררת תיאבון היא חלק בלתי נפרד מהארוחה – הגעתם למקום הנכון (אם לא – היכנסו – אנחנו ננסה לשכנע אתכם).בפורום גורמה וגסטרונומיה נדון לעומק בנושאים רבים ומגוונים העשויים לעניין בשלנים ואופים: מהרהורים על מהות המונח "גורמה", דרך ניתוח והכנה של מתכונים מעניינים ועד חוויות גסטרונומיות בארץ ובחו"ל; מהבנה של טכניקות מקצועיות בבישול ואפייה, דרך הכרה של תהליכי עבודה מדוייקים ועד כללי "עשה ואל תעשה" של חומרי גלם; מבנייה נכונה של תפריט, דרך הכנה מוקפדת שלו ועד לעקרונות בעיצוב המנות על הצלחת – הלכה ומעשה כרוכות זו בזו בטרמינולוגיה מדוייקת, מקצועית ואמינה, ובשאיפה בלתי מתפשרת לאיכות גבוהה ככל האפשר.אנו מאמינים שעם הזמן נבנה בעמודי הפורום ובדף הקהילה מאגר ידע מקצועי, מקיף וממצה, לתועלת הכלל.אנא עזרו לנו לשמור על רמה מקצועית גבוהה של הפורום, תוך הקפדה על הכללים הבאים:- דאגו להעלות תמונות של מנות ושל שלבי הכנה, רק אם הן מלוות בהסברים על הטכניקה ששימשה בהכנת המנה ו/או במתכון, ואם לדעתכם היא עשוייה ללמד אותנו משהו חדש או לעורר דיון מקצועי.- שתפו אותנו בתפריטי ארוחות והמתכונים שתכננתם והכנתם כדי שנוכל ללמוד מהם, רק אם הנכם פתוחים לביקורת ודיון (לטוב ולרע). - המנעו מלכתוב בפורום הודעות שאינן עוסקות בנושאי הפורום, הודעות בשפה העלולה לזלזל או לפגוע באנשים, והודעות המתייחסות לאופן ניהול הפורום. הימנעו בבקשה מלרשום מספרי טלפון בהודעותיכם (מכיון שזה מנוגד לתקנון "תפוז"). אנא העבירו הודעות אישיות לחברי פורום אחרים במסר אישי או באימייל.נשמח אם תצטרפו אלינו בין אם יש לכם נסיון כחובבים או כאנשי מקצוע, ובין אם אתם בתחילת הדרך. אתם מוזמנים לחלוק חוויות, לשאול ולהתדיין, ללמוד וללמד אחרים, ובלבד שנושאי הדיון יתמקדו באוכל איכותי ובדרכים להכינו וליהנות ממנו.

אודות הפורום גורמה וגסטרונומיה

ברוכים הבאים לפורום גורמה וגסטרונומיה.אם אתם מבינים שאוכל טוב מתחיל מבחירה מדוייקת של חומרי גלם משובחים וללא פשרות; אם ברור לכם שבתהליך הכנה אין קיצורי דרך (גם אם האורחים הודיעו רק לפני חצי שעה שהם או-טו-טו אצלכם); אם אתם מאמינים שאוכלים גם בעיניים, ושהגשה נעימה, אסתטית ומעוררת תיאבון היא חלק בלתי נפרד מהארוחה – הגעתם למקום הנכון (אם לא – היכנסו – אנחנו ננסה לשכנע אתכם).בפורום גורמה וגסטרונומיה נדון לעומק בנושאים רבים ומגוונים העשויים לעניין בשלנים ואופים: מהרהורים על מהות המונח "גורמה", דרך ניתוח והכנה של מתכונים מעניינים ועד חוויות גסטרונומיות בארץ ובחו"ל; מהבנה של טכניקות מקצועיות בבישול ואפייה, דרך הכרה של תהליכי עבודה מדוייקים ועד כללי "עשה ואל תעשה" של חומרי גלם; מבנייה נכונה של תפריט, דרך הכנה מוקפדת שלו ועד לעקרונות בעיצוב המנות על הצלחת – הלכה ומעשה כרוכות זו בזו בטרמינולוגיה מדוייקת, מקצועית ואמינה, ובשאיפה בלתי מתפשרת לאיכות גבוהה ככל האפשר.אנו מאמינים שעם הזמן נבנה בעמודי הפורום ובדף הקהילה מאגר ידע מקצועי, מקיף וממצה, לתועלת הכלל.אנא עזרו לנו לשמור על רמה מקצועית גבוהה של הפורום, תוך הקפדה על הכללים הבאים:- דאגו להעלות תמונות של מנות ושל שלבי הכנה, רק אם הן מלוות בהסברים על הטכניקה ששימשה בהכנת המנה ו/או במתכון, ואם לדעתכם היא עשוייה ללמד אותנו משהו חדש או לעורר דיון מקצועי.- שתפו אותנו בתפריטי ארוחות והמתכונים שתכננתם והכנתם כדי שנוכל ללמוד מהם, רק אם הנכם פתוחים לביקורת ודיון (לטוב ולרע). - המנעו מלכתוב בפורום הודעות שאינן עוסקות בנושאי הפורום, הודעות בשפה העלולה לזלזל או לפגוע באנשים, והודעות המתייחסות לאופן ניהול הפורום. הימנעו בבקשה מלרשום מספרי טלפון בהודעותיכם (מכיון שזה מנוגד לתקנון "תפוז"). אנא העבירו הודעות אישיות לחברי פורום אחרים במסר אישי או באימייל.נשמח אם תצטרפו אלינו בין אם יש לכם נסיון כחובבים או כאנשי מקצוע, ובין אם אתם בתחילת הדרך. אתם מוזמנים לחלוק חוויות, לשאול ולהתדיין, ללמוד וללמד אחרים, ובלבד שנושאי הדיון יתמקדו באוכל איכותי ובדרכים להכינו וליהנות ממנו.
x
הודעה מהנהלת הפורום
0
המשך >>

לצפיה ב-'קרמל שוקולד חלב - מתכון'
קרמל שוקולד חלב - מתכון
<< ההודעה הנוכחית
21/08/2003 | 15:02
6
428
בעקבות הדיון על שוקולד חלב אני מביא מתכון נפלא ופשוט לטופי שוקולד חלב.
כשהייתי קטן להורים שלי הייתה חנות ממתקים. הממתק הכי ממכר היה בשבילי סוכריות טופי-חלב... הסוג החביב עלי ביותר היה זה של כרמית. אם אני זוכר נכון, הסוכריות של כרמית היו בטעמים שונים ובאריזה מהפנטת (ואת זה אני אומר היום בניסיון להבין מה משך אותי בהן כילד).
השבוע הייתי אצל רופא השיניים שלי. אחרי שנייה שהציץ לי בפה, החליט להתבדח ואמר לי: "אוי... אתם... נהיה לכם חורים בשיניים רק מאבקת הסוכר שאתם נושמים באוויר אצלכם"... לך תסביר לו שאני עדיין מכור ל"טופי" שוקולד חלב תוצרת בית...

קרמל שוקולד חלב מומלץ בפני עצמו או כפטיפור לסיום ארוחה.

קרמל שוקולד חלב
מתכון ל-49 ריבועים

150 גר' סוכר
150 גר' גלוקוד
200 גר' שמנת מתוקה 35%
130 גר' Jivara Lactee תוצרת Valrhona
15 גר' חמאה רכה
2.5 גר' fleur de sel

1) קוצצים את השוקולד.
2) מביאים לרתיחה את השמנת והסוכר. מוסיפים את הגלוקוז ומבשלים עד לטמפרטורה של 115 צלזיוס.
3) מוסיפים החמאה ומערבבים במהירות עד להמסה מלאה. מורידים מייד מן האש.
4) מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אלסטית, חלקה ומבריקה.
5) מוסיפים המלח ומערבבים קלות עד לפיזור אחיד.
6) יוצקים לטבעת בגודל 18*18 ס"מ ומייצבים מספר שעות (בטמפרטורת חדר נורמלית).
7) חותכים ריבועים בגודל של 2.5*2.5 ס"מ ומניחים גם אותם להתייצב מעט.
8) תלוי בשימוש ונתון לבחירתכם (ראו הערות).

מספר הערות:
* מומלץ להשתמש בסיר עמוק למדי כי התערובת מטפסת במהלך הבישול.
* אפשר לעטוף בנייר צלופן או בנייר עטיפה מתאים אחר, כמובן אחרי שמוודאים שהוא מתאים לעטיפת מזון. יחד עם זאת, במסעדות בצרפת נוהגים להגיש את ריבועי הקרמל ללא עטיפה, בצמוד לפטיפורים אחרים. לבחירתכם.
* לצערי, החום הישראלי כנראה יחייב מקרר לייצוב ולחיתוך. בכל זאת חשוב לי לציין שאין זה מומלץ מסיבות שימור (לחות).
* אם אין ברירה, וריבועי הקרמל אכן שהו במקרר, מומלץ מאד להניח להם לטמפרטורת החדר לפני ההגשה כדי שיגיעו למרקם הנכון.
* המתכון מתאים לסוג השוקולד שציינתי.
גורמה וגסטרונומיה >>
לצפיה ב-'נשמע ונראה מצויין '
נשמע ונראה מצויין
21/08/2003 | 18:55
20
במסעדות הטובות בצרפת נוהגים להגיש מיני פטיפורים קטנים עם הקפה אחרי הארוחה.  קרמלים כאלו לרוב מככבים בצלחת פטיפורים כזו.

יאמי.

-- רן.
גורמה וגסטרונומיה >>
לצפיה ב-'אתה עושה לי רגשי נחיתות..'
אתה עושה לי רגשי נחיתות..
21/08/2003 | 19:01
4
34
את הזהבים האלה היינו אוספים פעם..

ושאלה:

למה לצקת לטבעות אם הולכים לחתוך ריבועים?
למה לא תבנית ריבועית 20*20?

..והתערובת כבר נמצאת בסיר על הגז..
גורמה וגסטרונומיה >>
לצפיה ב-'נו... זה בגללי... '
נו... זה בגללי...
21/08/2003 | 20:18
3
32
באומרי "לצקת לטבעת 18*18 ס"מ" התכוונתי למסגרת ריבועית של 18*18, ללא תחתית (כזו שמשתמשים בה להרכיב עוגות מוס). הבעייה היא שלא ידעתי איך להגיד בעברית "רינג מרובע" ואיך לתרגם את המילה "cadre" (בצרפתית)...

אין מניעה להשתמש בתבנית, אבל כדי למנוע ייסורים בשלב השליפה, תרפדי אותה מכל הכיוונים בנייר אפייה לפני היציקה.

לדעתי, הרבה יותר נוח להשתמש ב"רינג ריבועי" כי לא צריך לבזבז זמן על מדידה וחיתוך לגודל המתאים לתבנית.

רגשי נחיתות? חס וחלילה... רק זכרונות נעימים מפעם... (אולי בכלל זה מה שמלהיב אותי במתכון הזה)...
גורמה וגסטרונומיה >>
לצפיה ב-'מאחר..'
מאחר..
21/08/2003 | 20:36
2
29
ואני חסרת סבלנות...
לא יכולתי להתאפק ולהמתין לתשובה שלך,
..יצקתי את הכבודה על תבנית פיירקס 20*20  המרופדת בנייר אפייה.
..התקשתה יופי!

באמצע התהליך, בטמפרטורה של 108 קרתה לי תאונה..
המדחום  הדיגיטלי נפל לעיסה ושבק חיים ברגע..
כנראה מחדירת מים..
כך שאת  ה115 קבעתי כבר לפי  הרגש..

עלי לציין שמדחום הכספית שלי לסוכר  לא היה יעיל כתחליף בכמות קטנה זו..
הגובה בסיר היה נמוך ולכן עלתה הכספית  באיטיות רבה מדי עד שויתרתי .

כשסיימתי,
וראיתי שהתקשה,
פרצתי בתשואות שמחה וקראתי לבני הבכור לבוא ולהתפעל,
הלה ברוב חוצפתו,
הגיב,
יופי אמא,
עשית טופי,
כולו טופי,
אז לכי תמכרי  טופי...


.."בנים גידלתי ורוממתי"..
גורמה וגסטרונומיה >>
לצפיה ב-'נו טוב...'
נו טוב...
21/08/2003 | 20:56
1
21
שלחי אותו להתלהב מיוגורט קולה
אל תספרי לו, אבל אני יכול להבין למה הוא לא התלהב מהקסם... הקרמלים הללו נפלאים לדעתנו... אבל אנחנו לא אובייקטיבים... לנו יש מהם זכרונות מלבד הטעם (המצויין כשלעצמו ובהקשרים הנכונים)...

בישול מועט מדי יביא לקרמלים רכים מדי. בישול מוגבר יביא לסוכריות קשות מדי. לכן, חשוב להגיע ל-115 צלזיוס. מקווה שקלעת בול.
גורמה וגסטרונומיה >>
לצפיה ב-'אם נפל לכם..'
אם נפל לכם..
23/08/2003 | 11:27
23
המדחום הדיגיטלי אל תוך העיסה
ושבק..
.אל תמהרו להשליך אותו לפח!

..לאחר יומיים של התאוששות  על השיש במטבח..
הוא מתייבש וקם כמו חדש..

גורמה וגסטרונומיה >>

הודעות אחרונות

14:51 | 16.05.12 אורחים בפורום
07:19 | 16.05.12 אורחים בפורום
08:07 | 31.05.04 ירדנושית
08:24 | 29.05.04 ירדנושית
08:12 | 29.05.04 ירדנושית
22:35 | 02.04.04 SpicyTuna
13:36 | 24.03.04 גבינייה
10:34 | 21.03.04 omerkona
15:10 | 13.03.04 rmizrahi
12:18 | 01.03.04 GIGO

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ