והתחלתי ואני קוראת בעניין את Protest Kitchen
ספרן של ג'יני מסינה ושל קרול ג' א'דמס, על המשמעות של אימוץ תפריט טבעוני ביחס למוסר, איכות הסביבה, יחסי ניצול בעבודה (תעשיית המזון מן החי), צדק תזונתי, שנאת נשים וכולי. שדרך המטבח אפשר למחות על כל אלה. הקשרים מאוד מעניינים, חלקם היו נהירים לי לפני כן, חלקם לא. יש גם מתכונים. והספר מעודד לאקטיביזם.
אגב, מי שרוצות ורוצים לעבור לתזונה טבעונית או כזו שכוללת יותר מן הצומח, יעשו טוב, וקוראות וקוראים אנגלית, יהיה טוב לפנות לבלוג של ג'יני מסינה, דיאטנית מוסמכת, כדי לקרוא עצות תזונתיות בהירות, מבוססות על מחקרים ושאינן פנאטיות. לי היא עושה סדר, ביטלה את כל ה"רעש" התזונתי שהייתי מוקפת בו ואני שמחה שנחשפתי לאתר שלה לפני כחודשים ספורים, אתר שהוא המלצה של תזונאית מצוינת בגישה של אכילה אינטואיטיבית ואנטי-דיאטה, גישה שממילא אימצתי לפני כמה שנים ואצלי עובדת נהדר.
אז שני הלינקים, האתר של ג'יני מסינה, וזה של טיילור וולפרם. יש לה בבלוג מאמרים מצוינים שמתעמקים בחשיבה על אוכל ולדעתי עשויים לעזור, אם יש צורך בכך, לקידום אכילה טובה ונינוחה יותר.
https://www.theveganrd.com
http://www.wholegreenwellness.com