אני משנה את ההגדרות שלי מדי פעם, ואיכשהו הן תמיד מקיפות את אותן קומיקסים.
בכל מקרה, קומיקס בהוצאה עצמית נקרא קומיקס עצמאי. אפשר גם לכתוב סיפור כמו ספיידרמן עצמאית אם אתה מספיק טוב, לצלם בזירוקס ולמכור. אבל ספיידרמן הוא לא אלטרנטיבי..
קומיקס ששובר מוסכמות חברתיות וכל זה (כולל קומיקסי קקיפיפי) נחשב, למיטב ידיעתי, לקומיקס מחתרתי. אומרים שמחתרתי זה חלק מהאלטרנטיבי, אבל מהמעט שקראתי שהוגדר כאלטרנטיבי לא כולם השתדלו לשבור מוסכמות יותר מהמיינסטרים שאני קוראת.
(ההגדרה לא משהו, נראה לי שיש יוצאים מן הכלל)
יש אנשים שמגדירים אלטרנטיבי בתור כל מה שהוא לא גיבורי על, אני לא אוהבת את זה, כי ככה אנחנו מקבעים את הטרנד שאומר שרק גיבורים בטייץ מצליחים בקומיקס המערבי. אני רוצה שהטרנד הזה יהיה זמני, ולכן פייבלז למשל לא יכול להיות אלטרנטיבי, אלטרנטיבי זה ההפך מפופולרי.
לכן גם אני לא חושבת ש"מעיז לעשות משהו שונה" צריך בהכרח להיות אלטרנטיבי כי אני רוצה שהמשהו השונה הזה גם יתפוס, ושההגדרות לא יעצרו בעדו. אלא אם כן זה משהו שונה מדי ואז הוא בד"כ מחתרתי.
ואז מגיעים לשאלה הרגילה של "מה זה אלטרנטיבי" עם כאב ראש וחוסר רצון להתעסק בזה כבר..
הפתרון הנוכחי שלי הוא אינטואיטיבי נטו, מה שנראה לי מיינסטרים זה מיינסטרים ומה שנראה אלטרנטיבי זה אלטרנטיבי - פשוט כי זה עובד וזה נוח אבל זה פתרון נורא אישי.
פתרון אחר הוא לוותר על ההגדרה "אלטרנטיבי" ולהשתמש באלו שהעליתי קודם, שדי מכסות את מה שרוצים להגיד ב"אלטרנטיבי", או להחליט באופן שרירותי: "קומיקס אלטרנטיבי מכסה את המחתרתי, עצמאי, סלייס אוף לייף ומה שכולל בתוכו השתכרות או סקס" למשל. להגדרה כזאת אין הרבה טעם, אבל למי שרוצה..
גליה
לא טובה בהגדרות
(אתם צריכים לראות אותי מנסה להגדיר מוזיקה. זה בערך מתחלק ל: "מוזיקה שגליה אוהבת" ו"מוזיקה שהיא לא אוהבת". והן יותר קונסיסטנטיות מאלו של חנויות הדיסקים

)