אביו הרוחני Cerebus ואחת ההשפעות הגדולות על יוצרו של Bone - ג'ף סמית'.
למרות שאני מת על Cerebus-הקומיקס והדמות, אני חייב להסתייג ולציין שבשלב כלשהו, עם התחפפותו הסופית של היוצר דייב סים, הסדרה נהפכת למעיקה והרבה פחות מבדרת משהייתה באוגדנים הראשונים

.

הסבר מפורט יותר:
Cerebus נחשבת ליצירת הקומיקס הארוכה ביותר שפורסמה ע"י יוצר בודד (סים ביחד עם גרהרד שבשלב מתקדם יותר יצר את הרקעים בסדרה). מדובר ב-300 גליונות שהוא פרסם באופן עצמאי, שהופכים ל-16 אוגדני ענק (500 עמודים כ"א בערך). לרוב מתייחסים אליהם בתור "ספרי הטלפונים של סרבוס".
הסדרה מתחילה למעשה כמעין פארודיה על ז'אנר פנטזית ה- sword & sorcery, עם התייחסויות ישירות לדמויות כמו קונאן הברברי ואלריק הלבקן (מספריו של מייקל מורקוק) ובנוסף אין ספור ציטוטים מעולם התרבות הפופולרית כמו דמות של גיבור על מגוחך הלבוש כמו מקק ומלא בחשיבות עצמית ונבל שנראה כמו גראוצ'ו מארקס (וגם שאר האחים קופצים לבקר מדי פעם).
הסדרה משעשעת ומבדרת עד מאוד, מצוירת נפלא בשחור ולבן, אבל בשלב כלשהו מוחו עמוס הסמים

של דייב סים החליט לקחת את הסדרה יותר ברצינות ולבטא בעזרתה את תפיסותיו לגבי פוליטיקה,מגדר, החברה, האנושות וכל השאר.
בשלב זה סים התחפף לגמרי

, הצליח לריב עם כל האנושות (כולל ג'ף סמית')

, המציא דת משלו

וזמן קצר לאחר סיים סופית את הסדרה.
כפי שאמרתי, אף חובב קומיקס אמיתי לא יכול להרשות לעצמו לא להכיר את אבן הדרך החשובה הזו, אבל אל תרגישו מחוייבים להמשיך איתה עד סופה.
גם אני ויתרתי עליה אחרי כמה אוגדנים. אבל עדיין - חובה.
קומיקס >>