אתה שוכח שמדובר בעולם של מארוול. אני לא מבין איך אתה מוכן לקבל שאפשר להיות נוצרי כשאתה רואה את דר' סטרינג' והאסטרל וורלד, אבל אתה לא מוכן לקבל את ת'ור ואסגרד, שהם בעצם אותו דבר
זה יפה שיכול להיות שהדתות המונותאסטיות המוכרות (ויש עוד כמה), לא מוכנות לקבל את זה. זה לאו דווקא הופך את זה לנכון. אתה חי במסגרת מקובעת שבה אתה מתעקש שלדת יש חזקה על אלוהים, אבל זה לא נכון. יכול להיות שיש אלוהים אחד, כל יכול, שכשאתה מת, הוא שולח אותך לכנס אנימה ביפן ל4 ימים, ואחר כך לנצח הוא מכריח הוא גורם לך לקרוא בלופים את כל הפרקים של בימו, אודי ודוגי ליברצם.
סביר שלא קורה, אבל יכול להיות, זה הרעיון שאמונה, שהכל יכול להיות. זה שהיו כמה אנשים שנכסו לעצמם את אלוהים לפנייך, לא אומר שהם צודקים. אם מישהו באמת היה באמת צודק, אז הוא היה היחיד שעדיין פה.
עכשיו, אני קפטן אמריקה, נוצרי מאמין, אז אני לא מאמין בתחיית כנסי האנימה, בימו, אודי ודוגי, אני מאמין בשטויות של הנצרות. אבל אני חי בעולם של מארוול.
אני רואה את ת'ור, הוא מאוד חזק. חזק כמו ד'ר סטריינג'. אז אולי אל זה כינוי נחמד בשבילו, אבל מבחינתי הוא כמו ת'ור. אבל אני חושב לעצמי, לת'ור יש את אסגרד, זה מערך אלילי. אבל בעצם... גם הייתי בתוך עולמות האסטרל של דר' סטריינג', שניהם לא על העולם הזה באופן פיזי. זה נראה לי די דומה.
ועכשיו מגיע עוד קושי. אני מכיר אנשים שהיו שם, והם טענו שהם היו מתים. אבל עכשיו הם חזרו לחיים, אז אני כזה בטוח שהם היו מתים? הרי מת זה מצב ודאי, ועכשיו הם בחיים ומספרים לי על זה. אני מסיק, שהם היו באיזה סטייט אוף מיינד שנתן להם להיות שם.
עכשיו, שים לב, זה הדבר הכי חשוב שאתה יכול לקרוא בדיון הזה:
אני לא אומר שאתה טועה. יכול להיות שלא חשבו על החור הזה, וקפטן אמריקה הוא אדיוט, שמאמין באלים נורדיים תוך כדי שהוא נוצרי אדוק, ולא מבין למה זה סותר. זה יכול להיות.
אני רק רוצה שתסכים, שגם האפשרות שאני מציע הגיונית. כי היא הגיונית. אין בה סתירות פנימיות. ואם יום אחד מישהו יכתוב על הנושא, הוא יוכל לקחת את בסיס הטיעון שלי ולהפוך אותו לקומיקס שיהיה הגיוני באותה מידה כמו להודות שיש שם פאק.
מה שאני טוען, הוא שיש המון אפשרויות, ואתה מחליט להתקבע על אחת. אני מציע לך את הקיצון השני של הטענה שלך, ודה-פקטו אני טוען - כל טענה באמצע הסקלה היא גם הגיונית (ביחס לעולם הפנימי).
קומיקס >>