ללא כל ספק החלק החשוב.
אני יכולה לתרום לך את עשרים הסנט שלי, עובדים לא רע, לגבי דיו ואקריליק (בשמן זה אחרת אבל אתה לא משתמש בשמן ממה שהבנתי - אז נחסוך מלל מיותר).
ראשית, שני החומרים מתייבשים מאד מהר, ולכן אני לא מניחה מכחולים לא נקיים ליותר מכמה דקות (חמש, נניח) בלי לשטוף טוב טוב. זה מעיק אבל הכרחי. ברגע שהצבע מתייבש מאד קשה להפטר ממנו, אבל אז לפחות יש לך אחלה מכחול לדריי-בראש

מבחינת השטיפה - אני מתכננת מתישהו לקנות לי את הקערית עם הקפיץ כדי שאוכל להשאיר מכחולים טבולים במים בלי שיעמדו על השערות (למקרה שתהית - כן, הם מתעוותים אם משאירים אותם ככה. הזולים פשוט משירים המון שיער.) עד אז, אני רוחצת אותם טוב בצנצנת מים, סופגת בסמרטוט, מרטיבה קצת שוב במים די נקיים ומשאירה ככה עד להמשך השימוש - זה מונע התייבשות של צבע (אם אתה צריך להשאיר מכחול לא נקי ליותר מחמש דקות).
בסיום העבודה אני חופפת את המכחולים. זו המלצה שקיבלתי לגבי מכחולי שיער טבעי אבל עובדת נהדר על מכחולים סינטטיים. שוטפת טוב טוב במים, שמה על השערות של המכחול קצת סבון (סבון נוזלי, סבון כלים, משהו כזה), מקרצפת טוב טוב בלי למעוך את השערות אחורה, ואז שוטפת היטב עד שהמכחול נקי פרפקט. מציבה בצנצנת עם השערות למעלה לייבוש.
לגבי אחסון - אם זה לזמן קצר ובלי חשיפה מוגזמת לאבק, אני משאירה אותם ככה. אם לא, אני פורשת אותם במגירה רחבה ומדביקה אותם לתחתית כדי שלא יעופו וימעכו כל פעם שאני מטלטלת את המגירה למטרה כלשהי.
מה הייתי קונה במקומך-
הייתי קונה שלושה מכחולים קטנים, עגולים, מהסוג שכשהם ספוגים יש להם שפיץ. שלושה גדלים - לגבי מספרים, זה משתנה בין החברות, פשוט תדאג שלפחות אחד מהם יהיה כזה שניתן למתוח איתו קו דקיק (מס' 0 ברוב החברות). העבה ביותר צריך להספיק למשיכת קו בעובי חצי ס"מ, נאמר. שוב, המספרים משתנים.
אישית, אני לא מעריצה ענקית של שיער טבעי, מטעמי התיפיפות נפש (לא אוהבת את המחשבה שהורגים מכרסמים בשביל פרוותם. לא, זה לא מפריע לי לצרוך סטייקים. אמרתי התיפיפות נפש, לא?) רוב המכחולים שלי סינטטיים אבל באיכות גבוהה, ואני מאד מרוצה מהם. מצד שני, בערך מחצית ממכחולי הדיוד שלי הם מתנה שקיבלתי בלי תיעוד, ולפי הצבע קיים סיכון מסויים שהם משיער טבעי. המחיר בהחלט מרמז על משהו - אבל אני הייתי הולכת על מחירי אמצע, ובהמשך הדרך - אחרי ניסיונות למיניהם מתגבש טעם מסויים מבחינת גדלים של מכחולים וכו' - תוכל לקנות עוד בלי נקיפות מצפון.
בנוסף, הייתי קונה מכחול שטוח אחד לא גדול, נאמר ברוחב של כשישה מילימטרים, בו תוכל להתנסות קצת באפקטים דומים לדף הדוגמה שהעלית.
ועוד מכחול אחד - עגול ודק, אבל לא דק מדי (מס' 1-2) תקנה בשביל המחק. במקום לנסות לנקות מכחול של דיו בשביל תיקונים ובסוף לקבל אפור - פשוט תעבוד עם מכחול נפרד. צנצנת מים נפרדת לניקוי גם.
דיו - אני משתמשת בוינדזור ניוטון, הפליקן שהיה לי קודם תמיד יצא חיוור יותר בסריקה. דיו לבן קניתי, ועל טעויות לא רצוי לחזור. קנה לך אקריליק אטום, איכותי ולא נוזלי מדי.
בדים מומלצים לניקוי מכחולים - דברים לא מלוכלכים שלא מורידים סיבים לתוך המכחול. אצלנו זה בדרך כלל גרביים עם חורים, טי שרטים בלויים מדי ומכנסי מדים. אישית - אני לא מצליחה להגמל מהמנהג המגונה של לפעמים לנגב על הבגדים בהיסח הדעת, אז אני תמיד לבושה בסחבות כשאני מציירת.

יותר מפורט מזה - כבר צריך להיות בע"פ!

ולגבי המלצות ספציפיות על חברות - תרים טלפון או שלח מסר, אני אשמח לענות.