הרי קומיקס הוא נוסחה כל כך מדוייקת וספציפית, וכל שימוש במשהו שאי אפשר להגדיר ספציפית בעזרת ספר של סקוט מקלאוד הוא פסול ומערער את היסודות השבריריים של יחסי טקסט-תמונה שעליהם עומד המפעל המכובד הזה שנקרא קומיקס.
...
אני לא שם )-: בבלוני דיבור של דמויות כדי להראות שהן עצובות, אלא כי אני חושב שזה מצחיק. למה זה מצחיק (אותי)? לא יודע, אני מניח כי יש בזה משהו פתטי, כי זה מצביע על עילגות מסויימת, כי זה נהיה עוד יותר מצחיק (לדעתי) כשזה בא בתגובה למשהו שברור להוא הרבה יותר עצוב ממה ש- )-: מבטא, או שהוא סתם אבסורדי. כשאודי מגיב לזה שכולם שונאים אותו אפילו יותר עכשיו ב- )-:, זה מצחיק אותי, כי הרי ברור שזו לא התגובה הראויה. היא לא מוקצנת מספיק לסיטואציה כזאת, יש בה משהו מתומצת, עילג. זה תקף גם לגבי מה שהאבא אומר לגבי ה"אבא-של-אודי-טוריום" - יש משהו כל כך פתטי ומגוחך בעצב שלו, שהסמיילי לדעתי רק מחזק את זה. לא יודע, קשה להביע את זה במילים.
בכל אופן, מה שנראה לי שהכי קשה לך להבין, שתמונות וטקסט הם לא רק הסך הספציפי של הפיסקלים שמופיע על המסך ושל הייעוד שלהם כמו שהוא מתואר בויקיפדיה. ")-:" הוא לא רק סמיילי שנועד להביע עצב, הוא בא מתרבות מסויימת, יש לו מטען מסויים, יש לו אסוציאציות מסויימות אצל אנשים מסויימם. אני בונה על כל המטען התרבותי שמתקיים אצל הסמיילי הזה (למשל - אייקונים כאלה נחשבים לילדותיים - אתה לא רואה בד"כ אנשים מבוגרים משתמשים בהם באינטרנט יותר מדי, או אנשים שתופסים מעצמם "רשמיים", למסמלי עצב מינורי - אתה לא רואה מישהו מגיב בסמיילי כזה על זה ששני ההורים שלו מתו בתאונת דרכים, למשל), לא רק על התפקוד המאוד ספציפי שלו על פני השטח. לדברים יש סאבטקסט, לדברים יש מעבר למה שהם נראים.
כל זה כמובן תקף גם ל"חחחחחח!!!1" (אגב, הצחוק האנושי גם לא ממש נשמע כמו "חה חה חה". קודים כאלה משתרשים בשפה בהדרגה ולא תמיד עם הרבה מאוד קשר למציאות).
אם זה מצחיק אותך זו כבר שאלה אחרת (אני מהמר שלא, אבל לא עד כדי כך דחוף לי לשמוע את דעתך, האמת), אבל אותי זה כן, וקיבלתי את הרושם שזה מצחיק מספיק אנשים אחרים שמבינים שיש בקומיקס משהו משעבר למה שאפשר לפרק ל"מקדם את העלילה\זרימה\שטות-אחרת-כלשהי".
(ומצורף למטה לינק לפרק המדובר שמולי לא טרח לקשר אליו למרות שהוא כן טרח לטחון את המוח על ההיבט הכי שולי שלו, הוא כנראה מרגיש מאויים עד כדי כך שהוא לא רוצה לקדם את 'אודי' אפילו במתן לינק עלוב לדבר שהוא מדבר עליו! רואה, מולי? לדברים שאני עושים ואומרים יש גם סאבטקסט, לא רק פני שטח!)
קומיקס >>
כתובות אינטרנט מצורפות: