איך זה שגבינה צהובה וגבינה לבנה הן כשרות לפסח?

בiעז לוי

New member
איך זה שגבינה צהובה וגבינה לבנה הן כשרות לפסח?

לפי מה שזכור לי גבינה היא חלב שעבר תהליך של החמצה (באמצעות חיידקים), איך זה יכול להיות כשר לפסח שבו אסור לאכול מאכלים שהחמיצו?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
למה שיהיה אסור? זה לא בצק / חיטה / דגנים

עד היום לא שמעתי על איסור לאכול בפסח "מאכלים שהחמיצו", ולמיטב ידיעתי אוכלים גם מלפפונים חמוצים... אילו היה איסור גורף לצרוך מזון שעבר התססה אסור היה גם לשתות יין (שבו כן מעורבים שמרים, כמו בבצק; במוצרי חלב אלה חיידקים, כפי שציינת).
&nbsp
עם זאת, יש כל מיני מסורות והחמרות בעדות/חצרות מסוימות, אז לא יפתיע אותי אם יש כאלה שנמנעים מ"מאכלים שהחמיצו" ושלל הגבלות יצירתיות. נדמה לי שכבר קראתי פעם על חרדים שאוכלים כל החג רק מצות, תפוחי אדמה וביצים או משהו כזה.
 

בiעז לוי

New member
חשבתי שאסור לפי היהדות לאכול שום מאכל שהספיק להחמיץ

המילה "חמץ" לא מרמזת על זה שמדובר דווקא בבצק או חיטה.
 
למעלה