קפה שחור בתרמוס

גיליום

New member
קפה שחור בתרמוס

היי,
אני נפגש עם חברים וכל אחד מביא איתו משהו. אני אמור להביא קפה שחור בתרמוס. בד"כ אני שותה על המקום אז פחות מוכר לי הקונספט של שימוש בתרמוס.. אבשל את הקפה בפינג'ן ואח"כ אמזוג לתרמוס. שתי שאלות קטנות:
  1. האם שופכים את הקפה לתרמוס מיד לאחר שהוא מוכן (טמפרטורה קרובה ל-100 מעלות) או שצריך להמתין שהמשקה יתקרר קצת? יש לי תרמוס סטנדרטי, כזה שקונים בסופר
  2. האם שופכים לתרמוס גם את "הבוץ" של הקפה? (מה שנמצא בתחתית אם מניחים לקפה לעמוד דקה) או שאמורים לסנן?
תודה מראש על עזרתכם
 

גיליום

New member
קפה בתרמוס

ביררתי את התשובות לשאלות תרמוס ואני "עונה לעצמי" למקרה שמישהו אחר ירצה לדעת..
1. תרמוס סטנדרטי (סביבות 30 ש"ח ומעלה, הפנים עשוי זכוכית) אמור להיות עמיד בפני משקאות חמים עד רותחים (100 מעלות). לפיכך אין בעיה לשפוך את הקפה לתרמוס מיד לאחר הכנתו.
2. במקרה של קפה שחור, חבר שמבין אמר שעדיף למלא את התרמוס יחד עם "הבוץ" ולא לסנן, כי עלול להתקבל קפה שחור דליל ופחות טעים. אם נשמר יחד עם הבוץ הוא חזק יותר וארומטי. כ-5 דקות לפני השתיה מומלץ לנער קצת את התרמוס ואז להעמידו על משטח ישר כדי לאפשר לגרגרים לשקוע.
חג שמח.
 

trilliane

Well-known member
מנהל


 

SicTransit

Active member
להזהר בפתיחה

אם התרמוס איכותי ולא עבר זמן רב מהמילוי עלול להצטבר בתוכו לחץ אדים.
 
למעלה