כמה זמן אפשר לשמור רוטב סוייה במקרר?

כמה זמן אפשר לשמור רוטב סוייה במקרר?

היי, קניתי לפני מספר חודשים שני בקבוקים בסופר אחד של רוטב סוייה ושני של רוטב צ'ילי מתוק עבור אוכל סיני. פתחתי אז את שניהם (בזמן הכנת המתכון) ובסיום סגרתי והכנסתי למקרר.

האם זה יהיה לדעתכם בטוח להשתמש בהם גם לארוחות של החגים הקרובים? ראש השנה, סוכות... כמה זמן מותר להשתמש ברטבים כאלו לאחר הפתיחה של הבקבוק? כי למשל בבקבוקי מיץ טבעי (תפוזים וכאלה) תאריך פג התוקף בדרך כלל ארוך אולם לאחר הפתיחה צריך להשתמש תוך 5 ימים...

האם הכלל הזה נכון גם כאן? האם עדיף לי לזרוק את הבקבוקים ולקנות חדשים?

תודה רבה (שאלתי גם בפורום מתכונים דרך אגב)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כל זמן שהוא נראה, מריח ונטעם תקין.

במוצרים שאינם מן החי, תאריך התפוגה הוא המלצה בעיניי. ייתכן שבמיצים שאתה קונה אין חומר משמר; לעומת זאת רוטב סויה מכיל כמות אדירה של מלח, שהוא חומר משמר טבעי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, תודה שעדכנת ששאלת גם בפורום אחר, להבא אנא שים לב

שבפורום זה אין להכפיל הודעות, אלא להמתין לתשובה בפורום הרלוונטי ורק אם אין בו מענה לשאול כאן (וכמובן, לציין ששאלת גם שם).
 
למעלה