האם זה נכון שבמפעל מרסקים את התפוחים למיץ יחד עם הגרעינים ?

amos yaron

New member
האם זה נכון שבמפעל מרסקים את התפוחים למיץ יחד עם הגרעינים ?

שמעתי פעם שבמפעלים לייצור מיץ תפוחים (שאותו אני מאוד אוהב!
) לא מוציאים את החלק המרכזי של התפוח עם כל הגרעינים והחלק הקשה (שאותו אני נוהג לזרוק לפח) אלא טוחנים את הכל יחד


האם זה באמת נכון או שסתם עבדו עלי?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא נשמע לי סביר שטוחנים את הגרעינים לתוך המיץ, יש בהם ציאניד

אולי מסננים בהמשך אם נכנסו גרעינים, אבל באופן כללי אין סיבה לעבוד כך. פשוט מאוד לחורר את ליבת התפוח ולשלוף אותה החוצה בתפוחן ידני, קל וחומר במכונה ייעודית.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יכולה לצפות כרגע בסרטון, אבל הכמות בתפוח בודד קטנה מאוד

ולא יכולה להרוג אדם בוגר, למיטב הבנתי (כשטיורינג התאבד הוא טבל תפוח בציאניד...) אבל אם שותים הרבה זה מצטבר (לא יודעת כמה גרעיני תפוחים צריך לשתות כדי שתהיה השפעה).
 

סהר דוד

New member
אין בגרעיני התפוח "ציאניד" או כל רעלן אחר

הציאניד אינו מופעי בטכע בצורת הרעלן. יש בגרעיני התפוח (כמו בעוד מספר פירות) , תרכובת -לרוב מימן ציאנידי, אשר יכול במקרים מסוימים, וע"י השפעה של אנזימים להפוך לרעלן. זה לא מתרחש כל הזמן, ולא קורה כלום אם אוכלים אפילו 3-4 תפוחים. מצד שני - http://www.zekan.co.il/כללי/זרעי-פירות-מומלצים-לצריכה/
יש בהם הרבה תועלת
 
סביר להניח שככה עושים

אבל מה הבעיה בזה לא הבנתי.
&nbsp
אתה מדבר על מפעל שמייצר תרכיז של מיץ תפוחים?
&nbsp
&nbsp
 

arnos yaron

New member
קודם כל בעיני זה מגעיל

כמו שאני לא אוכל את הגרעינים ואת חלקו המרכזי של התפוח כאשר אני אוכל תפוח עץ, כך אני גם לא רוצה שיכניסו לי את זה לתוך המיץ, בעיני זה לא אסתטי. דבר שני טוענים כאן גם שיש בגרעינים חומר רעיל שעלול להצטבר בגוף, אז למה להסתכן?

אבל לפי סרטונים שמצאתי ביוטיוב נראה שזה בדיוק מה שעושים לנו...
נראה שטוחנים את הכל יחד עם הגרעינים...

אפשר לראות כאן החל מדקה 01:07, וגם בסרטון הזה החל מדקה 01:15.

מה, הם לא מודעים שם לרעילות של הגרעינים? האמת דיי ברור לי למה עושים זאת, קשה לתכנן מכונה שתוציא את החלק המרכזי של התפוח במהירות ובאופן אוטומטי (צריך זרוע גמישה שתדע לתפוס את התפוח בדיוק בזווית המתאימה, זה לא פשוט כשכזו כמות של תפוחים מגיעה במהירות, זה מצריך אולי גם בינה מלאכותית שתדע להסתכל על התפוח ולדעת לסובב אותו לזווית המתאימה) דבר נוסף החלק המרכזי של התפוח מכיל אחוזים נוספים של מיץ שחבל להם לבזבז... אבל מה עם הרעילות? האם אי אפשר לקחת מיץ תפוחים למעבדה כימית ולבדוק אם יש במיץ את הרעל שאמרתם? זה לא התפקיד של משרד הבריאות לבדוק את האוכל שאנחנו אוכלים ושותים?
 
בחיי שלא הצלחתי להבין אם אתה צוחק או רציני

כל תעשיית המזון עובדת ככה (מזון מעובד).
יין איך נהיה? באותה צורה... ראיתי בעיניים שלי לטאות\מקקים נגרסים בתוך הענבים אז אתה מדבר איתי על תפוחים שטופים שמכינים מהם תרכיז, מה נהיה?
&nbsp
אפשר ליצור מכונה שתכניס את התפוחים לתוך מכלול ושתשלוף את הגרעינים משם, רק שלא הבנתי מה הבעיה עם זה, זה עובר 103 תהליכים בערך עד שזה מגיע אליך בין היתר הם דוחפים שם חומרים משמרים ומיצבים וכו וכו, זה עובר בדיקות איכות 104 פעמים ככה שאם היה ממש בעיה בריאותית אמיתית עם זה אז זה לא היה קורה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

arnos yaron

New member
בחיי שלא הצלחתי להבין מדוע אתה חושב שאני צוחק

על הקופסה של מיץ התפוחים שברשותי רשום: "100% מיץ טבעי, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל", אז למי להאמין לך או להם? (לא רשום שיש לטאות או מקקים).
 
אתה באמת חושב שמיץ של תפוחים

תרכיז יותר נכון שתכין בבית יעמוד לך שנתיים בארון בלי להתקלקל?
&nbsp
גם תקרא טוב ממה עשוי ה100 אחוז האלה
 

oritta17

New member
למה לקנות אם מגעיל אותך,כשאפשר לסחוט בבית ,,

כיום ניתן לרכוש מכונת לסחיטת פירות וירקות קשים,במחיר סביר,
בבית הכול יהיה נקי וטבעי ללא דאגות וללא תוספות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ועדיף שייק בבלנדר, כי בסחיטה מאבדים את הסיבים.

 

רוני1955

Active member
באתי לבקר כאן.

אתה יודע איך עושים נקניקיות עוף? את כל מה שאי אפשר למכור כחלקי עוף (ראש, קרביים, רגליים וכדומה) טוחנים עם עוד כל מיני תוספות ומייצרים נקניקיות.
כמה גרעיני תפוח, זה מה שמטריד אותך?
הכנת נקניקיות (לא לאוהכי נקניקיות, לא תרצו לאכול אחרי זה):
https://www.youtube.com/watch?v=2NzUm7UEEIY
 
למעלה