הלכתי ליועץ שיווקי-כלכלי.
כן, הלכתי למאמן עסקי.
כן הלכתי לקורס של מטי ...
וקראתי את הסוד ... חוץ מ"הסוד" יש גם פרקטיקה, ואז קראתי עוד ספרים "חשוב והתעשר", ואיזה ספר של "אלון גל".
יש לי הבנה לא מועטה בכלכלה, בקריאת מאזנים וקצת בנדל"ן (זה גם למדתי על הדרך ...)
בזכות המאמנים/יועצים קיבלתי אז בומבה בראש, איפה אני עומד ...
הצלחתי לכתוב תוכנית עסקית (והבנתי שזה בייחוד לעצמי, גם אם ישבתי עליה חודשיים).
מוצר תוכנה זה לא כמוצרים אחרים שמוכרים. פשוט צריך לדעת לעשות משהו טוב (ולעתים דורש המון משאבים וידע, וזה גם מתגלם בכסף. השקעה של 4 מיליון ש"ח לפיילוט ראשוני שחשבתי עליו. יש גם דברים יותר פשוטים, אך מה שלמדתי, שחשוב לדעת "לדחוף" גם אם הדבר לא מושלם, כדי שיהיה פלח שוק כלשהו ואח"כ בצורה חכמה ואגרסיבית לצרף משקיעים פוטנציאליים).
צברתי דאז בסביבות 400K, והייתי מובטל, אך לא לחוץ כיוון שניסיתי לבנות משהו בעזרת ההון (הייתי דיי מחושב, וזה נתן לי הרבה אורח רוח מחשבתי, ודווקא עשיתי מה שלא עשיתי במשך שנים. רציתי ללמוד הרבה, כגון "זכיונות", שזה נושא בפני עצמו, או סתם ), אך לא כן כל סובבי - פשוט היו נורא לחוצים. דיברו על 100 ש"ח כאילו זה מיליון, ופשוט לא היינו באותו הראש. אפשר להבין אותם (הרי לא כולנו זהים במחשבותינו), אך זה לא היה לטובה (בין אם להפיל את ה"עיפרון" באמצע עשייה ...)
עכשיו, כשעברה שנה מאז כל הלחץ, ואני עובד מסודר - עם פחות זמן, דווקא אני יכול להרשות לעצמי לקחת סיכונים.
אני צריך להיות יותר מוכן, ולהתחיל לבד או בעזרה (הכמה גרושים שאני אשלם ליועץ זה או אחר, לדעתי, שווה את זה).
שוב, המוצר היה מוכן בזמנו לצרכים דאז, אך דורש המון שינויים כדי להתאים לטכנולוגיות החדשות (זה פשוט מירוץ ... וגם ללמוד תוכנות לבד, ולהרים משהו לבד, ושמייקרוסופט או חברה אחרת לא יעיפו אותך קיבינימט ויאכלו אותך בלי מלח ... במקום להילחם איתם, אפשר להצטרף אליהם, אך התחרות היא איומה, והמשאבים האדירים של החברות הגדולות וגם החדשות הרבה יותר מאיזה ציפלון כמוני ...)
אין ספק, שאני לא צריך לעשות הכל לבד ... גם אם אני יודע להפעיל את האנשים המתאימים בתקציב הנכון זה בסדר גמור.
... נחכה עוד פרק זמן, כשיהיה מוצר מוכן, ואז אהיה יותר "חכם" (אין מה לעשות. צריך להשקיע, גם אם אני לא בטוח בפירות. סליחה - אני בטוח בפירות ההצלחה. אין דבר כזה לא בטוח).
תודה.
יזמות וניהול עסק >>