התשובות
דבר ראשון כל הכבוד מיכי וחנהפ על התשובות שלכן. היה לי כיף לשמוע את הדעות ולקרוא את ההסבר.
 
אז מה עושים עם חסה?
דבר ראשון שחשוב להבין הוא שהחסה היא צמח, והיא מתנהגת כשאר הצמחים. חשוב להבין שמהרגע שהחסה נקטפה השעון מתקתק עד לרגע שהיא תרקב וצריך להשלים עם המצב...
 
אין משמעות לאיך חותכים/קורעים אותה. חיתוך עם סכין מתכת לא פוגע בשום וויטמין (אחרת היו בעיות לחתוך גם תפוזים עגבניות וכ"ו) ולא מקדם שום ריקבון.
 
אז מה עושים? האמת שהפתרון קל ופשוט, אם אתם מתכוונים להשתמש בכמות קטנה פשוט קחו את כמות העלים שנדרשת לכם, החסה כיחידה שלמה תחזיק במקרר לא רע בינתיים.
 
אם אתם רוצים כמות גדולה יותר אל תחששו לחתוך את החסה כולה. הידע שלנו נותן לנו פתרון, כמו שאנחנו משמרים פרחים במים ניתן לשמור חסה (אחרי הכל שניהם צמחים). פשוט דאגו לנקות את העלים מריקבון (אם יש) חתכו ואחסנו בקופסה עם מים במקרר.
המים יעכבו את החמצון שהורס את החסה ויקנו לכם כמה ימים.
 
בעבר עבדתי במסעדה והזמינו מאיתנו אירוע של 600 איש שבוטל ברגע האחרון ומצאנו את עצמנו עם 20 ליטר חסה חתוכה, אחסנו אותה במים והשתמשנו בה במשך כמה ימים בלי בעיה.
 
שאלות? אני כרגע עובד על פרק חדש בפינת חדר הניתוחים ואני רוצה לתת לכם עוד מתכון מושלם כמו הפירה. אז אם יש לכם בקשות או רעיונות אשמח לשמוע אותם.