באמת? - החידה השבועית

Justacook

New member
באמת? - החידה השבועית

הנה התחיל לו עוד שבוע ואנחנו פה לנסות לפתור עוד חידה, להבין יותר טוב את המטבח ולנפץ מיתוסים.
היום נתמודד עם שאלה מעניינת שכבר עברתי עליה בעבר (כן, מי שיחקור את ההיסטוריה שלי כנראה יעלה על התשובה) שאלת החסה.

ישנן המון אמירות וקביעות בנושא, יש שאומרים שמותר לחתוך חסה עם סכין מתכת
. יש שאומרים שאסור, זה גורם לחסה להשחיר כי זה פוצע את התאים בחסה. יש שאומרים שאפשר עם סכין פלסטיק וכאלו שאומרים שניתן לקרוע עם הידיים.

אני בטוח שגם לכם יש דעה משלכם לגבי הנושא, הנה ההזדמנות שלכם:
איך חותכים חסה? איך מאפשרים לה את זמן החיים הארוך ביותר?
 

חנהפ

Active member
יש לי סכין פלסטיק לחיתוך חסה

אם אני זוכרת, אני משתמשת.
לרוב אני חותכת חסה לסלט ומגישה מייד, אז לא אכפת לי לחתוך עם סכין רגילה...
 

מיכי 10

Member
תשובות: חסה. (האם יש לציין אזהרת ספוילר?)

בבית הורי תמיד חתכנו את החסה בסכין מתכת רגיל.
כשהייתי בצבא, התארחתי פעם אצל חברה, ועזרתי במטבח. אביה של החברה, הסביר לנו שאין לחתוך את החסה בסכין מתכת, כי המתכת גורמת לאיבוד הוויטמינים. הוא הראה לנו שאפשר לקרוע את העלים בידיים. הופתעתי מאד, ובמשך השנים הרבות שעברו מאז (והוא נפטר כבר מזמן...), אני לפעמים נזכרת בו, וקורעת עלים. אבל בד"כ (ואפילו אתמול), כן חותכת בסכין מתכת.

באינטרנט קראתי שהחסה עלולה להתחמצן מהמגע עם המתכת, ו/או להשחיר. אני לא ראיתי אף פעם שהיא משחירה, גם כשלא אכלנו אותה מיד.
אז בדקתי באינטרנט, ומצאתי שני דברים מעניינים.

1. קישור המראה חיתוך בסכין מתכת, לעומת חיתוך בסכין פלסטיק:
https://www.youtube.com/watch?v=lIXEfGn86Xc

2. מתוך פורום צמחונות וטבעונות של nana, המסביר את ההשחרה של פירות וירקות בחומרים שנמצאים בתוכם.
http://forums.nana10.co.il/Message/MessageFullUTF8.asp?MsgID=3627034

והמסקנה שלי, למטה:






לא קורה כלום, אם משתמשים בסכין מתכת לחיתוך חסה! הרי גם כשאנחנו אוכלים חסה או סלט כרוב וכד', אנחנו משתמשים בסכו"ם מתכת.
 

מיכי 10

Member
אגב, בקשר לחסה עגולה,

למשל חסה אייסברג (אמריקאית): את עלֶיהָ אני אוהבת לפעמים לקרוע בידיים, כי היא כל כך עדינה. ולפעמים זה גם יפה יותר לראות צורות של עלים קרועים, ולא פסים כמו בחסה הערבית.

ועוד משהו, שנראה לי שעדיין לא כולם יודעים: שהלב של חסה כזאת טעים לא פחות מהעלים, ואפילו יותר. אפשר לקלוף אותו מעט, כי קליפתו קצת מרירה, ואז לחתוך אותו לפרוסות ולהוסיף לסלט החסה.
 

Justacook

New member
התשובות


דבר ראשון כל הכבוד מיכי וחנהפ על התשובות שלכן. היה לי כיף לשמוע את הדעות ולקרוא את ההסבר.
&nbsp
אז מה עושים עם חסה?
דבר ראשון שחשוב להבין הוא שהחסה היא צמח, והיא מתנהגת כשאר הצמחים. חשוב להבין שמהרגע שהחסה נקטפה השעון מתקתק עד לרגע שהיא תרקב וצריך להשלים עם המצב...
&nbsp
אין משמעות לאיך חותכים/קורעים אותה. חיתוך עם סכין מתכת לא פוגע בשום וויטמין (אחרת היו בעיות לחתוך גם תפוזים עגבניות וכ"ו) ולא מקדם שום ריקבון.
&nbsp
אז מה עושים? האמת שהפתרון קל ופשוט, אם אתם מתכוונים להשתמש בכמות קטנה פשוט קחו את כמות העלים שנדרשת לכם, החסה כיחידה שלמה תחזיק במקרר לא רע בינתיים.
&nbsp
אם אתם רוצים כמות גדולה יותר אל תחששו לחתוך את החסה כולה. הידע שלנו נותן לנו פתרון, כמו שאנחנו משמרים פרחים במים ניתן לשמור חסה (אחרי הכל שניהם צמחים). פשוט דאגו לנקות את העלים מריקבון (אם יש) חתכו ואחסנו בקופסה עם מים במקרר.
המים יעכבו את החמצון שהורס את החסה ויקנו לכם כמה ימים.
&nbsp
בעבר עבדתי במסעדה והזמינו מאיתנו אירוע של 600 איש שבוטל ברגע האחרון ומצאנו את עצמנו עם 20 ליטר חסה חתוכה, אחסנו אותה במים והשתמשנו בה במשך כמה ימים בלי בעיה.
&nbsp
שאלות? אני כרגע עובד על פרק חדש בפינת חדר הניתוחים ואני רוצה לתת לכם עוד מתכון מושלם כמו הפירה. אז אם יש לכם בקשות או רעיונות אשמח לשמוע אותם.
 
למעלה