חדר הניתוחים

Justacook

New member
חדר הניתוחים


היום נפרק לגורמים חומר שכולנו (או רובנו) לא יכולים בלעדיו, הקקאו
, בהשראת אשתי היקרה.


  1. מקורו של עץ הקקאו במרגלות הרי האנדים. בני המאיה הביאו אותו למרכז אמריקה במאה ה1, מאז הוא תפס תאוצה ובמאה ה10 למשך תקופה לא קצרה הוא שימש כאמצעי תשלום.
  2. את השוקולד האהוב שלנו לא קל או זול להפיק; בשביל קילו אחד של שוקולד נדרשים בין 300 ל 500 פולי קקאו.
  3. אמרו לכם לצרוך אנטי אוקסידנטים? עזבו אתכם מתה ירוק או יין אדום. קקאו ייתן לכם פי 2 יותר מיין אדום ופי 3 מתה ירוק.
  4. פולי הקקאו לא מגיעים אליכם סתם ככה מהעץ. בשביל להפיק את הקקאו צריך לנקות את הפולים להתסיס וליבש אותם.
  5. רובנו גדלנו על קקאו כדבר מתוק לקינוח אבל לדרום אמריקאים זה לא הכי התאים ואצלם יש גם רוטב לעוף בשם "מולה פובלנו" המכיל קקאו.
  6. רוצים לשפר את הטעם של הקקאו שלכם? הוסיפו לו מעט מלח וצ'ילי. הזוי ככול שזה נשמע זה עובד.
  7. תשושים? קחו שוקולד איכותי, השוקולד עוזר להתמודד עם תשישות.
  8. למרות הטעם המתוק שמקושר אצלנו לקקאו, הפולים מכילים קופאין ותאוברומין, ולכן הם מרירים.
  9. העולם כולו מיצר בשנה כ3 מיליון טון,
  10. מפול הקקאו כידוע מופקים מוצקי הקקאו וחמאת הקקאו.

אז זהו בינתיים, יש לכם עוד עובדות מעניינות על קקאו שפספסתי? אשמח לשמוע וללמוד.
בנוסף אשמח לשמוע מה תרצו שננתח בפעם הבאה.
 

מיכי 10

Member
נהדר


ככה אני מתנהגת כל החיים...
ואחותי משתגעת ממני בגלל זה.
 

Justacook

New member
חחחח מלך

אין לי כלים להתנגד לזה חחחח סלט שוקולד, בקרוב בחנויות
 

מיכי 10

Member
מה יש לומר? אחד הדברים הטובים ביותר בעולם,

הקקאו, וכל מה שמפיקים ומייצרים ממנו.
אפשר להתווכח על איזה שוקולד בארץ ובעולם הכי טעים, וזה כמובן עניין של טעם.
בכל אופן, לגבי שוקו, בעיני הכי טוב וללא כל מתחרים, הוא השוקו או הקקאו השוויצרי. זו אבקה שנקראת Eimalzin או Ovomaltine. והיא מכילה בין השאר גם מאלט (המופק משעורה), מה שנותן לה את הטעם הכל כך ייחודי, טעם גן עדן.
 

Justacook

New member
האמת שלגבי שוקו אני טיפה מוזר

לפני כמה שנים הייתי בחנות מקסיקנית וקניתי שם שוקו עם צ'ילי.
מאז אני מכור, אני יודע שזה מוזר אבל זה אדיר.

ככה או ככה הללו את הקקאו


 

מיכי 10

Member
אותי זה כבר לא מפתיע, התוספות האלה לשוקו.

כי קראתי לפני שנים אחדות בספר קריאה על מישהו שהכין שוקו חם עם קורט מלח וטיפה צ'ילי, כדי להדגיש את טעם השוקו.
לצערי אינני זוכרת באיזה ספר זה היה. אולי ב"שוקולד" של ג'ואן האריס, או בספרהּ "חמשת רבעי התפוז", או בכלל בספר אחר.

עכ"פ התרשמתי מאד, וכ"חולת שוקו" ושוקולד וקקאו, ניסיתי מיד. אין לי ולא מכירה את תבלין הצ'ילי, אז החלפתי אותו בקמצוץ של פלפל שחור. זה יצא שוקו טעים ונחמד, אבל הוא לא "הפיל" אותי, כך שלא המשכתי בתיבול הזה.
 
למעלה