חדר הניתוחים
היום נפרק לגורמים חומר שכולנו (או רובנו) לא יכולים בלעדיו, הקקאו
, בהשראת אשתי היקרה.
אז זהו בינתיים, יש לכם עוד עובדות מעניינות על קקאו שפספסתי? אשמח לשמוע וללמוד.
בנוסף אשמח לשמוע מה תרצו שננתח בפעם הבאה.
היום נפרק לגורמים חומר שכולנו (או רובנו) לא יכולים בלעדיו, הקקאו
- מקורו של עץ הקקאו במרגלות הרי האנדים. בני המאיה הביאו אותו למרכז אמריקה במאה ה1, מאז הוא תפס תאוצה ובמאה ה10 למשך תקופה לא קצרה הוא שימש כאמצעי תשלום.
- את השוקולד האהוב שלנו לא קל או זול להפיק; בשביל קילו אחד של שוקולד נדרשים בין 300 ל 500 פולי קקאו.
- אמרו לכם לצרוך אנטי אוקסידנטים? עזבו אתכם מתה ירוק או יין אדום. קקאו ייתן לכם פי 2 יותר מיין אדום ופי 3 מתה ירוק.
- פולי הקקאו לא מגיעים אליכם סתם ככה מהעץ. בשביל להפיק את הקקאו צריך לנקות את הפולים להתסיס וליבש אותם.
- רובנו גדלנו על קקאו כדבר מתוק לקינוח אבל לדרום אמריקאים זה לא הכי התאים ואצלם יש גם רוטב לעוף בשם "מולה פובלנו" המכיל קקאו.
- רוצים לשפר את הטעם של הקקאו שלכם? הוסיפו לו מעט מלח וצ'ילי. הזוי ככול שזה נשמע זה עובד.
- תשושים? קחו שוקולד איכותי, השוקולד עוזר להתמודד עם תשישות.
- למרות הטעם המתוק שמקושר אצלנו לקקאו, הפולים מכילים קופאין ותאוברומין, ולכן הם מרירים.
- העולם כולו מיצר בשנה כ3 מיליון טון,
- מפול הקקאו כידוע מופקים מוצקי הקקאו וחמאת הקקאו.
אז זהו בינתיים, יש לכם עוד עובדות מעניינות על קקאו שפספסתי? אשמח לשמוע וללמוד.
בנוסף אשמח לשמוע מה תרצו שננתח בפעם הבאה.