סיפור תזונתי

0 אור 0

New member
סיפור תזונתי

חמסה חמסה,
טפו טפו
נגד עין הרע
אז אוזרת אומץ לשתף שלפני כמה ימים חציתי את קו ה BMI האדום, והפכתי רשמית מסובלת מהשמנה חמורה לבעלת עודף משקל (גבוה אמנם).
עוד הדרך ארוכה להגיע למשקל נורמלי, אבל יש כמה דברים כיפיים בענין - יותר קלילה , אנרגטית, כמה תנועות של גמישות מתאפשרות טוב יותר ...
מכיוון שאני נטורופטית שויתרתי על מתן יעוץ תזונתי בגלל הקטע הזה של אין הסנדלר יחף, אז החלטתי שאני בכל זאת מספרת על התהליך ומגלה פה את כל הסודות
(כמובן שאם מישהו ממש רוצה לשלם לי 200 שקל לשעה כדי שאעזור לו לגלות אותם דברים . אז וואלה בכיף smile emoticon:) )
אז איך זה קרה?
קודם כל והכי חשוב - בשום אופן לא דיאטה!!
וזה גם ממש לא תהליך בזק, כמי שסובלת מתת פעילות בלוטת התריס וחילוף חומרים נמוך כבר שנים רבות, עברתי לא מעט רגעי תסכול לא פשוטים בדרך לזה שהמשקל לא זז (ומזל שיש לי את עוזי שבעצירה הגדולה של הירידה ידע להגיד לי - זה כי את מעלה מסת שריר, תראי כמה שרירים יש לך)
מה כן:
1. הסוד הגדול הוא באורח החיים
אצלי זה קונדליני יוגה וטנטרה, אם כי כמובן שאפשר בעוד שילובי שיטות
השילוב של תנועתיות, מודעות, נשימות, הפעלת כל השרירים (כולל הפנימים)
פשוט מחדש את הגוף מבפנים. בצורה כזו שבסוף אין לו ברירה - אם לא טורפים בלי הפסקה או שיש חוסר איזון הורמונלי חמור, אז השרירים נבנים . שרירים שורפים יותר משומן והמשקל בסוך ירד - רק סבלנות, לוקח המון זמן
2. טיפולים משלימים
אי אפשר לרדת בריא במשקל אם חולים - אז חשוב לתחזק את הבריאות עם היוגה, עם רפלקסולוגיה, עם מדיטציות
וגם לא פחות חשוב - מכיוון שהעליתי באופן דרמטי את המינון והגיוון של הפעת השרירים מאז שנכנסתי עמוק לקונדליני יוגה, אז היו לי קטעים קשים של שרירים תפוסים (לפעמים כאלה שמתחפשים בתור ברכיים דפוקות, או בעיות חמורות אחרות), אז חשוב מאד שיש לי מעסה רפואי צמוד עם רמת מומחיות שמאפשרת לו להרגיע אותי שזה לא הברך שנדפקה אלא השרירים בצד הרגל ובחלק העליון (לא זוכרת שמות) או לשחרר את הגב , הכתפיים והצואר אחרי שבוע קורס אינטנסיבי של מדיטציות קורעות עם הידיים למעלה.
בלי זה לא יודעת אם הייתי יכולה להתמיד ..
והתמדה זה אומר כל יום (בשבת נחים smile emoticon:) )
3. תזונה בריאה יותר
למדתי המון המון בנושא, עם תעודות ובלי, והגעתי לשתי מסקנות ברורות
הראשונה היא שאין תזונה אחת שמתאימה לכוולם. כל מי שיוצא עם דף ברור של חוקים והוראות שטוב לכל העולם, הוא נאיבי או שגילה שזה טוב מסחרית. בתכלס כל אדם הוא מיוחד, לכן צריך ללמוד להקשיב לגוף.
והשניה היא שאנחנו באמת לא מבינים את התזונה האנושית, כולל המומחים הכי גדולים היום. מתוך כל התיאוריות, מסתבר שדוקא המסורת פה עובדת הכי חזק - התובנות הכי נכונות שמאוששות במחקרים החדישים הגיעו בכלל ממסורות של מטפלים טבעיים - אם הצמחים מדרום אמריקה, מטפלים עממים כאן באיזור, רפואה סינית או רפואה איורוודית.
גם פה כמובן יש סתירות - כשבמקום אחד ממליצים על פירות וירקות טריים, ובסין בכלל מאדים אותם תמיד..
והסיבה חוזרת לתזונה היוגית שאליה אני חוזרת ומתחברת , והאמירה הכי בסיסית שלה היא שעדיף ככל האפשר להצמד למזון שהוא טבעי לאיזור בו אתה גר - אין אסקימוסים טבעוניים פירותנים, אבל באיזורים החמים מי שיאכל בשר שמן לא ישרוד זמן רב.
אז מה כן נכון לכולם וגם אני ישמתי על עצמי:
הגישה היא לא של אסור ומותר, אלא לפרגן לעצמי מזונות טעימים לי שהם יותר בריאים. לא להלחם בגוף - אם ממש ממש בא לי את עוגת הקרם המדהימה, אז עדיף לפרגן אותה לעצמי, ולא להתחיל לאכול מליון דברים לא טעימים בתקווה שהחשק יעלם - הוא לא.
אבל לאט לאט להכניס לחיים יותר מזונות בריאים , ולאט לאט החשקים האלו גם יעלמו. יש דברים שאני כבר לא מבינה איך יכולתי להכניס לפה כי היום שהטעם שלי התעדן הם פשוט דוחים (קולה, בורקס קנוי, שלא לדבר על המבורגר)
לרדת ככל האפשר ואפילו להמנע לחלוטין מכל המזונות המתועשים, משקאות צבועים ובעיקר תוססים, ממתיקים מלאכותיים ושאר כימיקלים מיותרים.
להוריד למינימום סוכר וקמח לבן - אבל אם ממש בא לך איזה יום שישי חלה טריה עם חמאה, אז לכי על זה.
לפרגן לעצמך שפע ירקות ופירות, מעט זרעים ואגוזים כבסיס לתזונה
בא לך מבושל? תבדקי קודם את האופציה של דגנים מלאים וקטניות, וירקות אפויים ומאודים ומוקפצים
מזונות מן החי - מי שלא אוכל וזה פוגע בציפור נפשו שאחרים אוכלים אז שידלג,
אז לי אישית לא טוב בשר כל יום כבר שנים, ולאט לאט אני הופכת לצמחונית , עם נטיות טבעוניות משהו, אבל בפירוש יש אנשים שהצירוף של דג או בשר עם ירקות הרבה יותר בריא להם ומזין אותם כארוחה. אם אתם כאלה - לכו על זה. הדרך לבחור היא תחושת הגוף שלכם - לא רק החשק לפני , אלא גם התחושה אחרי.
יש מלא מלא מלא תזונאים ורופאים וחוקרים שיוצאים נגד החלב - המזיק הגדול בעולם.
אז בגוף שלי , כמו שגיליתי מזמן שבשר לא טוב לי, אז חלב ומוצריו ממש טובים לי. נכון שעם הגיל ירדו הכמויות, והיום אני אוכלת ממש הרבה פחות - אבל גבינות טובות, בעיקר עיזים , ויוגורט הם תענוג וגם בריאות לי.
תקשיבי לעצמך - אם חלב עושה לך רע, אז רדי ממנו, אבל אחרת - תיהני ממ שטעים לך.
כנ"ל לגבי לחם , סולניים, מצליבים וכל דבר אחר שיכול להיות בריא לאחד ומזיק לשני.
--
הכמות והפריסה:
כמו לגבי המזונות, גם פה יש מלא גורואים עם דעה ברורה - 2 ארוחות, 3, 6, צום בריא / לא בריא ...
גם פה אני מציעה ללכת עם ההקשבה לגוף, ורק עם טיפ אחד - בדרך כלל תמיד יותר בריא לנו כמות קטנה יותר ממה שנדמה לנו עם העיניים. לבדוק.
אישית מה שטוב לי זה בבוקר לאכול רק פירות - בשפע ובלי חשבון.
צהרים וערב זה כבר תלוי ביום (כן, אפשר לרדת גם בלי ארוחות מסודרות שיושבים ליד שולחן. מפתיע..)
וכן - לא כדאי לאכול כמה שעות לפני השינה.
שורה תחתונה:
אוכלת הכל, גם דברים לא בריאים בעליל
אבל משתדלת כל הזמן להשתפר לכיוון של היותר טבעי, יותר בריא, יותר מלא
ולמרבה הפלא, לאט ,אבל בטוח, זה עוזר
 

טאוֹ

New member
סיפור מעולה


אכן, התחום שלנו רחב ומגוון וסיפורי המקרה כוללים גם סיפורים קצרים, אבל בדרך-כלל הסיפורים בהמשכים הם הסיפורים המרגשים ומעוררי ההשראה, בפרט כשהם מספרים את הסיפור האישי שלנו. תודה על השיתוף, אור, ממש כיף לקרוא
 
|


תהליך נהדר.
מענין לדעת כמה זמן עבד מהיום שלמדת נטורופתיה עד שהתחלת לשים לב לתזונה שלך ומה, אם היה, טריגר שתרם
 

beigl

New member
כמי שנעזר בידע ובתובנות שלך פעמים רבות. מאחל לך המון בריאות.

בנוסף להערכה לידע וללתובנות שלך, המון הערכה על הצניעות והפשטות.

רציתי רק להוסיף מהזיכרון משהוא שקראתי בזמנו באיזה ספר:

שכאתה בן עשרים, אתה יודע שאתה יודע.
כשאתה בן שלושים, אתה חושב שאתה יודע.
כשאתה בן ארבעים, אתה חושב שאתה לא יודע.
כשאתה בן חמישים, אתה יודע שאתה לא יודע.
כשאתה בן שישים אתה מוכן להתחיל ללמוד.
 
למעלה