אז מה באמת אני אוכל

0 אור 0

New member
../images/Emo176.gif אז מה באמת אני אוכל ../images/Emo21.gif

סקר חדש שמטרתו כפולה: רבים מאתנו תוהים מה באמת אוכל מי שאוכל טוב, מה אוכל הטבעוני לארוחת צהרים, איך צמחוני מסתדר כשהוא כל היום בעבודה, איך אוכלים מאוזן ובריא, אחרים חושבים שהם אוכלים בריא (או פחות בריא ) ורוצים לקבל ביקורת בונה, איך אפשר לשפר.
אז מטרת השרשור הזה כפולה - מי שרוצה לפרט את התפריט שלו (או תפריט מומלץ לדעתו) לידיעת הקהל, יפרסם תחת "התפריט שלי לדוגמא" מי שרוצה לקבל ביקורת יפרסם תחת " תפריט שלי לביקורת" אנא לא להגיב בביקורת לתפריטים לדוגמא, אבל כן אפשר לשאול שאלות הבהרה. מודה לכולם על השיתוף
 

0 אור 0

New member
../images/Emo249.gif התפריט שלי לדוגמא ../images/Emo210.gif

לכאן תשרשרו אם אתם מוכנים לשתף במה באמת אוכל אדם אמיתי, אבל אתם לא רוצים שיתחילו להעיר ולבקר. בכותרת אפשר לפרט את הסוג (טבעוני/ צמחוני / אוכל בריא לאדם עובד/ מקרוביוטי/חולה סוכרת ...) ובפנים: רקע קצר - גיל, אורח חיים, פעילות , סוג עבודה תפריט ביום שאני בעבודה, ביום שאני בבית: ארוחת בוקר בין הארוחות ארוחת צהרים ארוחת ערב נשנושים שתיה חמה/קרה
 

freearth10

New member
צמחונות אידיאולוגית גמישה

בת 61, מטפלת הוליסטית שכל הזמן עוברת תהליכים של שחרור ונקיון הגופנפש, כשהתחלתי את תהליך הצמיחה שלי אכלתי מאוד לא בריא, מאוד לא מסודר (אני עד היום לא הדוגמא הטובה ביותר למי שאוכלת בריא), אבל מאז שאני צמחונית מזה כ-6 שנים, אני מקפידה יותר על ארוחות מסודרות וכל פעם מכניסה עוד איזשהו שינוי קטן, שאותו אני באותו הזמן יכולה לקבל. יחד עם זה, כאשר אני מרגישה שהגוף זקוק לקצת בשר - אני עושה פסק זמן ממש קצר ומוסיפה לתפריט קצת כבד/דגים/בשר מתוך ידיעה שזה רק עד ששוב אתחזק. אני לא לוקחת שום תוספי מזון ובמשך כל שנות הצמחונות שלי בדיקות הדם רק הלכו והשתפרו. לפני ארוחת הבוקר אני עושה כמה נשימות יוגיות שמעסות את הבטן מבפנים, מסתובבת 21 פעמים, עושה כמה תרגילים מהקינסיולוגיה, נושמת כמה נשימות טיבטיות, מזמנת לי את המשפט שאני מאחלת לעצמי באותו היום,כמו שאתם מבינים עושה סלט של כל מה שטוב עוד לפני שאני אוכלת אותו.
ארוחת הבוקר ביום שאני עובדת בבית מנה גדושה של פירות מתוקים. לאחר שעה, שעתיים אוכלת ביצה עם תבלינים וזרעונים שונים או לחילופין סלט טוב או גבינה/יוגורט עםזרעונים ותבלינים עם או בלי לחם. כשאני עובדת מחוץ לבית אני אוכלת ארוחת בוקר טובה ועד שאני חוזרת הביתה אוכלת רק פירות וירקות שאני לוקחת איתי לדרך. ארוחת צהריים אורז/קינואה/תפ"א... + סלט גדול לפעמים בתוספת קציצת ירק/פשטידה. בין ארוחת צהריים לערב פירות/ירקות חיים. ארוחת ערב משלימה מתוך מה שכתבתי בארוחת בוקר. משתדלת לא לאכול לאחר השעה 7 בערב. ביום שאני חוזרת מאוחר מהעבודה אוכלת בשעה שאני מגיעה ארוחת ערב "טובה". כשאני בבית אני שותה הרבה מיים, כשאני מחוץ לבית קצת פחות
. עדיין שותה קצת יותר מידי קפה במשך היום
. בחורף שותה יותר תה צמחים. מקפידה לאכול טוב בבוקר קצת פחות בצהריים ועוד פחות בערב. מאז שאני לא מגבילה את עצמי בפירות אין לי עוד צורך במתוק וזו היתה הבעיה הכי גדולה שלי - אכילת הממתקים. מאיה
 

0 אור 0

New member
תודה לסנונית הראשונה ../images/Emo42.gif - ושאלה

מה זה נשימות טיבטיות?
 

freearth10

New member
"נשימות טיבטיות"

טוב,אולי הן לא טיבטיות אבל לי הן עושות ממש טוב
אני מתחילה את הנשימה כשכף יד מחוברת אל כף יד והן מונחות על החזה לאט לאט תוך כדי נשימה אני מרימה את הידיים כשהן עדיין מחוברות זו לזו עד מעבר לראש במקום הכי גבוהה אליו אני יכולה להגיע. בנשיפה אני מורדיה לאט לאט את הידיים לצידי הגוף מחברת אותן שוב יחד בחזה וכך משלימה מעגל תוך נשימה מאוד איטית וחוזרת על אותו התרגיל שוב ושוב. הדבר הכי חשוב בתרגיל הזה היא הנשימה העמוקה והאיטית והנשיפה הארוכה החוצה. לפני שאני עוזבת את המקום בסיום המחזור האחרון אני מברכת מישהו אחר או מאחלת לעצמי משהו קטן לאותו היום. מאיה
 

0 אור 0

New member
לא בדיוק התפריט שלי

אלא דף המלצות כללי שהכנתי לקראת הסטאז' שלי בנטורופתיה כל דף כזה היה מלווה כמובן בהמלצות מאד ספציפיות לאדם עצמו, ובהמשך גם יצאה חוברת מתכונים (אחרי שונציא ממנה דברים שיש להם זכויותיוצרים נפרסם גם אותה באתר) חוץ מאחת כולם היו אנשים ללא מודעות לתזונה, והתהליך גרם אצל רובם שינוי גדול לטובה.
 

0 אור 0

New member
../images/Emo71.gif תפריט לביקורת והערות בונות ../images/Emo78.gif ../images/Emo72.gif

לכאן תשרשרו את התפריט אם אתם רוצים לקבל הערות וביקורת והצעות לשיפור בכותרת אפשר לפרט את הסוג (טבעוני/ צמחוני / אוכל בריא לאדם עובד/ מקרוביוטי/חולה סוכרת ...) ובפנים: רקע קצר - גיל, אורח חיים, פעילות , סוג עבודה תפריט ביום שאני בעבודה, ביום שאני בבית: ארוחת בוקר בין הארוחות ארוחת צהרים ארוחת ערב נשנושים שתיה חמה/קרה
 

נעמי66

New member
תזונה טבעית (ברוח שיטת שלטון)

בת 66, פעילה, רוכבת על אופניים, אורח-חיים טבעוני - תכשירי טיפוח כמו סבון ושמפו - טבעיים, תכשירי-ניקיון אקולוגיים, ללא בשמים וקרמים למיניהם. מזון אורגני בלבד. ארוחה ראשונה - כמה שעות אחרי הקימה בבוקר - פירות. ארוחה שניה - סלט ירקות בתוספת אבוקדו ומיץ לימון. ארוחה שלישית - ירקות מאודים, כולל תפוחי-אדמה ובטטה, וגם כאן התוספות הן אבוקדו ומיץ לימון. נמנעת משימוש במלח, או כל תבלין אחר. נשנוש: שקדים ואגוזים (לא קלויים), פירות מיובשים, פירות. שתיה: מים מינרלים (מי עדן) או - לעיתים רחוקות - מיץ תפוזים (שנסחט באותו רגע). דגנים (קינואה) וקטניות (נבוטות) - רק פעם ב... כנראה נשמע קיצוני, אבל מבחינת ההרגשה, זה לא, כי מתרגלים, ואין רצון לשום דבר שאינו טבעי-צמחוני. התוצאות מעולות: בריאות. אין תרופות בבית, וגם לא תוספי-מזון.
 

0 אור 0

New member
תודה ושאלות

את יכולה לספר איזה פירות וירקות (אני מניחה שאת לא חיה רק ממלפפון , עגבניה וחסה)? שומשום, טחינה וכאלה גם משתלבים לך?
 

נעמי66

New member
פירות, ירקות, טחינה

אוהבת את רוב הפירות בחנויות הטבע - אפרסקים, אגסים, ענבים, שזיפים, אבטיח, תותים, דובדבנים, פטל, תאנים, מנגו וכל השאר. איך אומר יצחק בן-אורי בכותרת לפרק המוקדש להם, בספרו "תזונת האדם ובריאותו" - הפירות - המזון הטוב ביותר לאדם. ירקות - רוב הירקות, פרט לחריפים והחצי-חריפים - נמנעת מבצל (יבש וגם ירוק), שום, צנון וגם צנונית. כל מה שחריף, חמוץ או מלוח - לא טעים לי (וטוב שכך...) גם לא חצילים וסלק, מהם מומלץ להימנע, לפי שיטת שלטון, ואם יש רצון לדעת למה, אוכל להסביר. לא עלי מנגולד, לא פטריות. מומלצים: נבטי אספסת וחמניות. טחינה (גולמית, משומשום בלתי מקולף) מאוד טעימה לי, יותר מדי, אבל כיוון שאני נוטה להגזים בכמויות, אני מעדיפה לוותר במשך תקופות ארוכות. לא מוכרחים.
 

0 אור 0

New member
אשמח להסבר למה

האם זה בגלל שהם לא אכילים במצבם הבלתי מבושל? עלימנגולד לא- אבל תרד ואורוגלה כן?
 

נעמי66

New member
חצילים, סלק, תרד

שיטת שלטון ממליצה להימנע מירקות מסויימים - תרד, למשל: ירק חריף, המכיל כמות גבוהה של חומצה אוקסלית, ואינו ראוי לשימוש. הברזל המצוי בו אינו יכול להיקלט בגוף בגלל הריכוז הגבוה של חומצה זו. ריכוז גבוה של חומצה זו עלול לגרום להתהוות אוקסליטים (תרכובות המכילות חומצה אוקסלית וסידן), אשר עלולים להפוך לאבנים בכליות. החציל, שהוא חריף במקצת, מומלץ לאכילה רק בכמויות קטנות, אבל אם קיימת רגישות לסולנין, ויש בעיות בדרכי העיכול, מומלץ להימנע. בסלק יש כמות גדולה של חומצה אוקסלית, וגם הוא מומלץ לאכילה בכמויות קטנות. עדיף לאכלו חי, כי המבושל עלול לגרום להתהוות גבישי חומצה אוקסלית בגוף, ואלה עלולים לגרום להיווצרות אבנים בכליות. גם המנגולד אינו מומלץ לאכילה, בגלל הריכוז הגבוה בו של חומצה אוקסלית. פטריות הן ירק שאינו מומלץ לאכילה. אלה המשמשות למאכל, שייכות למערכת צמחים חסרי-עלים, שורשים וכלורופיל. אין להן כל ערך תזונתי, מפני שהן ניזונות כטפילים מחומר אורגני. לדוגמה: לאחר הגשם נוצרת רקבובית בין גבעולי הדשא, ועל רקבובית זו צומחות פטריות, או על רקבובית שנוצרת על בסיס גזעי עצים. יסודות המזון השונים, המצויים בפטריות, כחלבון, אשלגן וברזל, אינם זמינים לגוף. בעלי-חיים אינם אוכלים פטריות. הפטריות המסחריות גדלות ומתרבות על זבל סוסים. כדאי לזכור שקיימים סוגים של פטריות רעילות. ההסברים מתוך "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי. מה זה אורוגלה?
 

נעמי66

New member
רינת, על פטריות

אני משערת שהרבה אנשים אוכלים פטריות, ונהנים מזה. גם אני נהניתי בעבר הטרום-טבעוני שלי, אבל כשקראתי את הנאמר עליהן בספר לפי שיטת שלטון, הבנתי שעדיף לי לוותר. ההסבר כתוב בהודעתי הקודמת - האם נראה לך, לפי הסבר זה, שיש בעיה באכילת פטריות? ההחלטה היא שלך.
 

נעמי66

New member
ארוגולה-רוקט לפי שיטת שלטון

שם הצמח לא נמצא בסקר המזונות בספרו של בן-אורי, כך שבמקום לצטט, אני יכולה רק לשער, לפי הקטע בקישור הזה. הצמח מוגדר שם כחריף מעט - השיטה לא ממליצה על צמחים חריפים או חצי חריפים כראויים לאכילה. לפי השיטה, צמחים אלה אינם בריאים למערכת העיכול (מגרים בחריפותם את דפנות הקיבה) ומזיקים בצורה משמעותית גם לכליות ולכבד. נאמר בדף הזה שרוקט שייך למשפחת החרדל, ועל חרדל נאמר בסקר המזונות - "צמח בר חריף שאינו ראוי לאכילה". לפי הדף, יש לרוקט יתרונות - עשיר בברזל, עוזר לעיכול, מחזק את מערכת החיסון, מפחית סיכון לסרטן... לפי שיטת שלטון, הוא לא עוזר לעיכול, אלא עלול להזיק לו. לא מחזק את מערכת החיסון, ובוודאי לא מפחית סיכון לסרטן. הימצאות הברזל היא יתרון, אבל, לפי השיטה, בשיקלול הסופי, של יתרון מול נזקים אפשריים, כנראה שמוטב להימנע מרוקט.
 

0 אור 0

New member
יכול להיות שההגדרהשל חריף היא עקרונית

ולא קשורה לטעם,אני אישית לא מוצאת בו חריפות. בכלל, אני לא מסוגלת לאכול חסה (חוץ מבהריון הראשון שפתאום אכלתי חסה בתיאבון רב), כך שכאשר גיליתי את עלי הביבי הם היו הפתעה טובה של משהו טעים וגם ירוק ובריא.
 

freearth10

New member
אותו הצמח

בשיטות שונות. אחד אומר: וואו,
האחר אומר: אווו...
. אז איך יודעים מה נכון , מה לא נכון? מה שלא נכון לטעמי הוא להוציא את אחד הצמחים מתוך איזושהי שיטה ולאמר זה בריא לכל מי שיש לו בעיות בעיכול, או לאמר זה ממש לא בריא לכל מי שיש לו בעיות בעיכול. זה מזכיר לי קצת את היוגה. זה כמו לעשות את התנוחות של היוגה מבלי להתחשב בכלל בנשימות, בתזונה, בהדמייות... - זה פשוט להוציא מהיוגה את כל המשמעות שבה. מי שמיישם את היוגה כאורח חיים - אין לי ספק בכלל, שגם אם הוא לא אוכל חריף הוא מגיע אל ההנעה וההרחבה בדרכים אחרות, אבל מי שלא חי את היוגה וגם לא נוגע בחריף נראה לי שפספס משהו בחייו. מאיה
 
למעלה