רינת, הכנתי בשישי את העוגה עם הדובדבנים

tzivi1

New member
לא. הכנתי עם קמח לבן.

חשבתי שהכנת עם כוסמין רגיל. אם הכנת עם כוסמין מלא - זו סיבה מעולה ליציקה שקיבלת. זה לא מתכון שמתאים לכוסמין מלא. באופן כללי - עוגות שיש בהן רכיב "כבד" כגון שמנת מתוקה, חמאה ואפילו שמנת חמוצה - לא מתאימים לקמח כוסמין מלא/ חיטה מלאה. הם יוצאים כבדים ודחוסים. בנוסף, כשמחליפים קמח לבן במתכון - בקמח מלא (קמח חיטה מלאה/ כוסמין מלא) - צריך להוריד 2 כפות גדושות מכמות הקמח.
 

tzivi1

New member
לגבי החלפת בננות בדובדבנים - אל תעשי את זה

ההחלפה לא תצליח. בננות מועכים לעיסה (הם מעניקים לחות), ודובדבנים לא. &nbsp
 

tzivi1

New member
רינת, הכנתי בשישי את העוגה עם הדובדבנים


הכנתי עם פירות יער קפואים, ושמתי יוגורט במקום שמנת חמוצה. העוגה יצאה סבבה. המשפחה אהבה, אני לא עפתי עליה, בתכלס - די חוסלה. אני מתישהו אנסה אותה שוב, כי לדעתי עם כמה שינויים קלים היא תהיה טעימה מאוד. אהבתי את ההכנה הזריזה. תוך רבע שעה העוגה היתה בתנור, ונראית הרבה יותר מושקעת. לדעתי אפיתי אותה מעט יותר מדי. הייתי צריכה להוציא 5-7 דקות קודם. היה לה מרקם עוגתי דחוס. לא לחמי בכלל, אבל אני יכולה להבין למה עם עוד 5 דקות אפיה המרקם היה הופך ללחם (אגב, העיסה יצאה לי נוזלית סמיכה). שנית, היה חסר לי סוכר. הייתי מוסיפה עוד שתי כפות לעוגה, ואת הפירות יער הייתי מערבבת עם כף סוכר (מניחה שאם מדובר בדובדבנים מתוקים אין צורך, אבל לקפואים החמוצים - צריך). נראה לי שגם אוסיף יותר וניל ואחליף חלק מהקמח בקוקוס טחון.
 
למעלה