למומחיות לאפיה שאלה על עוגיות...רכות...

אמרלדה

Active member
למומחיות לאפיה שאלה על עוגיות...רכות...


פעם ראשונה שהכנתי לעצמי עוגיות. אלה עוגיות דלות פחמימה מהאתר של רותי פינק. הן היו צריכות לצאת הרבה יותר פריכות. מה עשיתי לא נכון?

300 גר' קמח שקדים
20 גר' קמח קוקוס
100 גר' סוויטנגו (תחליף סוכר באבקה)
150 גר' שוקולד צ'יפס
50 גר' שמנת לבישול או שמנת מתוקה (שמתי ריץ')
כפית תמצית וניל
3 ביצים
שקית אבקת אפיה

160 מעלות כ 20 דקות.

העוגיות יצאו מאוד טעימות וטרפתי אותן. אבל - קצת רכות. ואני כל כך אוהבת פריך... הן גם יצאו לא אחידות בצבע. בחוץ קצת שחומות מידי ובפנים בהירות. שני החלקים יצאו רכים. אבל אולי זה התנור שלי. מהכמות יצאו שתי תבניות שיחקתי קצת עם החום ביניהן כדי להבטיח אחידות, אבל זה לא עזר.

רוצה להכין שוב. איך עושים אותן יותר קריספיות? יש למישהי רעיון?
 

חנהפ

Active member
למה שלא תשאלי את בעלת האתר/המתכון?

לא כל כך יודעת איך מתנהגים כל התחליפים שאת משתמשת בהם.
 

אמרלדה

Active member
נכון. למה לא? אעשה זאת. אני חדשה שם, אבל בכל זאת אשאל...

תודה.
 

rinatpol

New member
בד"כ עוד כמה דקות אפיה אמורות לעשות אותם קריספיות

אבל, בגלל שזה עם תחליף סוכר אני לא ממש יודעת איך הוא מתנהג באפיה
תנסי גם להחליף לחמאה/מרגרינה
אולי להנמיך את החום , ולאפות קצת יותר 25 דקות - צריך לעקוב .
ו יכול להיות שבגלל המרכיבים שלהם הם אמורות לצאת רכות.
 

אמרלדה

Active member
עוד כמה דקות היו שורפות לי אותן עד היסוד. אולי באמת להנמיך..

&nbsp
תודה.
 

tzivi1

New member
ככל שהן יהיו יותר זמן בתנור - יהיו יותר פריכות

תורידי ל-150 מעלות, אם התנור שלך מהחמים יותר- אפילו פחות.
תבדקי מדי פעם. כשתחליף סוכר נשרף, אפילו קצת - זה בלתי אכיל.
 
למעלה