מה בסירים לכבוד שבת פרשת משפטים?

אמרלדה

Active member
עדיקים, אפשר את מתכון הקדירת בשר? אני לא מרבה לבשל בקר

&nbsp
גם כי לא מתים פה על מבושל (בניגוד לאוכל צלוי) וגם כי לא יוצא לי משהו. אז בצל, קוביות, לטגן, להוסיף רוטב - זה אני יודעת. אם אפשר משהו יותר מדויק אשמח (מס' 7 יוצא ממש רך? זה מה שאני מחפשת). תודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים לכבוד שבת פרשת משפטים?


אצלנו שבת מעניינת מבחינת ההרכב.
החצי בארה"ב בשבועיים הקרובים, אבל החברה הכי טובה שלנו מניו יורק מגיעה אלינו לסופש ארוך עם שנים מבניה (אחד בארץ לתוכנית של שנה והשני מגיע איתה לביקור).
רוצה לפנק אותה, מקווה שאצליח במגבלות הזמן שעומד לרשותי.
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק פטריות וגריסים
חריימה (עם אמנון), אורז, קוסקוס, עגבניות צלויות
לקינוח עוגת גבינה

שבת:
סלטים שאכין ממש לפני הארוחה (קולרבי ושומר, עגבניות שרי, כרוב, אבוקדו)
טשולנט בשרי
טשולנט צמחוני
שניצלים
פרגיות במייפל ולימון
כרובית וברוקולי בשמ"ז

מאפים: המון עוגות שמרים

שבת שלום לכולם!
 

חנהפ

Active member
היה איזה תכנון להשתמש בכל מיני פרודוקטים במקפיא

אממה שינוי בתוכניות, נראה לי שהנכדים יגיעו לשבת, הוריהם ישארו עם התינוקת החדשה בבי"ח. אז חומוס, ירקות, שניצלים לרוב, אורז עם אטריות, אפונה ירוקה ועוגת שוקולד.
ליד זה מרק משעועית שחורה, מיני מטבלים
עוף בתנור עם שאריות פירות מיובשים
סלט ירוק
וקראמבל תפוחים, הג'וניורית כבר דרשה לחזור למקורות.
עוגת גבינה בציפוי קארד לימון, מקווה שהנכדים לא יפרצפו לי על הציפוי
לצהרים בסגנון סיני
יש לי חזה עוף ואקפיץ אותו במיני ירקות
יש גם סטייקים להקפצה
נודלס לכולם
וגלידות לקינוח
 

אמרלדה

Active member
מזל טוב והרבה נחת, חנה'לה. התפריט שלנו ושאלה בסוף

התארגנות כמעט ספונטנית מאתמול בערב לשבת בצהרים.

אני מכינה סלמון גדול בתנור ומתכון כלשהו של פרגיות. אינני במיטבי אז מעדיפה פחות עבודה הפעם.
השלם מכין פלפלים ממולאים בקינואה אדומה
הצעירים מביאים אורז, תפו"א ופסטה ברוטב אדום - מה שאומר שהילדים מסודרים. זה מה שהם בחרו.
הטבעונית לא ענתה, אבל כנראה שתביא קוביות טופו אפויות

במושגים שלי, אין מה לאכול חוץ מהמנות העיקריות. אז נראה לי שנוסיף מגש או שניים אנטיפסטי מעורב וסלט ירקות גדול. יש המון ירקות בבית.

ועכשיו שאלה: השבוע הכנתי קציצות בקר מבושלות ברוטב צהוב (קארי וכורכום) של ירקות כתומים (חתוכים גס). יצא מושלם. לא רוצה להכין קציצות הפעם (כל ילדי המשפחה אוהבים סלמון, אז יש להם עיקרית לאכול). האם יש טעם להכין רוטב עם הירקות האלה רק כתוספת חמה ו"רטובה"? פעם הייתי מוסיפה לעניינים כאלה קניידלך וכולם נטרפו על זה. היום לא אוסיף משהו שכולל גלוטן. אז מתלבטת אם יש בכלל טעם, או שפשוט אוסיף עוד מגש אנטיפסטי.

רעיונות יתקבלו בברכה, וגם מתכון פרגיות שיוצא ממש רך. רגע. יש איזשהו רעיון למישהו איך לשדך את השניים? לבשל את הפרגיות ברוטב הזה? לא ככ יודעת איך לבשל פרגיות ברוטב... תודה ושבת שלום.
 

עדיקים

Active member
אני השבת קיבלתי פטור

נוסעים אז לא צריכה לבשל, להביא איתי כלום.
קצת שקט שיפנקו אותי
.
 
למעלה