לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73807,380 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'עזרו לי למצוא מנה מנצחת'
עזרו לי למצוא מנה מנצחת
<< ההודעה הנוכחית
17/02/2020 | 07:33
16
150
בוקר טוב. מחפשת מנה מנצחת, סוג של מנה עיקרית חמה, כאשר התפריט כבר בנוי ומגובש וכל מנה בו נבחרה בקפידה. רצוי מנה שיש בה חלבונים, חשוב שתהיה פרווה. ולא דגים.
הקהל - כ-14 נשים, רובן לאחר גיל פרישה.
נא לא לשנות שום דבר, רק להמליץ על מנה נוספת, כזו שאפשר להכין מראש ולחמם בקלות. לא משהו מטוגן. תודה רבה.
 
וזה התפריט
 
לפתיחה - מרק מאפונה עדינה או מרק כתומים
 
קציצות שקדים מוגשות עם טחינה ירוקה
בצלים ממולאים באורז, מעט מתקתקים
תבשיל זיתים עם פטריות(לא בסגנון מרוקאי)
ופה חסרה לי מנה חמה
סלט עדשים שחורות עם אבוקדו ופלפלים צבעוניים
סלט בטטה עם פיצוחים ושומשום
סלט גדול של חסה עם מלפפון ורצועות אפויות של פלפל אדום
סלט ירקות חורפי (שומר, גזר, סלרי, קולרבי או סלט רק של שומר)
או סלט אחר כלשהו שאין בו כפילות עם שאר המנות
 
לקינוח מבחר מתוקים קטנים ושתייה חמה
 
תודה רבה
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'2 הצעות - לזניה ירקות צלויים, מוסקת חצילים ופטריות'
2 הצעות - לזניה ירקות צלויים, מוסקת חצילים ופטריות
17/02/2020 | 08:01
1
100
הערה: לרוטב הבשמל אני שמה קרם קוקוס
 
הערה: את החצילים אני חותכת לאורך ואופה בתנור.
יוצא מאוד יפה בתבנית ארוכה ונחתך טוב
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מנסה שוב את הקישור ללזניה ירקות צלויים - וגם המתכון'
מנסה שוב את הקישור ללזניה ירקות צלויים - וגם המתכון
17/02/2020 | 08:12
75
מצרכים –
2 קישואים קלופים חתוכים לפרוסות
2 בטטות בינוניות פרוסות
2 חצילים פרוסים
סלסלת פטריות טריות
2 בצלים פרוסים
3 עגבניות
צרור עלי בזיליקום טרי
מעט אורגנו יבש
מלח פלפל שחור
צנצנת אחת רוטב עגבניות מוכן 
3-4 כפות מממרח פסטו
לרוטב בשמל –
1/4 כוס שמן זית (4-5 כפות)/ 
3 כפות קמח
2 כפות קמח שקדים/או  כף קמח
כוס חלב שקדים/סויה/אורז/- 
2 כוסות מים או יותר
אריזה שמנת לבישול על בסיס אורז/שמנת צמחית/קרם קוקוס
חופן בזיליקום טרי קצוץ
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
 
הכנת רוטב הבשמל-
מחממים את השמן בסיר על אש נמוכה משלבים את הקמחים ומערבבים היטב.
משלבים את החלב כוס מים ואת השמנת אורז.
ממשיכים לבשל והרוטב מתחיל להסמיך במהירות. מוסיפים עוד כוס מים.
מערבבים היטב .
מורידים מהאש.
משלבים את התבלינים.
 
הרוטב ממשיך להסמיך גם כשהוא מתקרר.
כדי לדלל אותו מוסיפים עוד מים רותחים  במידת הצורך.
 
הכנת הירקות-
מסדרים בתבניות של התנור את הירקות – קישואים, חצילים,בטטה עגבניות ובצל, מניחים על גבי נייר אפייה משומן ומזלפים שמן זית גם מלמעלה, ממליחים ,מפלפלים ומפזרים אורגנו יבש.
מכניסים לאפייה של כ 20 דקות עד הזהבה קלה.
 
מקררים ומכינים את הירקות בצלחות . כל ירק בנפרד.
מטגנים את הבצל הנוסף ב 2-3 כפות שמן זית ומשלבים את הפטריות הפרוסות, ממשיכים לטגן  כמה דקות עד להזהבה .
 
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מה צריך ? – תבנית מלבנית עמוקה שהיא גם כלי הגשה !
 
הרכבת הלזניה-
מניחים בתחתית התבנית 2-3 כפות מרוטב העגבניות .מניחים מעליו 2 עלי לזניה כך שיכסו את התבנית.
שכבה ראשונה מורחים מעט פסטו על העלים. מסדרים את פרוסות הבטטה, מזלפים מעל בשמל.
אפשר לפזר מעט גבינה טבעונית 
מניחים 3 עלי לזניה מעל הבטטות.
 
שכבה שניה –  מורחים ב 2-3 כפות רוטב עגבניות,  מעל הרוטב מסדרים חצילים, שוב מזלפים מעט בשמל ומפזרים עלי בזיליקום טריים.
שוב שכבה של 3 עלים לזניה.
מורחים בפסטו , מעל מניחים את העגבניות הצלויות והבצל, מזלפים בשמל וסוגרים עם 3 עלים נוספים.
שכבה הבאה מורחים ברוטב עגבניות – מניחים פרוסות קישואים, מעט בשמל וסוגרים עם עלי הלזניה.
שכבה אחרונה שכבת הפטריות מורחים פסטו על העלים , מניחים את הבצל והפטריות, מפזרים עלי בזיליקום ומעט בשמל.
סוגרים עם עלי הלזניה , מסדרים מעליהם את רוטב העגבניות שנשאר והבשמל.
שופכים מסביב כוס מים רותחים , עוטפים היטב בנייר כסף ומכניסים לאפייה של כ – 40 דקות.
לאחר שהמאפה יוצא מהתנור מחכים שיתקרר  לפני שחותכים !
מומלץ להכין אפילו יום מראש המאפה מתייצב ונחתך הרבה יותר טוב לפרוסות יפות.
 
אפשר להכין מראש ולהקפיא 
רוצו להכין , מאפה עשיר,חגיגי ומרשים !
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שקשוקה? יש כמה אפשרויות שדרוג לשקשוקה'
שקשוקה? יש כמה אפשרויות שדרוג לשקשוקה
17/02/2020 | 08:42
57
לי נראה שקשוקה עגבניות ממש מתאים
ואפשר לחמם וזה יוצא מוצלח
השדרוג הוא או שקשוקה עגבניות בתוך פלפלים
זה רעיון של baronm10 . תסתכלי כאן, יש תמונה שמראה את היופי שבהגשה בצורה הזו. וזו לא הרבה יותר עבודה. אני לפעמים, לפי גודל הפלפלים, מורידה את הראש, ולא בצורה שהוא עשה.
 
אפשרות שדרוג אחרת היא שקשוקה פטריות. כלומר שהרוטב שבתוכו שמים את הביצים הוא פטריות. כאשר אנחנו עושים את הרוטב סמיך כרביכה.
אם תסתכלי בבלוג של מוטי שהזכרתי למעלה, יש שם עוד אפשרויות לשדרוג שקשוקה בצורות נוספות
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חביתיות עם הרבה ירק או קוקו סבזי'
חביתיות עם הרבה ירק או קוקו סבזי
17/02/2020 | 08:51
6
75
אנחנו מאד אוהבים את המתכון של אמא שלי של חביתיות עם הרבה ירק. כלומר הרבה בצל, כרישה ובצל ירוק. אבל הרבה. כל פעם אני שמה, ואומרת לעצמי יכלו אפילו יותר. אחרי טיגון הבצל (ודרך אגב אני עושה את זה במיקרוגל), מוסיפים ביצים ומעט קמח תופח ומים ומכינים חביתיות שמנמנות. אם את מעוניינת אעלה מתכון מפורט

ויש קוקו סבזי. יש הרבה מתכונים. אני אישית מכינה לפי גיל חובב
למי שלא מכיר לפי גיל חובב זה מוגדר כלביבת ירק פרסית. אני אישית שמה פשוט הרבה ירוק ממה שיש, לאו דווקא בכמויות שהוא כותב. וגם לדוגמא שמיר אנחנו פחות אוהבים, כוסברה לפעמים אני מורידה כי יש לנו אחת מבנות המשפחה שפחות אוהבת את כוסברה. בקיצור, יש חופש בתערובת העלים
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אגלה לך סוד שידוע לחברות הוותיקות - דם פרסי זורם בעורקיי'
אגלה לך סוד שידוע לחברות הוותיקות - דם פרסי זורם בעורקיי
17/02/2020 | 13:14
1
53
לצפיה ב-'דווקא זכרתי'
דווקא זכרתי
17/02/2020 | 17:21
51
יותר מזה, בהתחלה חשבתי שהמתכון שאני מכינה של קוקו סבזי הוא ממך... 
אבל כאשר פתחתי ראיתי שזה מגיל חובב
בהצלחה באירוח
לא כתבתי קודם, אבל התפריט נראה מוצלח מאד. אבל את צודקת שחסרה מנה עיקרית כלשהי להשלמה. זה לא חסר מבחינת כמות האוכל, אלא מבחינת המבנה של התפריט
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הי אפיהיל. אשמח למתכון המפורט לחביתיות (ואעשה את ההמרה שלי'
הי אפיהיל. אשמח למתכון המפורט לחביתיות (ואעשה את ההמרה שלי
17/02/2020 | 19:34
2
35
 
לקמח שקדים. תודה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חביתיות בצל של אמא'
חביתיות בצל של אמא
17/02/2020 | 21:49
1
64
מתכון של אמא שלי עם הערות שלי:
הכמות למטה מספיקה ל 6 חביתיות שמנמנות ותפוחות:
לחתוך בצלים מהסוגים השונים לקערת זכוכית שמתאימה למיקרוגל ולכמות הסופית עם הביצים קמח וכו.
3 בצל בינוני-גדול חתוך לריבועים (מומלץ אפילו יותר. כל המרבה הרי זה משובח...)
1-2 כרשה גדול חתוך לחצאי טבעות
חצי חבילה עד חבילה של בצל ירוק חתוך לטבעות (לבן וירוק בהיר)
(אמא שלי היתה עושה רק עם בצל ירוק. אני אוהבת את התערובת)
להוסיף לקערת הבצלים בערך 3-4 כפות שמן וכמו סוכר לפי הטעם
כ- 5 דקות במיקרוגל מכוסה עד שמתרכך
(כמובן שאפשר לטגן במחבת. אמא שלי כך היתה עושה. אני אוהבת במיקרוגל בקערה שבה גם אערבב את הכל)
להוסיף את הדברים הבאים, אפילו כאשר חם, בסדר הבא:
1/2 כוס + קמח תופח (במקור קמח רגיל. לי נראה שקמח תופח היה יותר מוצלח. ה + אומר קצת יותר מחצי כוס. אין לי משהו יותר מדויק)
לערבב
1/2 כוס מים רגילים ולערבב
6 ביצים
מלח, כמו סוכר, פלפל לפי הטעם
לחמם מחבת קטנה בגודל הרצוי של החביתיה
להכין משני הצדדים
לגבי שימון המחבת. מספיק לשמן עם נייר מגבת עם מעט שמן. כמו שעושים בפנקייקס. 
טעים גם בחימום מחדש על פלטה בשבת
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה וסליחה על האיחור בתגובה.'
תודה רבה וסליחה על האיחור בתגובה.
19/02/2020 | 15:34
15
לצפיה ב-'הי אפיהיל. אשמח למתכון המפורט לחביתיות (ואעשה את ההמרה שלי'
הי אפיהיל. אשמח למתכון המפורט לחביתיות (ואעשה את ההמרה שלי
17/02/2020 | 19:34
26
 
לקמח שקדים. תודה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מנסה...'
מנסה...
17/02/2020 | 09:24
91
פשטידה אפויה כמאפינס (אפשר להכין מראש)
אנטיפסטי
תפוחי אדמה - אפשר אפויים ואפשר כסלט
או סלט עם חלבונים אפשרי ביצים, טונה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אני מניחה שאת מכירה את הנוכחות, אבל'
אני מניחה שאת מכירה את הנוכחות, אבל
17/02/2020 | 09:48
94
לדעתי לא חסר דבר
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אני אורני שנזרקה מהמערכת ובסוף נאלצתי להירשם מחדש. תודות'
אני אורני שנזרקה מהמערכת ובסוף נאלצתי להירשם מחדש. תודות
17/02/2020 | 13:13
1
83
רבות לכל המשיבות המקסימות. אין כמוכן.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אני אוהבת שקשוקה על בסיס תרד. יש קלה של שאול בן אדרת והיא'
אני אוהבת שקשוקה על בסיס תרד. יש קלה של שאול בן אדרת והיא
17/02/2020 | 17:47
55
 
תלך נפלא בתוך פלפלים קלויים כפי שהציע מוטי בבלוג
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לדעתי לא חסר דבר ובכל זאת כי ביקשת:'
לדעתי לא חסר דבר ובכל זאת כי ביקשת:
17/02/2020 | 22:02
1
67
קודם כל, קצת מגביל אם את רוצה גם חלבון, גם פרווה, גם לא דגים... וכבר יש לך מנה אחת עם שקדים ומנה אחת עם קטניות ומנה עם פטריות שזה ה-GO TO חלבונים שלי באירוח טבעוני. (לא נוגעת בטופו למיניהם). 

ובכל זאת מנסה:
1. חצילים קדאיף שאכלתי אצלך פעם וזה גם טעים ברמות וגם רושם (לא יודעת לגבי ההכנה מראש).
2. תבשיל ארטישוק יווני (אני מכינה לפי המתכון הזה אבל לא חסרים מתכונים)
3. תבשיל פטריות בורגיניון של SMITTEN אבל זה מתכון שדי מחייב מצע של פירה או לחם כי יש רוטב מהמם.
 
כל שאר המתכונים שאני חושבת עליהם הם לא בדיוק רושם או שהם מכילים עדשים,או גם וגם
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודות לכולן. מאכל מביצים כגון שקשוקה, לא מתאים כי זו ארוחת'
תודות לכולן. מאכל מביצים כגון שקשוקה, לא מתאים כי זו ארוחת
18/02/2020 | 00:16
83
ערב ולטעמי בכלל לא מתאים לשאר הרכיבים.
המתכונים ששירה הביאה מאד מתאימים אבל בינתיים חשבתי על משהו אחר.
זוכרות שלפני שבוע ומשהו הכנתי לשבת מאפה פטריות, בצל וגזר? החלטתי להכין
מאפה כזה אבל יותר יציב - אוסיף קצת קמח ולמרות שלא רציתי מוצרים מהחי, אכניס פנימה גם טונה ויתקבל מאפה שלדעתי יהיה ממש טעים. 
למה לא רציתי דגים? - רוב האורחות כאן חוו את הצנע בישראל ואת דג הפילה הנחות ששימש בארץ תחליף בשר ואמנם חלפו מאז עשרות שנים אבל הטראומה נשארה. הן סולדות מחצילים ומדגים. לפחות רבע מהאורחות לא מוכנות לטעום את שני המוצרים האלה, למרות שאת קדאיף החצילים מאד אהבו. הקדאיף הזה, שירה, היה בתפריט המקורי, אבל אני כבר לא זריזה כמו פעם והחלטתי לא להכין שום דבר שדורש התעסקות זריזה של הרגע האחרון.
מבשלים כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ