רונית הדודנית
Member
שאלה ממיש מבין בשמן קוקוס
אין לי שמן קוקוס למה אפשר להחליף וכמות .
חיתוכיות לימון
המרכיבים
תבנית בגודל 20/30 ס״מ, כ 30 חיתוכיות
לתחתית
חצי כוס סוכר
כוס ורבע שמן קוקוס
2 כוסות קמח
קורט מלח
למלית
6 ביצים
2 כוסות סוכר
גרידת קליפת לימון מלימון אחד
כוס מיץ לימון סחוט טבעי
כוס קמח
לעיטור
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מערבבים את חומרי תחתית הבצק במעבד מזון, או בלישה ביד, משטחים את הבצק על גבי נייר אפיה באופן אחיד בעזרת האצבעות או מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לגודל התבנית ללא שוליים.
אופים במשך עשרים דקות עד שהבצק מזהיב מעט, מוצאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור דולק.
מכינים את מלית הלימון
במקצף ידני מערבלים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את מיץ הלימון, קליפת לימון וקמח, מערבבים היטב, שופכים על תחתית הבצק ומייד מכניסים לתנור.
אופים כחצי שעה עד שהמלית יציבה למגע. מוציאים ומצננים.
מקררים במקרר לפחות שעה להתייצבות, מוצאים בעזרת נייר האפיה אל משטח חיתוך וחותכים לחיתוכיות מרובעות. מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
אין לי שמן קוקוס למה אפשר להחליף וכמות .
חיתוכיות לימון
המרכיבים
תבנית בגודל 20/30 ס״מ, כ 30 חיתוכיות
לתחתית
חצי כוס סוכר
כוס ורבע שמן קוקוס
2 כוסות קמח
קורט מלח
למלית
6 ביצים
2 כוסות סוכר
גרידת קליפת לימון מלימון אחד
כוס מיץ לימון סחוט טבעי
כוס קמח
לעיטור
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מערבבים את חומרי תחתית הבצק במעבד מזון, או בלישה ביד, משטחים את הבצק על גבי נייר אפיה באופן אחיד בעזרת האצבעות או מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לגודל התבנית ללא שוליים.
אופים במשך עשרים דקות עד שהבצק מזהיב מעט, מוצאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור דולק.
מכינים את מלית הלימון
במקצף ידני מערבלים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את מיץ הלימון, קליפת לימון וקמח, מערבבים היטב, שופכים על תחתית הבצק ומייד מכניסים לתנור.
אופים כחצי שעה עד שהמלית יציבה למגע. מוציאים ומצננים.
מקררים במקרר לפחות שעה להתייצבות, מוצאים בעזרת נייר האפיה אל משטח חיתוך וחותכים לחיתוכיות מרובעות. מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.