העוף של סבא -מתכון מקורי, שדרוגים ושינויים, וסיפור

כאמור, ללא ביצים וללא שום תוספת אחרת. אני זוכרת שכבר

במתכון המקורי, למרות שכאן לא ציינה זאת, שירה כתבה שצריך לשטוף ולנער את העוף אך לא ממש לייבש.
הוספת ביצה יוצרת ציפוי יותר עבה. בגלל זה חלקים רזים כגון חזה, יוצאים יותר יבשים. אפשר להכין מחזה אבל לטבול קודם בביצה וגם אז לא לאפות יותר מדי זמן.
 

עדיקים

Active member
חזה עוף אני פשוט אופה שניצלים בתנור

אצלי הם מגיעים מהקצב ממש דקים, מכינה בדיוק כמו שניצל מטוגן רק על מגש עם מעט תרסיס שמן 200 מעלות 10 דקות מכל צד כדי לא לייבש.
אם מכינים עם נתח עבה יותר כמובן שאורך האפיה מתארך בהתאם.
אני הפסקתי לאכול מטוגן ואוכלת רק שניצלים אפויים, כשמתבלים כמו שצריך את הביצה אז זה יוצא ממש טעים הרבה יותר בריא והרבה פחות משמין
.
 

shira1960

Active member
כמו שאורני הבהירה - בלי ביצים

חזה עוף פחות מתאים אבל גם יוצא סביר, פשוט לאפות פחות זמן
 

shira1960

Active member
העוף של סבא -מתכון מקורי, שדרוגים ושינויים, וסיפור

אז ככה, כל השרשור הקודם העלה זכרונות, ותהיות, ושלחתי וואטסאפ לחברתי רבקה (שאבא שלה הוא ה"סבא" מהמתכון) וסיפרתי לה שהמתכון הועלה מזמן לפורום ומאז אחת החברות (הרי חברתנו אורני) ערכה שינויים ולא לגמרי זכרתי אפילו מה המקור. היא צחקה ובעלה צחק כי מסתבר שכבר שנים רבות הם מכינים את העוף של סבא אבל עם כל כך הרבה שינויים ושיפורים, שהם בעצם לא לגמרי זכרו את המקור. ודווקא מעניין אותם לנסות עם שומשום! עוד אמרה שאצלם כל אחד מהמשפחה אוהב בצורה שונה, ויש כאלה שאוהבים את העוף של סבא אבל אז מורידים את הפירורים ומה הטעם בזה!


אז המקור כפי שהבאתי בשרשור הקודם:
חלקי עוף, עדיף עם עור, שטופים בלי לייבש
פירורי לחם + שיני שום כתושים + תבלינים שאתם אוהבים או פירורי לחם מתובלים.
טובלים את העוף בפירורים, מניחים על נייר אפיה ואופים עד שמוכן וזהוב.
טיפ: להוסיף עוד קצת פירורי לחם לתבנית - טעים כי זה סופג את טעמי העוף.
טיפ: טעים גם בחימום חוזר

שינויים של אורני:
עוף כנ"ל, טובלים בשומשום ואופים

שינויים של חברתי רבקה:
פירורי לחם עם שום כתוש, אורגנו יבש, בזיליקום יבש, פתיתי צ'ילי, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה.
 
למעלה