לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73797,379 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'קינואה אדומה בזוג - עדיקים, בעיקר בשבילך'
קינואה אדומה בזוג - עדיקים, בעיקר בשבילך
<< ההודעה הנוכחית
10/02/2020 | 20:56
7
92

למה זוג? - או. תחכו עד הסוף.

אז איך השלם מבשל קינואה?

נתחיל בזה שאחרי ניסיונות החלטנו שהקינואה האדומה יותר אהובה עלינו. יש לה מרקם נגיס יותר, והיא לא הופכת לדייסה אף פעם. הורדנו את הלבנה מסדר היום.

מרתיחים מים
שוטפים כוס קינואה במסננת מתחת לברז ונותנים לה לטפטף רגע
מחממים בסיר קטן מעט שמן, מוסיפים את הקינואה ומערבבים קצת מידי פעם - 2-3 דקות
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
מוסיפים מל"פ, והשלם מוסיף גם כפית אבקת מרק

כשזה רותח מנמיכים קצת, וסוגרים.
מבשלים כ-15-20 דקות עד שהמים נעלמים. פותחים את הסיר
ומערבבים פעם פעמיים באמצע, "כדי שלא יישרף בתחתית". כך גם רואים מתי המים נעלמים, ומכבים את האש.

עכשיו, צועק השלם: הקינואה מוכנה. ואם אני רוצה לאכול ממנה בעצמי, אני מוסיפה לה:
תערובת עלים ירוקים קצוצים דק, בצל סגול קצוץ דק, שמן זית, לימון ועוד מלח. אפשר מעט, ואפשר ממש הרבה ואז זה הופך לטאבולה על בסיס קינואה.
או
בצל ופטריות שהקפצתי במחבת עם קצת שמן - תיבול עם קצת סויה
או
סלט ירקות ישראלי - אפשר בכמות שתיצור קינואה עם סלט, או בכמות כפולה שתיצור סלט עם קינואה.

את כולם אני מתבלת היטב וכך אני אוהבת את זה. אבל בעיקרון, זה טעים גם בלי התוספת ה"זוגית" הזאת, מיד כשהבישול שלה מסתיים. היא גם מקבלת טעמים אחרים יפה, ואם נשאר במקרר קצת, אז חימום קל למחרת יחד עם קצת שמן זית יחיה אותה ויאפשר לה לקבל טעמים נוספים, כמו למשל בולגרית. השבוע הוספתי צלוחית של שעועית ירוקה מבושלת מוכנה, כמה חתיכות ארטישוק כבוש קנוי, טונה בלימון ובצל סגול. מעדן.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה על ההסבר. יש לי המון קינואה לבנה בבית אז אצטרך לסיים'
תודה על ההסבר. יש לי המון קינואה לבנה בבית אז אצטרך לסיים
10/02/2020 | 23:53
3
55
לפני שאתחיל להתנסות באדומה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אז רק להיזהר בכמות המים וזמן הבישול, שלא יהפוך לדייסה'
אז רק להיזהר בכמות המים וזמן הבישול, שלא יהפוך לדייסה
11/02/2020 | 13:58
2
45
 
על אף שבכל מקרה זה פחות נגיס מהאדומה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'כבר יצא לי דייסה, כמה פעמים...'
כבר יצא לי דייסה, כמה פעמים...
11/02/2020 | 23:32
1
14
לצפיה ב-''
12/02/2020 | 08:56
3
לצפיה ב-'תודה רבה על ההסבר המפורט'
תודה רבה על ההסבר המפורט
11/02/2020 | 10:25
2
47
עם כזה הסבר אוי ואבוי אם לא יצליח לי.
אלופה שאת, תמסרי תודה גם לשלם.
מקוה להגיע לזה בשישי ולנסות להכין לנו לשבת הקרובה.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'בהצלחה רבה. ואגב - אופציה נוספת היא להוסיף קוביות בטטה אפויה'
בהצלחה רבה. ואגב - אופציה נוספת היא להוסיף קוביות בטטה אפויה
11/02/2020 | 14:00
1
25
לצפיה ב-'בתור התחלה קניתי אתמול קינואה אדומה, מקוה להכין לנו לשבת'
בתור התחלה קניתי אתמול קינואה אדומה, מקוה להכין לנו לשבת
13/02/2020 | 09:49
6

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ