קינואה אדומה בזוג - עדיקים, בעיקר בשבילך
למה זוג? - או. תחכו עד הסוף.
אז איך השלם מבשל קינואה?
נתחיל בזה שאחרי ניסיונות החלטנו שהקינואה האדומה יותר אהובה עלינו. יש לה מרקם נגיס יותר, והיא לא הופכת לדייסה אף פעם. הורדנו את הלבנה מסדר היום.
מרתיחים מים
שוטפים כוס קינואה במסננת מתחת לברז ונותנים לה לטפטף רגע
מחממים בסיר קטן מעט שמן, מוסיפים את הקינואה ומערבבים קצת מידי פעם - 2-3 דקות
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
מוסיפים מל"פ, והשלם מוסיף גם כפית אבקת מרק
כשזה רותח מנמיכים קצת, וסוגרים.
מבשלים כ-15-20 דקות עד שהמים נעלמים. פותחים את הסיר
ומערבבים פעם פעמיים באמצע, "כדי שלא יישרף בתחתית". כך גם רואים מתי המים נעלמים, ומכבים את האש.
עכשיו, צועק השלם: הקינואה מוכנה. ואם אני רוצה לאכול ממנה בעצמי, אני מוסיפה לה:
תערובת עלים ירוקים קצוצים דק, בצל סגול קצוץ דק, שמן זית, לימון ועוד מלח. אפשר מעט, ואפשר ממש הרבה ואז זה הופך לטאבולה על בסיס קינואה.
או
בצל ופטריות שהקפצתי במחבת עם קצת שמן - תיבול עם קצת סויה
או
סלט ירקות ישראלי - אפשר בכמות שתיצור קינואה עם סלט, או בכמות כפולה שתיצור סלט עם קינואה.
את כולם אני מתבלת היטב וכך אני אוהבת את זה. אבל בעיקרון, זה טעים גם בלי התוספת ה"זוגית" הזאת, מיד כשהבישול שלה מסתיים. היא גם מקבלת טעמים אחרים יפה, ואם נשאר במקרר קצת, אז חימום קל למחרת יחד עם קצת שמן זית יחיה אותה ויאפשר לה לקבל טעמים נוספים, כמו למשל בולגרית. השבוע הוספתי צלוחית של שעועית ירוקה מבושלת מוכנה, כמה חתיכות ארטישוק כבוש קנוי, טונה בלימון ובצל סגול. מעדן.
למה זוג? - או. תחכו עד הסוף.
אז איך השלם מבשל קינואה?
נתחיל בזה שאחרי ניסיונות החלטנו שהקינואה האדומה יותר אהובה עלינו. יש לה מרקם נגיס יותר, והיא לא הופכת לדייסה אף פעם. הורדנו את הלבנה מסדר היום.
מרתיחים מים
שוטפים כוס קינואה במסננת מתחת לברז ונותנים לה לטפטף רגע
מחממים בסיר קטן מעט שמן, מוסיפים את הקינואה ומערבבים קצת מידי פעם - 2-3 דקות
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
מוסיפים מל"פ, והשלם מוסיף גם כפית אבקת מרק
כשזה רותח מנמיכים קצת, וסוגרים.
מבשלים כ-15-20 דקות עד שהמים נעלמים. פותחים את הסיר
ומערבבים פעם פעמיים באמצע, "כדי שלא יישרף בתחתית". כך גם רואים מתי המים נעלמים, ומכבים את האש.
עכשיו, צועק השלם: הקינואה מוכנה. ואם אני רוצה לאכול ממנה בעצמי, אני מוסיפה לה:
תערובת עלים ירוקים קצוצים דק, בצל סגול קצוץ דק, שמן זית, לימון ועוד מלח. אפשר מעט, ואפשר ממש הרבה ואז זה הופך לטאבולה על בסיס קינואה.
או
בצל ופטריות שהקפצתי במחבת עם קצת שמן - תיבול עם קצת סויה
או
סלט ירקות ישראלי - אפשר בכמות שתיצור קינואה עם סלט, או בכמות כפולה שתיצור סלט עם קינואה.
את כולם אני מתבלת היטב וכך אני אוהבת את זה. אבל בעיקרון, זה טעים גם בלי התוספת ה"זוגית" הזאת, מיד כשהבישול שלה מסתיים. היא גם מקבלת טעמים אחרים יפה, ואם נשאר במקרר קצת, אז חימום קל למחרת יחד עם קצת שמן זית יחיה אותה ויאפשר לה לקבל טעמים נוספים, כמו למשל בולגרית. השבוע הוספתי צלוחית של שעועית ירוקה מבושלת מוכנה, כמה חתיכות ארטישוק כבוש קנוי, טונה בלימון ובצל סגול. מעדן.