לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73307,330 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'מישהי טעמה פעם אורז אדום מלא? '
מישהי טעמה פעם אורז אדום מלא?
<< ההודעה הנוכחית
16/01/2020 | 17:31
4
55
מצאתי את המתכון הזה שנקרא מעניין אבל אף פעם לא טעמתי אורז אדום. אשמח לתובנות
https://magazine.shufersal.co.il/המגזין-קולינרי/הרשימות-של-אמא/טבית-בריאות-חמין-עיראקי-מאורז-מלא-ודלעת/
החומרים:

1 קילו בשר שריר מיושר חתוך לקוביות גדולות
3 כוסות אורז אדום מלא
1 בצל גדול קצוץ
6 כוסות מים רותחים
1 כף כמון
5 שיני שום קלופות וחצויות
2 עגבניות בשלות
1 שקית תפוחי אדמה קטנים למיקרו
1/2 קילו דלעת כפתור או דלעת רגילה
2 כפות סילאן
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח, פלפל
שמן קנולה לטיגון
עוד שתי כוסות מים רותחים מהולים בכפית מלח
לרכישת המוצרים
אופן ההכנה:

לפני שמתחילים בעבודה, יש צורך להשרות את האורז המלא בקערה מלאת מים במשך 6-8 שעות, כאשר במהלך הזמן הזה יש לסנן מדי פעם את האורז ולהחליף את המים. מסננים.
תמונה של אורז מלא
מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים כחמש דקות. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, כמון ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לאש קטנה מאד. מבשלים חצי שעה ומכבים את האש.
בסיר נפרד מחממים שמן ומניחים בתוכו את נתחי הבשר. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר נסגר ומשנה את צבעו.
חותכים את הדלעת לרצועות ומנקים מגרעינים. משאירים את הקליפה.
את העגבניות שוטפים ופורסים לפרוסות דקות.
קולאז' תמונות של שלבי הכנת החמין
את החמין ניתן להכין בסיר חשמלי או בסיר גדול המותאם לתנור.
מוציאים את תפוחי האדמה מהשקית ומניחים אותם על תחתית הסיר כשהם בקליפתם.
מעל תפוחי האדמה מניחים את רצועות הדלעת.
בוזקים סילאן ומלח מעל תפוחי האדמה והדלעת ומעליהם מניחים חצי מכמות האורז המבושל בחלקו יחד עם הנוזלים שנשארו בסיר. מעל השכבה הזו מניחים את קוביות הבשר ומעליהן מפזרים את פרוסות העגבניות ואת שיני השום.
מניחים את יתרת האורז, ויוצקים את שתי כוסות המים המומלחים.
עכשיו – מעל השכבה הזו ניתן להניח ביצים קשות ו/או קישקע ממולא קנוי.
מניחים מעל הכל נייר אפיה וסוגרים את מכסה הסיר.
מכניסים לתנור לחום גבוה מאד לשעה (במידה וזה סיר חשמלי אז לשעה על חום גבוה) ולאחר מכן מנמיכים את התנור ל-100 מעלות (או לחום נמוך בסיר חשמלי).
אופים 12 שעות בחום נמוך. הטבית מוכן כאשר בודקים את הבשר והוא רך מאד.
מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגשה ומלקקים את האצבעות.
תמונה של החמין בקערת הגשה

הערה למי שלא טעם מעודו אורז מלא: הטעם אינו דומה לטעמו של אורז רגיל ולמי שלא מכיר יכול להיות מוזר בביס הראשון. אל תפחדו מהביס השני. מיד לאחריו החיך מתרגל לטעם ומאותו הרגע אי אפשר להפסיק לאכול אותו ונשבעים שהוא עולה אלפי מונים על האורז הרגיל.

בברכת שבת חורפית מלאה בריחות חמין.


מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ממש לא אהבתי. למרות שטעמתי כמה פעמים מעשי ידיהן של בשלנית '
ממש לא אהבתי. למרות שטעמתי כמה פעמים מעשי ידיהן של בשלנית
16/01/2020 | 19:46
1
80
מיומנות.
הדיאטנית ד"ר אולגה רז, אומרת שאין צורך לאכול אורז מלא אם לא אוהבים אותו באופן מיוחד, כי האינדקס הגליקמי שלו לא יותר טוב מזה של אורז בסמטי לבן. לטעמי, האדום לא יותר טעים מהמלא הרגיל ויש לו מרקם יבש, לא משנה כמה נוזלים תוסיפי לסיר וכמה זמן תבשלי אותו.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה על האזהרה:)'
תודה על האזהרה:)
16/01/2020 | 21:09
21
לצפיה ב-'האורז האדום מעולה! מאוד טעים. '
האורז האדום מעולה! מאוד טעים.
20/01/2020 | 10:22
32
יש לו טעים מורגש והוא אורז עם אופי. לכן הוא לא יכול לבוא כתוספת במקום אורז לבן, שהוא די חסר טעם וסופג טעמים.
אפשר גם לערבב אותו עם אורזים אחרים מלאים. יש לסוגת איזשהי תערובת של אורז אדום, אורז שחור ואורז לבן מלא רגיל, והיא מצוינת. הכנתי בעבר לא מעט. יוצא מן סלט אורז מיוחד, ואפשר להוסיף קוביות גזר, בצל מטוגן, שום, חמוציות, קטניות קטנות  למיניהן, אולי אפילו זרזיף של לימון, וכל העולה על דעתך.
 
הדבר הכי חשוב כשמבשלים אורז מלא  - ההשריה. לא לוותר עליה. כשמדובר באורז מלא, רק ההשריה מאפשרת לרכך אותו. אחרת, לא משנה כמה תבשלי - הגרעין שלו יישאר קשה ולא נעים לאכילה.
 
המתכון שהעלית נקרא מצוין, מעניין מאוד. לדעתי ייצא לך טעים, וההערה בסוף במקומה.
אם אין לך אומץ להכין כזו מנה ענקית ורצינית מאורז אדום בפעם הראשונה - תנסי להכין אורז אדום בסגנון סלט (כמו שכתבתי קודם - תשרי כמה שעות לפני, אזור שעתיים-שלוש), ואם תראי שהטעם זורם לכם - לכי על המתכון שהעלית.
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא טעמתי. אבל כשראיתי את הכותרת, ישר חשבתי: עיראקי'
לא טעמתי. אבל כשראיתי את הכותרת, ישר חשבתי: עיראקי
20/01/2020 | 10:35
33
 
אורז אדום זה אחד מנכסי צאן ברזל של העיראקים.
 
את יכולה להכין את זה בלי כל הכאב ראש עם אורז רגיל או לבן מלא, כמו
שאורני אומרת. עם שניהם ניסיתי, ואין בעיה.
מבשלים כשר >>

הודעות אחרונות

06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום
14:21 | 13.02.20 רונית הדודנית
12:58 | 13.02.20 michalgad1
09:10 | 13.02.20 אורחים בפורום
23:02 | 12.02.20 הבת המתהוללת
23:01 | 10.02.20 הבת המתהוללת
19:56 | 10.02.20 אמרלדה
09:23 | 10.02.20 tzivi1
09:14 | 10.02.20 tzivi1

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ