יקירתי צריכה את עזרתכן כי הראש ריק מרעיונות

michalgad1

New member
יקירתי צריכה את עזרתכן כי הראש ריק מרעיונות

אז ככה ,צפוי אצלינו שלג בשבת. אז מיד תגידו לי חמין, אלא שיש לנו אורחת , בחורה צעירה ונהיה בסה״כ 4. ביום ראשון אנחנו נוסעים אז לא רוצה להתקע עם סירי אוכל . יש לכם רעיון חוץ מחמין לסיר קדירה טעים ולא מפלצתי ( ניסיתי פעם להכין חמין קטן. זה לא הלך... תמיד נתקעת עם מלא שאריות).
אז ככה צריכה רעיון טעים לאוכל מנחם חוץ מחמין. יש לכן איזו הברקה?
 

לאה סי

Active member
אפשר חמין, אבל של פסח, ואז את שולטת בכמויות.מצרפת

את החמין לפסח של השריף.


חמין לפסח של השריף

כל מה שצריך:

סיר רחב ושטוח
מעט שמן
בצל פרוס
פלפל שחור ומלח
פרוסות תפו"א
עוף

אופן ההכנה:
1.בסיר מניחים את הדברים לפי הסדר הרשום. כשמגיעים לפילפל ומלח -מערבבים. ממשיכים להניח את פרוסות התפו"א ומעליהם את העוף בשיכבה אחת.
2. מבשלים בערך שעה לפני שבת על חום נמוך מאוד הבצל והעוף מפרישים הרבה נוזלים,
העוף נראה חיוור ו"ואשכנזי" אבל לא לדאוג.
3. מעבירים לפלטה עד שבת בבוקר. העוף מקבל צבע שחום יפהפה, הבצל מתקרמל והתפו"א נהיים נהדרים.

לא להוסיף תבלינים(כמו פפריקה ודומיו).
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
רק שתדעי שחמין עובר יופי מקפיא

&nbsp
&nbsp
רצוי לחלק ולהקפיא עוד לפני שבת אבל גם מה שיוקפא במוצ"ש יהיה בסדר.
&nbsp
אגב לא מבין מה הבעייה עם הכנת כמות קטנה של חמין, בתקופת רווקותי הכנתי חמין לאדם אחד בלי שאריות.
 

עדיקים

Active member
אם לא חמין אז גולש
?

בשבת חורפית ממש מתבקש סיר של משהו כבד ממלא ומחמם את הבטן.
גם גולש לדעתי עובר הקפאה מעולה רק בלי תפוחי אדמה אם מוסיפים.
 

shira1960

Active member
יהיה קר מאד אבל כרגע מדברים על פחות שלג

אמנם יהיה קר מאד אבל כרגע אני רואה שמדברים בעיקר על שלג קל אחר הצהריים בשבת.
בכל אופן, יהיה קר. אני הייתי הולכת על משו כמו טבית שאפשר להקפיא שאריות.
 
למעלה