לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73407,340 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'יקירתי צריכה את עזרתכן כי הראש ריק מרעיונות'
יקירתי צריכה את עזרתכן כי הראש ריק מרעיונות
<< ההודעה הנוכחית
15/01/2020 | 15:08
13
117
אז ככה ,צפוי אצלינו שלג בשבת. אז מיד תגידו לי חמין, אלא שיש לנו אורחת , בחורה צעירה ונהיה בסה״כ 4. ביום ראשון אנחנו נוסעים אז לא רוצה להתקע עם סירי אוכל . יש לכם רעיון חוץ מחמין לסיר קדירה טעים ולא מפלצתי ( ניסיתי פעם להכין חמין קטן. זה לא הלך... תמיד נתקעת עם מלא שאריות).
אז ככה צריכה רעיון טעים לאוכל מנחם חוץ מחמין. יש לכן איזו הברקה?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אפשר חמין, אבל של פסח, ואז את שולטת בכמויות.מצרפת'
אפשר חמין, אבל של פסח, ואז את שולטת בכמויות.מצרפת
15/01/2020 | 16:42
90
את החמין לפסח של השריף.
 
 
חמין לפסח של השריף

כל מה שצריך:

סיר רחב ושטוח
מעט שמן
בצל פרוס
פלפל שחור ומלח
פרוסות תפו"א
עוף

אופן ההכנה:
1.בסיר מניחים את הדברים לפי הסדר הרשום. כשמגיעים לפילפל ומלח -מערבבים. ממשיכים להניח את פרוסות התפו"א ומעליהם את העוף בשיכבה אחת.
2. מבשלים בערך שעה לפני שבת על חום נמוך מאוד הבצל והעוף מפרישים הרבה נוזלים,
העוף נראה חיוור ו"ואשכנזי" אבל לא לדאוג.
3. מעבירים לפלטה עד שבת בבוקר. העוף מקבל צבע שחום יפהפה, הבצל מתקרמל והתפו"א נהיים נהדרים.

לא להוסיף תבלינים(כמו פפריקה ודומיו).
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'רק שתדעי שחמין עובר יופי מקפיא'
רק שתדעי שחמין עובר יופי מקפיא
15/01/2020 | 17:50
2
100
 
 
רצוי לחלק ולהקפיא עוד לפני שבת אבל גם מה שיוקפא במוצ"ש יהיה בסדר.
 
אגב לא מבין מה הבעייה עם הכנת כמות קטנה של חמין, בתקופת רווקותי הכנתי חמין לאדם אחד בלי שאריות.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עשית לי חשק! במתכון שלך רשום תירס - הכוונה לקפוא?'
עשית לי חשק! במתכון שלך רשום תירס - הכוונה לקפוא?
15/01/2020 | 22:09
1
33
לצפיה ב-'קפוא, טרי, מקופסה'
קפוא, טרי, מקופסה
16/01/2020 | 11:09
39
 
הכל הולך, אפילו גרגרים יבשים מושרים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מה דעתך על טבית? או פאיה?'
מה דעתך על טבית? או פאיה?
15/01/2020 | 23:28
2
24
לצפיה ב-'חשבתי לנסות משהו אחר כי מגישה עוף שלם לערב שבת'
חשבתי לנסות משהו אחר כי מגישה עוף שלם לערב שבת
16/01/2020 | 01:49
1
26
לצפיה ב-'אפשר להכין טבית גם עם קוביות בשר בקר קצת שמנמנות. למשל'
אפשר להכין טבית גם עם קוביות בשר בקר קצת שמנמנות. למשל
16/01/2020 | 12:58
32
נתח צוואר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אסאדו עם ירקות שורש'
אסאדו עם ירקות שורש
16/01/2020 | 07:54
25
לצפיה ב-'אם לא חמין אז גולש?'
אם לא חמין אז גולש?
16/01/2020 | 08:25
36
בשבת חורפית ממש מתבקש סיר של משהו כבד ממלא ומחמם את הבטן.
גם גולש לדעתי עובר הקפאה מעולה רק בלי תפוחי אדמה אם מוסיפים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חמין מקרוני/איטריות אפשר עם או בלי עוף..'
חמין מקרוני/איטריות אפשר עם או בלי עוף..
16/01/2020 | 10:23
34
מהביל, מנחם וקל לשלוט בכמויות..
 
אצלינו אוהבים מאוד
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'יהיה קר מאד אבל כרגע מדברים על פחות שלג'
יהיה קר מאד אבל כרגע מדברים על פחות שלג
16/01/2020 | 12:54
44
אמנם יהיה קר מאד אבל כרגע אני רואה שמדברים בעיקר על שלג קל אחר הצהריים בשבת. 
בכל אופן, יהיה קר. אני הייתי הולכת על משו כמו טבית  שאפשר להקפיא שאריות. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'פרגיות עם אורז בתנור של ניקי ב'
פרגיות עם אורז בתנור של ניקי ב
16/01/2020 | 14:31
1
50
כל כך טעים
ולא עם הרבה עבודה

פרגיות עם אורז פטריות טריות ובצל בתנור ניקי ב
https://www.youtube.com/watch?v=YpO84JLeTNY
 
4 מנות
 
מרכיבים:
800 ג’ פרגיות חתוכות קטן
 
משרה:
כף מלאה פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
5 כפות שמן
כף מלאה א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
 
2 כוסות אורז בסמטי (אפיהיל: השתמשתי באורז פרסי. ארך המון אבל המון זמן בתנור. זה התנור במשכנות, ואולי זה שונה. אבל בסוף יצא מעולה!)
3 כוסות מים רותחים
בצל בינוני
15 פטריות שמפיניון (אפיהיל- שכחתי לקנות. אוסיף מעט מרק פטריות ונקווה לטוב... ואכן זה יצא מעולה... אז אם אין פטריות אפשר מרק פטריות לטעם)
2 כפיות מלח שטוחות
 
הכנות:
לתבל את הפרגיות ולהשרות כחצי שעה – שעה.
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות
לחתוך את הפטריות קטן
לחמם 2 כפות שמן
לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב (אפיהיל: עושה במיקרוגל)
להוסיף את הפטריות לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב. (כפי שכתבתי שמתי לטעם מרק פטריות....)
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשים את האורז בתחתית התבנית
להוסיף את המלח
מעל לשים את הפטריות והבצל
ומעל לפזר את הפרגיות,
להוסיף את המים הרותחים
לכסות היטב ולהכניס לתנור.
לאפות 50 דקות (כפי שכתבתי למעלה, זה ארך לי בתנור סימנס המון זמן. המים פשוט לא נספגו)
לסגור את התנור להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ורק אוסיף דבר מוזר שקשור למה שכתבתי על איך לכולנו אותו דבר'
ורק אוסיף דבר מוזר שקשור למה שכתבתי על איך לכולנו אותו דבר
16/01/2020 | 14:36
63
הבוקר כתבתי הודעה
היא נמצאת אצלי עדיין פה בחלון מקביל
זה מה שכתבתי שם:
השבוע התחיל בהבטחה
כבר ביום שני התחלתי להרהר לעצמי מה אפשר
ואז רצף אירוע מתוח גרם למחיקה של כל תאי המוח שלי. טאבולה ראסה...
אני עכשיו חותרת למכנה המשותף הנמוך ביותר 
נראה לי שאעשה פרגיות עם אורז של ניקי ב שזה קל
ולמחרת מתכון החירום של תפוחי אדמה בסיר, מעליהם רבעים. וזהו. בפלטה באיזור לא רותח מדי ובסיר אטום, שהמים שיוצאים מהעוף לא יברחו. זהו. אחותי עושה בקוקי עוף בתוך מים על הפלטה. אני יותר אוהבת את הורסיה שלי.

זה מה שכתבתי
החלטתי לא לשלוח כי זה היה מדכה. ידעתי מה גרם למוח שלי להשתתק, והכל היה נראה יותר חמור על הכתב.
אז גם לי המח מחוק
אז פרגיות עם אורז בתנור
או תפוחי אדמה וכרעיים מעל עם מעט תבלינים על הפלטה עד למחרת
 
מבשלים כשר >>

הודעות אחרונות

04:04 | 28.02.20 michalgad1
16:57 | 27.02.20 אמרלדה
08:17 | 27.02.20 הבת המתהוללת
23:33 | 26.02.20 הבת המתהוללת
12:16 | 26.02.20 אמרלדה
22:13 | 24.02.20 הבת המתהוללת
16:26 | 24.02.20 אורני אורני
09:59 | 24.02.20 אורחים בפורום
22:03 | 19.02.20 הבת המתהוללת
06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ