הנה בנפרד עצתי לגבי הגשת מרק בארוחת מזנון.

הנה בנפרד עצתי לגבי הגשת מרק בארוחת מזנון.

כתבתי אותה בתגובה לכך שאמרלדה כתבה שבארוחת הבוקר הטבעונית לא נגעו במרק.
אני תמיד מגישה מרק כפתיח לארוחות כאלה בחורף והוא נשאב
בדרך כלל. המרק אינו חלק מהארוחה כולה והוא מוגש בכלי נאה,
כמנת פתיחה עוד לפני ששאר האוכל מונח על השולחן. יש כלי הגשה,
מצקת, ספלים וכפות חד"פ, וכל אורח מתכבד בספל כזה לפתיחת
התיאבון וסתימת הרעב. סוג של "עזרה ראשונה". חשוב שהמרק
לא יהיה סמיך מדי ולא יכיל חתיכות גדולות, רצוי שיהיה די חלק ונוח
לאכילה ואפילו שתייה. סוג של נשנוש מקדים לארוחה עצמה.
מרקי הדגל שלי הם מרק אפונה טרייה/קפואה, מרק ארטישוק ירושלמי, מרק בצל (חשוב שרצועות הבצל תהיינה ממש קצרות) ולפעמים מרק עגבניות עם ירקות קצוצים דק ומעט אורז.
 

tzivi1

New member
אורני, זה ממש תלוי במנהגי המשפחה

אצלנו אין סיכוי שהיו שותים מרק, בטח לא בארוחת בוקר (חוץ מגיסתי, שרגילה מהבית לשתות מרק לפני ארוחה).
 
שימי לב שזו לא ממש ארוחת בוקר אלא בראנץ' קרוב לצהריים. אני

מניחה שאילו היית מקבילה את פני הבאים ומיד מציעה להגיש משקה חם
וסמיך - לא קפה/תה אלא מרק בסגנון שהצעתי, היו לפחות חלק שהיו
נענים בשמחה. צורת ההגשה השונה מזו של מרק בצלחת כמנה ראשונה,
עשויה לפתוח את הלב למשהו כזה.
היו בארוחה הזו ונהוג להגיש בבראנץ', מנות שלא נהוג להגיש בארוחת
בוקר מהסוג המקובל של ביצה/סלט/לחם וחמאה
 

tzivi1

New member
השעה ביום לא משנה. משנה שעת ההתעוררות


אגב, אצלנו גם כשמדובר בארוחת ערב - בקושי שותים מרק.
אם היו שמים במזנון - הסיר היה נשאר סגור.
במשפחה שלנו זה קטע של ארוחת צהריים עם שניצלים או קציצות מטוגנות.
קשה להתווכח עם מסורת משפחתית.
 

אמרלדה

Active member
יופי של פוסט. ואני אוסיף לזה את מרק הערמונים שהבאתי לכאן

השבוע. וכשאני מגישה מרקים כאלה אני אכן מגישה בכוסות בשירות עצמי.

הארוחה שלי לא היתה ארוחת מזנון. וההסתייגות שלי נבעה מכך שאני מכירה את הנפשות הפועלות ויודעת שהצד שלי בחבורה לא יאכל מרק בשעה כזאת.

השלם יאכל מרק גם ביום קיץ חם על החוף, נראה לי... וגם בתו וחתנו הטבעוניים אכלו, אז הכל בסדר. זו היתה עוד מנה טבעונית.
 
למעלה