אורני אורני
New member
הנה בנפרד עצתי לגבי הגשת מרק בארוחת מזנון.
כתבתי אותה בתגובה לכך שאמרלדה כתבה שבארוחת הבוקר הטבעונית לא נגעו במרק.
אני תמיד מגישה מרק כפתיח לארוחות כאלה בחורף והוא נשאב
בדרך כלל. המרק אינו חלק מהארוחה כולה והוא מוגש בכלי נאה,
כמנת פתיחה עוד לפני ששאר האוכל מונח על השולחן. יש כלי הגשה,
מצקת, ספלים וכפות חד"פ, וכל אורח מתכבד בספל כזה לפתיחת
התיאבון וסתימת הרעב. סוג של "עזרה ראשונה". חשוב שהמרק
לא יהיה סמיך מדי ולא יכיל חתיכות גדולות, רצוי שיהיה די חלק ונוח
לאכילה ואפילו שתייה. סוג של נשנוש מקדים לארוחה עצמה.
מרקי הדגל שלי הם מרק אפונה טרייה/קפואה, מרק ארטישוק ירושלמי, מרק בצל (חשוב שרצועות הבצל תהיינה ממש קצרות) ולפעמים מרק עגבניות עם ירקות קצוצים דק ומעט אורז.
כתבתי אותה בתגובה לכך שאמרלדה כתבה שבארוחת הבוקר הטבעונית לא נגעו במרק.
אני תמיד מגישה מרק כפתיח לארוחות כאלה בחורף והוא נשאב
בדרך כלל. המרק אינו חלק מהארוחה כולה והוא מוגש בכלי נאה,
כמנת פתיחה עוד לפני ששאר האוכל מונח על השולחן. יש כלי הגשה,
מצקת, ספלים וכפות חד"פ, וכל אורח מתכבד בספל כזה לפתיחת
התיאבון וסתימת הרעב. סוג של "עזרה ראשונה". חשוב שהמרק
לא יהיה סמיך מדי ולא יכיל חתיכות גדולות, רצוי שיהיה די חלק ונוח
לאכילה ואפילו שתייה. סוג של נשנוש מקדים לארוחה עצמה.
מרקי הדגל שלי הם מרק אפונה טרייה/קפואה, מרק ארטישוק ירושלמי, מרק בצל (חשוב שרצועות הבצל תהיינה ממש קצרות) ולפעמים מרק עגבניות עם ירקות קצוצים דק ומעט אורז.