מישהי מכירה את סלט הבטטות אננס בכתבה?

לא אהבתי את הרכיבים ואת עודף המתיקות אבל הנה סלט בטטה נהדר

ומנצח שתמיד נחטף ונראה לי יותר בריא.
&nbsp
&nbsp
מקלפים בטטות וחותכים לקוביות בינוניות. מתבלים במעט שמן זית ומלח גס ואופים בחום בינוני עד לריכוך. יש לקחת בחשבון את העובדה שהבטטות מתכווצות קצת באפיה.
לאחר שהתקררו, מוסיפים שומשום קלוי (אני קולה במהירות על הגז, במחבת טפלון, כמובן ללא שמן), בוטנים קלויים, קלופים מהקליפה הפנימית האדמדמה (הקילוף לאחר הקלייה) וחצויים, בצל ירוק קצוץ, אם יש – אפשר להוסיף גם בזיליקום קצוץ.
מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי ואם צריך – עוד קצת מלח (שמתי מלח גס).
אם אין חומץ בלסמי או לא אוהבים חומץ בלסמי, אפשר סתם לסחוט פנימה לימון.
ואם לוקח זמן רב בין ההכנה לבין ההגשה, עדיף להוסיף את הבוטנים ואת השומשום בסמוך להגשה ולא בזמן ההכנה.
&nbsp
 

עדיקים

Active member
לא מכירה אבל יש לה את הבלוג מה את עושה כל היום

תפנה אליה שם
מבינה אותך לגבי הפייסבוק גם לי אין
 

חנהפ

Active member
כשמחפשים ברשת סלט בטטה ואננס מוצאים:

. לחמם את השמן, להוסיף את הבטטה תוך כדי ערבוב ולטגן עד לריכוך (יש לשמור שהבטטה לא תתרכך לחלוטין).
2. להוסיף את האננס, לערבב, להוסיף את התבלינים והרטבים ולמזוג בהדרגה את מיץ האננס.
3. להשאיר על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.
4. להעביר לכלי הגשה ולקשט בשומשום ופטרוזיליה.
5. בתיאבון
לעוד מתכונים היכנסו אל ספר המתכונים של אמונה בוארון
 

michalgad1

New member
התשובה מאפרת

תודה על ההערה!
אכתוב למערכת!


סלט שמח מהקריביים, שיכול לשמש גם כתוספת נפלאה לצד עוף או בשר וגם לאירוח בארוחת בראנץ׳ עשירה. השילוב של הבטטה והאננס הוא כל כך מפתיע ומעניין שהסלט הזה יהפוך להיות נושא השיחה בארוחה.

סלט בטטה ואננס מהקריבים
חומרים
2 בטטות בינוניות
2 כפות שמן זית
2 כפות סירופ מייפל
מעט מלח
½ אננס
½ צרור כוסברה קצוצה
½ כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
לתיבול:
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כף מיץ לימון
מעט מלח

הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות (1.5/1.5 ס״מ).
שמים את הבטטה על התבנית, מוזגים עליה שמן זית ומייפל ומערבבים. משטחים על התבנית,מפזרים מעט מלח ואופים כ-30 דקות או עד שהבטטה רכה.
חותכים את האננס לקוביות קטנות.
בקערה גדולה מערבבים בטטות, אננס, כוסברה ופקאנים ומתבלים ברוטב צ׳ילי מתוק, מיץ לימון ומלח.

אפרת
 
למעלה