לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73407,340 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'שמן זית'
שמן זית
<< ההודעה הנוכחית
09/01/2020 | 10:23
9
88
הי,

אתם משתמשים בסוגים שונים של שמן זית לטיגון/בישול/תיבול סלט?
יש שמ"ז יותר עדינים? יותר חומציים? יותר או פחות טעימים?
יש מומלצים?
איזה מומלץ לאיזו מטרה?

אני משתמשת בשמן חמניות לטיגון ובישול, לא משתמשת בכלל בשמן לסלט (שמן זית משתלט לי על הטעם, אבל אולי זה בגלל שלא השתמשתי בסוג הנכון).

אשמח אם תעשו לי קצת סדר בנושא :)

תודה!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שמן זית כתית מעולה מעודן מאחרים. מעתיקה לכאן את הדירוג '
שמן זית כתית מעולה מעודן מאחרים. מעתיקה לכאן את הדירוג
09/01/2020 | 10:40
3
86
 
אצלנו משתמשים בכתית מעולה לכל תיבול
ובשמן אגוזים לכל בישול.
זהו, אין אחרים.
 
דרגות שמן זית לפי ויקיפדיה
מועצת שמן הזית העולמית (שמדינת ישראל היא אחת מהמדינות המייסדות שלה[2]) קובעת רמת איכות לשמן זית לפי תהליך הפקתו ודרגת החומציות שלו. אחוז החמיצות בשמן הזית מציין את אחוז החומצות החופשיות בשמן.
 
בישראל, איכות שמן זית נקבעה בעבר על ידי ארגון: "מועצת הזיתים" ולאחר פירוקו היא נקבעת כיום על ידי ענף הזית במועצת הצמחים (שהיא גוף סטטוטורי). את דרגות החמיצות של שמן זית בישראל קובעות מעבדות במשרד החקלאות ומעבדות המוכרות על ידי מועצת הצמחים.
 
תו התקן ת"י 191 של מכון התקנים הישראלי (במהדורה משנת 1998) מגדיר שלושה סוגים עיקריים של שמן זית:
 
שמן זית כתית: זהו שמן שהופק בכבישה קרה (באמצעות דחיסה והידוק בלבד, בטמפרטורה של 27 מעלות צלזיוס).
כתית מעולה (extra virgin): שמן באיכות הגבוהה ביותר ורמת החומציות שלו אינה עולה על 1%.
כתית (virgin): שמן באיכות גבוהה, נבדל משמן "כתית מעולה" בכך שרמת החומציות שלו נעה בין 1%-2%.
כתית רגיל (light, ordinary): מכיל עד 3.3% חומצות חופשיות. שמן זה לא מצריך סימון מיוחד אולם משווק לעיתים כשמן "לבישול, אפיה וטיגון".
שמן זית מזוכך (refined): זהו שמן שרמת החומציות שלו הורדה למקסימום של 0.3%. שמן זה עבר זיקוק באמצעות שימוש בחום ובחומרים כימיים. אמצעים אלה מגדילים את כמות השמן המופקת, אך פוגעים בטעם, בצבע האופייני, בריח ובתכולת המינרלים של השמן. לשמן זית מזוכך צבע צהוב והוא אינו בעל ריח אופייני לשמן זית.
שמן זית - זהו שמן זית שהופק על ידי ערבוב של שמן זית כתית עם שמן זית מזוכך. בעל חומציות מרבית של עד 1.5%.
שמן גפת-זית מזוכך - זהו שמן זית שהופק על ידי מיצוי של זיתים או גפת זיתים. המיצוי נעשה על ידי ממס והשמן עבר זיכוך בסוף התהליך.
שמן גפת-זית - זהו שמן גפת-זית מזוכך שעורבב עם שמן זית כתית.
שמן זית זך (pure): זהו שמן זית באיכות ירודה המשמש רק למאור וקוסמטיקה. בגלל המצאות חומרים כימיים בו הוא אסור למאכל.
הגורמים המשפיעים על דרגת החמיצות הם: מיעוט פגעים ונגעים בפרי הזית, מהירות העברת הפרי לבית הבד בסיום המסיק וניקיון התהליך בבית הבד עצמו.
 
בינואר 2018 נכנס לתוקף תקן חדש לאיכות שמן זית, המחייב, נוסף על בדיקת רמת החומציות, בדיקה אורגנולפטית (בדיקת טעם וריח).[3] בדיקה זו נערכת כיום על ידי פנל טועמים מומחה, והיא קובעת האם השמן תקין, או האם יש בו פגם סנסורי. פגם כזה עלול לפגוע בדירוג המסחרי של השמן, אף אם רמת החומציות שלו תקינה. תקן זה קיים שנים רבות במדינות אירופה, וכעת נכנס לתוקף גם בישראל. השימוש בפנל טעימה ככלי בלעדי להערכה אורגנולפטית אמנם מקובל, אך יש צורך בפיתוח כלים כימיים מדויקים, באמצעותם ניתן יהיה לאפיין את סוג הפגמים ואת עוצמתם.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שמן אגוזים בגלל הטעם או מסיבות אחרות?'
שמן אגוזים בגלל הטעם או מסיבות אחרות?
09/01/2020 | 12:44
1
43
יש לך המלצה לחברה מסוימת לכתית מעולה או שכולם בערך אותו דבר?
תודה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'בגלל הבריאות. אבל הוא מאוד יקר. ושמן זית של משק אחיה מומלץ'
בגלל הבריאות. אבל הוא מאוד יקר. ושמן זית של משק אחיה מומלץ
09/01/2020 | 19:36
57
 
יש להם כמה סוגים. לי לא מפריע אם הוא חזק...
 
לגבי שמן אגוזים, קונה בהנחה ארגז בכל פסח. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ולגבי טעם זה ממש אישי'
ולגבי טעם זה ממש אישי
09/01/2020 | 12:53
54
אני מידי פעם קונה כמה סוגים חדשים של שמן זית ומנסה
אז אני אישית אוהבת חזק. וליד מרדכי יש כמה עוצמות של טעם. לצערי לא תמיד הטעם החזק נמצא בסופר.
גם השמן של משק אחיה טעים לי
לעומת זאת, ניסיתי את השמן של אהרוני (נדמה לי ששל שקדיה) וכל הזמן ניסיתי להבין למה כל דבר מריח לי זיתים. ואצלי דווקא הילדים לא אוהבים זיתים. ורק אז הבנתי שזה מהשמן זית. נכון מצחיק? לא אהבתי את הטעם של הזיתים בשמן זית? אבל זה כמו להוציא את הטעם של הדג מהדג...
 
רק בזהירות בקניה. אני לא מקפידה על מותגים וכדומה. אבל בשמן זית יש ממש חשיבות לקנות ממקור מהימן. כדי שיהיה טעים ולא מזוייף. אבל מצד שני לא ללכת רק אחרי מחיר יקר. לאחרונה קניתי שמן זית בחנות אושר עד של "ארץ זית שמן" במחיר לא יקר (אם כי לא זול מאד). הוא מיובא מספרד והוא מאד טעים. 
אז תלוי כמה את משתמשת. אם את משתמשת מעט, לכי על הבטוחים. מבחינתי זה יד מרדכי, משק אחיה וכדומה.
לעומת זאת אם את מתכוננת להשתמש יותר, תנסי מיד פעם שמן זית שאת לא מכירה, אבל המקור חייב להיות מהימן, כתית מעולה, פחות מ 0.8% חומציות. ואם יש תו תקן מה טוב.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אני לא מבינה גדולה בשמן זית. בד"כ משתדלת לקנות משהו עדין'
אני לא מבינה גדולה בשמן זית. בד"כ משתדלת לקנות משהו עדין
09/01/2020 | 19:30
3
59
ומשתמשת לאפיה וטיגון, בהתאם למתכון.
אצלנו לא מפריע שמ"ז בסלט, אז משתמשת גם לסלטים.
לגבי סוגים-בכל פעם משהו אחר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'כאשר כתבת אפיה, למה התכוונת? אני יוצאת מתוך הנחה שלתנור?'
כאשר כתבת אפיה, למה התכוונת? אני יוצאת מתוך הנחה שלתנור?
10/01/2020 | 07:23
2
35
כלומר דברים בתנור, כמו ירקות וכדומה
לא התכוונת לאפיה של עוגות?
ואכן, שמן זית טוב לטיגון של דברים מסויימים 
תשימו לב שכל השפים בתכניות הבישול שמים שמן זית בשביל סטייקים. 
למה? לעניות דעתי ומתוך נסיוני, השמן זית נותן את החריכה החומה על הסטייק בגלל טמפרטורת השריפה הנמוכה יחסית שלו. אז אם רוצים את הפסים החומי שתי וערב על הסטייק, הטוב ביותר זה שמן זית. כך גם באופן כללי בבשר וקציצות כאשר שמים מעט שמן
אני לא משתמשת בשמן זית לטיגון עמוק או לטיגון של דברים שהטעם של שמן הזית לא משתלב בהם. אלא בייחוד בבשרים ובחלק מהירקות בתנור
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'השפים בתוכניות הבישול משתמשים במוצרים שמשלמים על פרסומם '
השפים בתוכניות הבישול משתמשים במוצרים שמשלמים על פרסומם
10/01/2020 | 14:45
1
39
 
אף שף לא משתמש באמת במטבחים שלו בניילון שמגיע עם אריזת קרטון והתקן חיתוך כלשהו או במטליות ח"פ לניקוי משטח העבודה או בספריי שמן "שניתן לשלוט על הכמות שלו" (השיטה היחידה שבה אין שום אפשרות לשלוט על כמות השמן היא בספריי).
 
בגדול שמן זית נותן טעם למי שאוהב את הטעם הזה, בגלל נקודת העישון הנמוכה יחסית שלו הוא פחות מתאים לטיגון אבל הוא מתאים מאד לירקות בתנור למשל ששם הוא לא מגיע לטמפרטורות גבוהות כמו בטיגון.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לעניות דעתי לגבי שמן זית לסטייק ובשר יש סיבה והיא לא שיווקית'
לעניות דעתי לגבי שמן זית לסטייק ובשר יש סיבה והיא לא שיווקית
11/01/2020 | 17:59
31
אני לא מדברת על שימוש בשמן זית מסוים וכדומה, כי אכן שימוש במותג מסוים נעשה הרבה פעמים בגלל סיבה שיווקית, כמו שימוש במוצרי שופרסל במאסטר שף. בדומה יש גם שימוש במותגים או מוצרים מסויימים רק כפרסומת. כפי שהזכרת השימוש בניילונית עם הפס חיתוך (שדווקא אני אישית אוהבת), או מיקסר עם גימיק מסוים, או כפי שאני הזכרתי לפי כמה ימים השימוש בסלייסר הקטנציק זה שמושכים חוט (לא הייתי קונה אותו אם לא הייתי רואה במאסטר שף, ומבחינתי הוא אחד המכשירים האהובים עלי מאד לאחרונה).
אבל בשימוש בשמן זית לסטייק וצליית בשר אני מדברת על שימוש בשמן זית בהשוואה לשימוש בשמנים אחרים. ניסיתי להבין למה משתמשים בסטייק בשמן זית, כאשר בדרך כלל ההמלצה היא לא לטגן בשמן זית כי יש לו נקודת שרפה נמוכה. אז ניסיתי. מדובר בלשים מעט שמן זית על הסטייק או במחבת או במחבת פסים או בפלנצה בשביל צליית סטייק או השחמה של בשר. והתברר לי לשמחתי כי עם שמן זית אני מקבלת את הפסים החומים היפים, שלא יוצאים לי באותה צורה כאשר השתמשתי בשמן הרגיל שלי, שהוא שמן קנולה. 
זה לפחות הנסיון האישי שלי
אז לפחות מבחינתי, 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה לכולכן. אני אנסה את השמן של אחיה'
תודה רבה לכולכן. אני אנסה את השמן של אחיה
10/01/2020 | 10:30
22

הודעות אחרונות

04:04 | 28.02.20 michalgad1
16:57 | 27.02.20 אמרלדה
08:17 | 27.02.20 הבת המתהוללת
23:33 | 26.02.20 הבת המתהוללת
12:16 | 26.02.20 אמרלדה
22:13 | 24.02.20 הבת המתהוללת
16:26 | 24.02.20 אורני אורני
09:59 | 24.02.20 אורחים בפורום
22:03 | 19.02.20 הבת המתהוללת
06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ