לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73307,330 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'טוב, נו, שכנעתם אותי. עכשיו מתכונים למרק שמתאים ל-11 בבוקר'
טוב, נו, שכנעתם אותי. עכשיו מתכונים למרק שמתאים ל-11 בבוקר
<< ההודעה הנוכחית
08/01/2020 | 15:20
13
120
יש?
 
טבעוני, כמובן. 
ואם אפשר גם בלי קמח, הבטן שלי אישית תשמח גם לטעום ממנו... 
 
זמן טוב להודות שבכל מרק ירקות שבישלתי עד היום, אם לא הכנסתי כמות רצינית של אבקת מרק בטעם עוף, זה לא עבד...גם במתכונים שקיבלתי דקה אחרי שאכלתי מרק נפלא שנשבעו לי שאין בו אבקה... לא יודעת מה הולך עם זה. תמיד נראה לי טעמי מים. עד האבקה. וכן, גם כשאני מטגנת בצל וירקות הרבה לפני המים... 
 
אז אם יש מתכוני שוס מיוחדים - זה הזמן. תודה. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אז קודם כל תטרחי את עצמך ותכיני ציר ירקות עשיר'
אז קודם כל תטרחי את עצמך ותכיני ציר ירקות עשיר
08/01/2020 | 17:48
97
כבר ירים כל מרק שתכיני.
מרק שום מעולה (נכון, יש בו קמח להסמכה, אבל אני מניחה שאפשר להוסיף עוד תפו"א ולוותר על הקמח) שאנחנו אוהבים .
0 שיניים קצוץ להזהיב בשמן
1 בצל סגול קצוץ
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
3 כפות קמח מלח פלפל טימין קצת
פטרוזיליה לקישוט
1 ליטר ציר מרק עוף/ירקות
כף יין לבן

מזהיבים את הבצל והשום על אש קטנה לאט לאט
מוסיפים את הקמח
מטגנים 2-3 דקות
מוסיפים את הנוזלים, תפו"א והתיבול
ומבשלים כ- 20 דקות
טוחנים את המרק
מתקנים תיבול
 
אפשר מרק פטריות גם כאן אפשר לוותר על הקמח ולהסתפק בהסמכה שמתקבלת מטחינת הפטריות
 
ציר ירקות 

רכיבים:
3 גזר
1 בצל - גדול חתוך לרבעים
12 פטרוזיליה - גבעולים
3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים
1 כף שמן
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית מלח גס
 חצי כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה.
מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר. 
את הציר הנותר אפשר להקפיא 
 
והכי חשוב! את בשלנית מנוסה, אז אני בטוחה שאת יודעת, אבל מציינת בכל זאת יחס נכון בין מים לרכיבים נותני טעם במרק

 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אז טבעוני, ללא קמח או אבקת מרק ואהוב על ילדים'
אז טבעוני, ללא קמח או אבקת מרק ואהוב על ילדים
08/01/2020 | 18:22
60
שלושה מרקים שאהובים אצלי גם על ידי הילדים ולא מכילים קמח או אבקת מרק והם למיטב הבנתי טבעוניים (לא חלב, לא ביצים) הם:
מרק עדשים (שתי ורסיות שונות כאשר ההבדל עיקרו תלוי בתבלינים)
מרק אפונה
מרק כתום (בטטות, דלעת וגזר)
 
ויש מרק ירקות לקוסקוס שאנחנו אוהבים גם בלי הקוסקוס אלא כמרק ירקות, וזה אנחנו כולנו מאד אוהבים, וואוו. הייתי מוכנה שיהיה לי עכשיו... אני בייחוד אוהבת את הכרוב שאני שמה מלמעלה.
יש גם מרק עגבניות עם אורז. אבל לא תמיד ילדים אוהבים.
 
כמובן שיש מרקים בשריים כמו מרק בשר תימני שאני מעמידה בערב שבת ואנחנו אוכלים בשבת בבוקר. אבל זו ארוחה בפני עצמה ולא נראה לי שמתאים למה שאת מחפשת. במקרה של מרק בשר תימני אנחנו אז עושים ארוחה מעין תימנית כלומר קונים גם לחוח וקובנה וסחוג וחילבה. (פחות אוהבים סאלוף ופחות נשמר לשבת בבוקר). ולפעמים אפילו מתפרעים ומעמידים במקביל גחנון ורסק עגבניות...  אבל כל זה לסיפור אחר. לא מה שאת מחפשת...
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ושאלת אבקת המרק'
ושאלת אבקת המרק
08/01/2020 | 18:50
1
76
אז כולנו או רובנו אוהבים אבקת מרק בגלל הטעם של המונוסודיום גלוטמט. נדמה לי שהוא מוגדר כאוממי, נכון?
בכל מקרה, במרקים שהזכרתי או שיש יחסית מעט מים, כמו בירקות לקוסקוס, ואז עושר הירקות מספיק לעצמו, ומאזנים עם מלח וסוכר (אני משתמשת בסוכר או כמו סוכר שאני מוסיפה לבצל כאשר הוא מיטגן). במרקים האחרים הסמיכות שנובעת מהטחינה בכוונה בסוף (מרק אפונה  או כתום) או מההתפרקות של הירקות (כמו בעדשים) שמביאה לטעם
אני רק מקווה שיהיה גם לך טעים, בלי להוסיף את האוממי.
 
ושאלה. מדוע לא אבקת מרק של אוסם ממרכיבים טבעיים בלבד? זו עם הפס הירוק שאיננה מכילה מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל, חומרים משמרים או מוצרים מהחי? הטעם מעט אחר מאבקת מרק זך בטעם עוף, אבל תחליף לא רע בכלל. ואפשר למצוא בקלות ברוב הסופרים
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מה עניין? מה פתאום כתב עניין במקום את השם שלי? לאתר פתרונים'
מה עניין? מה פתאום כתב עניין במקום את השם שלי? לאתר פתרונים
08/01/2020 | 18:52
29
לצפיה ב-'ההה! סיפרתי שבשבוע הסקי בישלתי שבוע שלם ללא אבקת מרק???'
ההה! סיפרתי שבשבוע הסקי בישלתי שבוע שלם ללא אבקת מרק???
09/01/2020 | 00:08
69
גם לי קשה מאד בלי אבקת מרק והבאתי איתי לחופשת הסקי.
אבל שתי המשפחות שהיו איתנו התנגדו.
אז לא השתמשתי, ופיציתי את עצמי במלח במקום..
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אולי משהו בכיוון ראמן? '
אולי משהו בכיוון ראמן?
09/01/2020 | 02:42
38
יש מלא מתכונים ברשת, ולפי ניסיון שלי, המתכונים די גמישים, תוסיפי מה שאתם אוהבים, תורידי מה שלא מתאים לכם. אפשר להוסיף למעלה טופו ו/או ביצה קשה.
דוגמה לראמן טבעוני. אני יודעת שאת נמנעת מגלוטן אבל יש אטריות ללא, או אפשר גם בלי למי שרוצה.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אני לא שמה אבקות מרק במרקים'
אני לא שמה אבקות מרק במרקים
09/01/2020 | 02:59
55
ב"כ אני שמה הרבה סלרי בד"כ מקלות, לפעמים גם שורשים של סלרי ופטרוזליה, לקראת סוף הבישול אני מוסיפה פטרוזליה/שמיר/ כוסברה
לבראנץ הייתי מכינה מרק בצל, אמנם יש בו קמח אבל ממש מעט, מקור המתכון שלי הוא מהספר במטבח באהבה של רות סריקיס, עם מעט שינויים שלי.
את יכולה גם להכין מרק כתום או או סתם מרק ירקות חתוכים לקוביות ואפשר לעבות אותו עם עדשים אדומות
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אני לאחרונה ממש משתדלת ללא אבקת מרק'
אני לאחרונה ממש משתדלת ללא אבקת מרק
09/01/2020 | 08:45
1
49
מכניסה המון ירוקים,חוואיג' .
רק במרק עוף שמה קצת
אתמול הכנתי מרק פיטריות שיצא מעולה:
פורטובלה, שמפיניון ופיטריות מיובשות שהשרתי במים.בשלתי יחד עם מימיי ההשריה.
בנוסף לבצל מאודה במעט שמן זית, מלח פילפל טימין ויין לבן.טחנתי חלקית.
הנער שניהיה אנין טעם(שלא לומר מעצבן טעם) מאוד אהב
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אוי, נשמע טוב הפטריות'
אוי, נשמע טוב הפטריות
09/01/2020 | 22:55
6
לצפיה ב-'מרק דלעת או בטטה של חנן אברהם, ויש קיצור.'
מרק דלעת או בטטה של חנן אברהם, ויש קיצור.
09/01/2020 | 09:51
40
לא משתמשת באבקות מרק, כן משתמשת בציר ירקות שמכינה לבד, עבודה, אבל שווה.
כבר הכנתי ללא חמאה אלא שמ"ז, מצוין.

מרק דלעת או עם בטטות 18/10/1997  
המצרכים :
1ק"ג דלעת מנוקה מגרעינים,קלופה וחתוכה לקוביות של  1/2 ס"מ, או 750 גרם דלעת כנ"ל וחצי ק"ג בטטה מנוקה וקלופה כנ"ל.
50 גר' חמאה ללא מלח.
3 בצלים בינוניים קצוצים לרצועות (לא דק).
2 שיני שום קצוץ.
7 כוסות מרק צח\ עוף\ירקות לבחירה.
אגוז מוסקט מגורד.
7-8 גבעולי טימין טרי.
2-3 עלי דפנה.
מלח,פלפל לבן,פלפל שחור.
1/2 פלפל חריף או 1 כף עלי פלפל קינה קצוץ.
 הוראות הכנה :
בסיר בינוני לאדות על אש בינונית\נמוכה את החמאה  -להוסיף בסדר הבא ובהפרש של דקה או שתיים זה מזה -
עלי דפנה,תימין,בצל,שום, סה"כ כ15-17 - דקות בערך.
במקביל, בסיר גדול להכין המרק (אם הוא משקיות) ובעודו חם להוסיף את 1/2 הפלפל החריף או את פלפל הקינה ואת קוביות הדלעת או גם הבטטות ולבשל כ – 15  דקות ועד שנרגיש ע"י קצה כפית כי הדלעת מרוככת (אם השתמשנו בפלפל חריף יש להוציאו בגמר הבישול).
להעביר עם רשת\מסננת תוך סינון מי המרק את קוביות הדלעת למעבד מזון ולהפעיל עד קבלת מחית רכה ולהחזיר חזרה לסיר המרק.
את תכולת הסיר הבינוני להעביר במלואה למעבד מזון ולהפעיל לקבלת מחית חלקה - לאחר מספר נסיונות אפשר לקבוע את סומך ורכות המחית - ולהעביר לתוך סיר המרק.
על אש קטנה למשך 5 דקות לערבב היטב ולהוסיף את אגוז המוסקט (מגורד) ,כפית מלח,כפית פלפל לבן,2 כפיות פלפל שחור,לטעום ובמידת הצורך לתבל.
מומלץ להגיש עם גרעיני דלעת קלופים או כתחליף גרעיני חמניות קלופים.
יש המעדיפים להוסיף שמנת מתוקה, לעניות דעתי המרק כה עשיר בטעמים ותוספת שמנת תגרום להפכו ל"כבד" מידי, מבחינת הטעם התרומה דומה להעמסת צלחת עוגה בינונית ומטה בהרבה הרבה קצפת.

גירסה מקוצרת של הש.

חנן (מרק דלעת עם או בטטות - קישור למתכון) כלשונו עם שינויים קלים.
במכוון הכנו את המרק מעט יותר דליל, שכן אז המרק נשאר חם זמן רב יותר. ועצם זה שריסקנו בתוכו גם את הפלפל האדום החריף הקנתה למרק חריפות נעימה ועל כן לא היינו צריכות להוסיף פלפל לבן או פלפל שחור.
מרכיבים:
1 ק"ג דלעת קלופה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות
1 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למטבעות
שמן זית עדין לטיגון
4 בצלים לבנים, בינוניים, קצוצים לרצועות (לא דקות), 3 שיני שום קצוץ
כ- 14 כוסות מרק עוף
אגוז מוסקט מגורד
7-8 גבעולי טימין (קורנית) טריים.
4-3 עלי דפנה
מלח גס, פפריקה אדומה מתוקה
1 פלפל חריף קטן אדום ועצבני
הכנה:
בסיר גדול לחמם את שמן הזית ולאדות על אש נמוכה/בינונית ולהוסיף בהפרש של 1-2 דקות זה מזה - עלי דפנה, עלי תימין, בצל, שום. סה"כ 15-17 דקות אידוי.
להוסיף את מרק העוף (או להוסיף מים, להרתיח ואז להוסיף אבקת מרק). כשהמרק חם, להוסיף את הפלפל החריף ואת קוביות הדלעת והבטטות ולבשל 15 דקות ועד שנרגיש ע"י נגיעה בקצה כפית כי הדלעת מרוככת.
לסגור את האש ולזרוק את עלי הדפנה לפח.
לעבד את המרק למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט (הכי קל הכי פשוט).
להמשיך לחמם את המרק על אש קטנה במשך 5 דקות נוספות. נוסיף את אגוז המוסקט (המגורד), כפית מלח פלוס (לפי הטעם), כפית פפריקה, יש לטעום ולתבל על פי הצורך.
לבריאות ובתאבון, מככב אצלנו במשפחה שנים, (בכוונה הדגשתי למעלה את התאריך), כולל פעוטות וזקנים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אם כבר כתבת תירס למעלה - אז אולי מרק תירס?? מרק שמרגיש פחות'
אם כבר כתבת תירס למעלה - אז אולי מרק תירס?? מרק שמרגיש פחות
09/01/2020 | 10:12
46
"מרקי", וממש לא מצריך אבקת מרק.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה על כל התגובות, אתעמק מאוחר יותר. רק אומר כמה דברים:'
תודה רבה על כל התגובות, אתעמק מאוחר יותר. רק אומר כמה דברים:
09/01/2020 | 10:32
1
63
 
אבקת המרק:
 
1. אצלנו בבית יש רק ללא מונסודיום גלוטמט.
2. גם בה בקושי משתמשים, כי היא מיועדת רק למרק ירקות, לא לשום
   מאכל אחר. ואצלנו הסטנדרט הוא מרקי קטניות שהשלם מכין לעצמו
   ולאורחים, ומרקי עוף שאני מכינה בשבילי.
3. יש לי 2 מתכונים להכנת אבקת מרק מחומרים טבעיים. לא משתמשת
   בהם כי עלות-תועלת של עבודה עבור כל כך מעט מרקים...
 
התירס - אם אני מכינה סיר מרק, גם אני רוצה לאכול ממנו ושגם יישאר לי
קצת, ואני לא אוכלת תירס.
 
השום - לא בבוקר. לא נראה לי קל. בטעם.
 
המרק: אתמול בצהרים השלם הלך לעשות קניות והייתי צריכה החלטה.
שוטטתי בין המרקים שלי ומצאתי מרק קישואים שהכנתי מספר פעמים ויצא מוצלח.
אז כבר יש קישואים במקרר.
 
לא אדלג על כל תשובה שלכן, כמובן. תודה. ואדווח. 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'טוב. השלם הרג לי את מרק הקישואים,כי לטענתו הילדים שלו לא '
טוב. השלם הרג לי את מרק הקישואים,כי לטענתו הילדים שלו לא
09/01/2020 | 20:16
49
 
יגעו בזה.
 
חוזרת למרק ירקות. והקישואים - ילכו לפשטידה.
מבשלים כשר >>

הודעות אחרונות

06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום
14:21 | 13.02.20 רונית הדודנית
12:58 | 13.02.20 michalgad1
09:10 | 13.02.20 אורחים בפורום
23:02 | 12.02.20 הבת המתהוללת
23:01 | 10.02.20 הבת המתהוללת
19:56 | 10.02.20 אמרלדה
09:23 | 10.02.20 tzivi1
09:14 | 10.02.20 tzivi1

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ