לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73347,334 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'המלצה על חמין צמחוני חבל"זלז! '
המלצה על חמין צמחוני חבל"זלז!
29/12/2019 | 21:02
11
187
שלום שלום לכולם.
 
המשפחה איתם יצאנו לסקי השנה הם צמחונים רציניים (גם עם ריח של דגים קשה לבנות שלהם) אז החמין הפעם היה נטול בשר.
 
אין לי כאן את כל התבלינים אבל בכל יצא כל כך טעים שכולם מתכוונים לאכול היום שאריות לארוחת הערב.
 
וכך הכנתי:
 
השרתי שעועית לבנה, חומוס, עדשים ירוקות והמון גריסים ערב קודם (החלפתי מים כמה וכמה פעמים במהלך הלילה והבוקר).
 
בצהריים, טגנתי לאט-לאט 8 בצלים פרוסים. לאחר כחצי שעת טיגון הוספתי 3 שיני שום קצוצות, המשכתי לטגן עוד 2-3 דקות.
 
הוספתי את הקטניות (לאחר ששפכתי את המים) ותבלתי ב: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה ושלוק יפה של דבש. ערבבתי והמשכתי "לטגן" תוך ערבוב עוד כמה דקות. 
הוספתי מים לכיסוי והבאתי לרתיחה. כשרתח, הוספתי 2 בטטות חתוכיות ו4 תפ"א חתוכים, הנמכתי והמשכתי לבשל ללא כיסוי עוד כשעה ומשם לפלטה, מכוסה.
 
הוספתי מים רותחים פעם אחת פני כניסת השבת וזה הספיק.
 
היה פשוט פצצתי!
 
התמונה צולמה במוצ"ש, כשאכלנו סיבוב ראשון של שאריות.
 
אני בדרך לצמחונות!!!!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תחשבי כמה טעים זה היה יכול לצאת עם תוספת קטנה של '
תחשבי כמה טעים זה היה יכול לצאת עם תוספת קטנה של
29/12/2019 | 22:32
1
132
 
שפונדרה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-''
02/01/2020 | 01:20
2
לצפיה ב-'את בדרך לצמחונות כבר הרבה שנים, לדעתי. המשפחה המורחבת שלי'
את בדרך לצמחונות כבר הרבה שנים, לדעתי. המשפחה המורחבת שלי
31/12/2019 | 23:55
6
76
 
מודה לך מאוד על המתכון העסיסי שמיד העברתי אותו אליהם. יש שם צמחוניים רבים. חלק אמרו שיכינו כבר בשישי הקרוב.
 
לצערי, אם אני אנסה לאכול כף מהדבר הזה מיד אני בבית חולים. אז לא יקרה.
 
אבל, זה נשמע נפלא. אם ארצה לפנק את השלם ובתו הצמחונית אני יכולה להכין כזה. במחשבה שניה, הוא לא אוכל שעועית. משפחה קשה ונג'סית אנחנו... תודה רבה.  וצילמת גלידת שלג?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אנחנו לא צמחוניים ואמא שלי היתה מכינה חמין צמחוני שכזה'
אנחנו לא צמחוניים ואמא שלי היתה מכינה חמין צמחוני שכזה
01/01/2020 | 09:10
4
73
אנחנו לא צמחוניים. כלל וכלל וכלל לא
סבתא שלי שהיתה האחראית על הטשולנט-חמין כל שבת ושבת היתה מכינה אותו עם בשר תפוחי אדמה ומבחינת קטניות רק שעועית. ולפעמים לא שכיחות גם אורז בשקית או קיגאלע במתכון משפחתי. נוסטלגיה. על הפתיליות (שכבר אז היו נדירות יחסית בשימוש). טעים טעים עם צבע וטעם מדהימים. 
אבל כאשר אמא שלי הכינה טשולנט-חמין, היא היתה מכינה בדיוק כמו שהבת תארה, רק בלי בטטות. ורק שעועית בתפקיד הקטניות. אז בצל מטוגן עם יותר שמן כתחליף לשמן שיוצא מהבשר, קטניות כלומר שעועית, ותפוחי אדמה. היא לפעמים היתה עושה רביכה (כלומר להזהיב קמח עם השמן והבצל המטוגן) להסמכה, לצבע ולטעם. אבל לא תמיד. והיא גם היתה שמה קיגאלע מעל במתכון המשפחתי שיוצא גם כאן טעים כמו בחמין הבשרי.
הסיבה לחמין הצמחוני לא היתה מעקרון צמחוניות כלשהו, אלא משום שהבשר בטשולנט שאז היו שמים (או לפחות שאצלנו היו שמים) היה יוצא יותר קשה ופחות טעים, אם כי הוא היה חשוב לטעם החמין הבשרי. בנוסף הטשולנט הבשרי היה כבד יותר בהשוואה לחמין בלי הבשר
אני חזרתי חזרה לחמין הבשרי. לא הייתי מכינה חמין קלאסי בכלל. לעיתים רחוקות איזושהי תערובת שיצרתי לעצמי, לא קלאסית. אבל אז גיליתי פתאום שהבת שלי מכורה על חמין. היא התחילה לבקר בשבת בבוקר אצל שכנים שהשכנה מכינה כל שבת חמין (כל שבת! גם בקיץ. שתיבדל לחיים ארוכים, כמו סבתא שלי), וכל השאר הסטוריה. היא מוכנה לאכול חמין כל יום. אני מכינה לשבת והיא אוכלת את מה שנשאר בכל יום שאני אציע לה במשך השבוע... 
אז אני שמה שריר וגם עצמות או גיד אם יש. גם אסאדו יוצא לדעתי מוצלח. אבל יותר יקר וכו, אז עדיף שריר. תפוחי אדמה והרבה שעועית ובובעס, שזו תוספת שלנו למתכון המשפחתי. וקיגאלע במתכון המשפחתי שהוא גולת הכותרת גם היום גם אצלנו. אפשר גריסי פנינה. חיטה אם כי חיטה אנחנו פחות אוהבים. מידי פעם אורז. אבל הבנתם כבר את הרעיון
טוב. ברור מעל צל צילו של ספק שהשבת טשולנט. גם שבת קרה וגשומה, גם הבת שלי כבר ביקשה (כי בשבועות האחרונים לא הכנתי בגלל אירועים, אורחים חנוכה וכו), ובנוסף לכל הפוסט הזה שעשה לי תאבון יתר לחמין טשולנט כהלכתו. בשרי דרך אגב 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ואם כבר עוסקים בחמין. הנה פטנט לשעועית רכה, מעולה ומהירה'
ואם כבר עוסקים בחמין. הנה פטנט לשעועית רכה, מעולה ומהירה
01/01/2020 | 09:23
1
78
אז שעועית
צריכים לזכור להשרות ולהחליף מים וכו, התעסקות. ולא תמיד יוצא רך לגמרי.
ואז. הגיע אותו יום חמישי-שישי שפשוט היה לי כל כך הרבה מה לעשות, ושכחתי להשרות. וכן, אני יודעת שאפשר להשרות ביום שישי ולהחליף כמה פעמים וכו וזה גם כן יהיה בסדר. אבל לא היה לי זמן.
אז. שימורים. כן. שימורים של שעועית
שעועית לבנה מבושלת במים של יכין
(אני לא יודעת מה יקרה אם תשתמשו בשעועית ברוטב עגבניות?)
ובהמשך, אחרי שקניתי את כמעט את כל סוגי אריזות השימורים בסופרמרקט האמריקאי שלידנו, כדי להבין מי זה מה, גיליתי שיש גם בובעס בשימורים. הם נקראים Butter beans
 
אציין כי שיש גם קפוא של נדמה לי סנפרוסט. אבל אותם לא ניסיתי. ולי אישית שימורים עדיף על מוצר קפוא שיש לו זמן תפוגה יותר קצר, ותופס מקום בפריזר.
 
אז לפתוח את הקופסא, לשפוך פנימה לסיר הגדול של החמין וזהו. אני שופכת עם הנוזלים. 
חבל שהיום רק יום רביעי. אני כבר מחכה בכליון עיניים לשבת בבוקר  
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'החברה הכי טובה שלי מNY, שמכינה את החמין הכי טעים, מכינה גם '
החברה הכי טובה שלי מNY, שמכינה את החמין הכי טעים, מכינה גם
<< ההודעה הנוכחית
02/01/2020 | 01:26
68
היא משימורי קטניות-מגיעה מהעבודה בשישי אחה"צ ומעמידה crock pot עם חמין תוך כמה דקות: קטניות משמורים, גריסים, תפ"א משומרים (!), קשקע קנוי, בשר שמן. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מעניין מה שכתבת. אני כבר לא יכולה לאכול'
מעניין מה שכתבת. אני כבר לא יכולה לאכול
01/01/2020 | 20:21
1
61
כמעט את רוב מרכיבי החמין. ובכלל, רצוי שלא אעמיס על הבטן האומללה שלי אוכל כבד.
 
רק אגיד שיש תקווה. מצאו בעיה, יש גם כדור שמטפל בה. נשמע כל כך פשוט, שאני לא מאמינה. אבל תקווה יש.
 
תודה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שהכל יהיה לטובה ולבריאות שלמה!'
שהכל יהיה לטובה ולבריאות שלמה!
01/01/2020 | 23:12
16
לצפיה ב-'בשמחה! אז מסתבר שלא בריא לאכול שלג! גם נקי לחלוטין! אז לא'
בשמחה! אז מסתבר שלא בריא לאכול שלג! גם נקי לחלוטין! אז לא
02/01/2020 | 01:21
57
הכנתי גלידה...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נראה מעולה'
נראה מעולה
01/01/2020 | 09:49
1
67
שנים אמא שלי הכינה לי חמין צמחוני ולכל המשפחה עם בשר. 
שבוע הבא מארחת את המשפחה שוקלת לכבוד הקור והחורף שסופסוף הגיע להכין להם חמין. אצלנו לא ילך בלי בשר, אולי אכין סיר צמחוני לאחיינית המהממת שלי כמו שאימי תמיד דאגה לי.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ככה אני עושה עבור הנסיכה הצמחונית והייתי עושה עבור אחותי, '
ככה אני עושה עבור הנסיכה הצמחונית והייתי עושה עבור אחותי,
02/01/2020 | 01:27
61
שלא נוגעת בבשר.
מבשלים כשר >>

הודעות אחרונות

22:03 | 19.02.20 הבת המתהוללת
06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום
14:21 | 13.02.20 רונית הדודנית
12:58 | 13.02.20 michalgad1
09:10 | 13.02.20 אורחים בפורום
23:02 | 12.02.20 הבת המתהוללת
23:01 | 10.02.20 הבת המתהוללת
19:56 | 10.02.20 אמרלדה
09:23 | 10.02.20 tzivi1

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ