המלצה על חמין צמחוני חבל"זלז!
שלום שלום לכולם.
המשפחה איתם יצאנו לסקי השנה הם צמחונים רציניים (גם עם ריח של דגים קשה לבנות שלהם) אז החמין הפעם היה נטול בשר.
אין לי כאן את כל התבלינים אבל בכל יצא כל כך טעים שכולם מתכוונים לאכול היום שאריות לארוחת הערב.
וכך הכנתי:
השרתי שעועית לבנה, חומוס, עדשים ירוקות והמון גריסים ערב קודם (החלפתי מים כמה וכמה פעמים במהלך הלילה והבוקר).
בצהריים, טגנתי לאט-לאט 8 בצלים פרוסים. לאחר כחצי שעת טיגון הוספתי 3 שיני שום קצוצות, המשכתי לטגן עוד 2-3 דקות.
הוספתי את הקטניות (לאחר ששפכתי את המים) ותבלתי ב: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה ושלוק יפה של דבש. ערבבתי והמשכתי "לטגן" תוך ערבוב עוד כמה דקות.
הוספתי מים לכיסוי והבאתי לרתיחה. כשרתח, הוספתי 2 בטטות חתוכיות ו4 תפ"א חתוכים, הנמכתי והמשכתי לבשל ללא כיסוי עוד כשעה ומשם לפלטה, מכוסה.
הוספתי מים רותחים פעם אחת פני כניסת השבת וזה הספיק.
היה פשוט פצצתי!
התמונה צולמה במוצ"ש, כשאכלנו סיבוב ראשון של שאריות.
אני בדרך לצמחונות!!!!