לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73417,341 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'שבוע טוב. אפשר שרשור מתכוני לאטקס בבקשה?'
שבוע טוב. אפשר שרשור מתכוני לאטקס בבקשה?
21/12/2019 | 22:11
31
167

לא מצליח לי אף פעם. או שנשרף, או שמלא שמן, או גם וגם.
והשלם אוהב. הוא שומר יותר ממני, אבל פעם בשנה...
אני רוצה כמות קטנה, צלחת אחת.
עזרה?
וכן, בשנה שעברה ניסיתי אפוי. גם לכלוך וגם לא אמיתי...
אז...
תודה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הלביבות שלי'
הלביבות שלי
22/12/2019 | 07:27
3
135
אם רוצים שיצליח ב-100% כדאי לבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני שמגרדים אותם. זה מבטיח הצלחה מלאה בלי שישרף.
המתכון שלי הכי פשוט-
מגרדים תפוחי אדמה, אני אוהבת חצי כמות גס וחצי דק ואני לא מבשלת לפני הטיגון. אם מבשלים אפשר הכל גס.
על 2 תפוחי אדמה שמים 2 ביצים ו-3 כפות קמח, מטבלים עם מל"פ אם רוצים לפי הטעם (אני דואגת לא לטבל מידי שאפשר יהיה לאכול אותם עם סוכר).
אם לא רוצים מתוק אפשר להוסיף גם בצל מגורר.
הכי פשוט בעולם.
 
אני בחנוכה לא אופה כלום, זה יוצא לא טעים אז פעם בשנה פעם אחת נהנית לי מהדבר האמיתי, סופגניה אחת שווה שאני מכינה ושתי לביבות משתדלת לא יותר מיזה כי לא רק שזה משמין טיגון לא עושה לי טוב בכלל.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'כן, ויתרתי על האפייה, כי באמת בשביל חג קצר אין טעם לקלקל '
כן, ויתרתי על האפייה, כי באמת בשביל חג קצר אין טעם לקלקל
22/12/2019 | 13:11
2
112
טעמים. מצד שני, אני לא רוצה או מוכנה לעמוד ולטגן שעות. גם לא מסוגלת (חבר שלנו עמד השבוע וטיגן והקפיא 150 לביבות-ירק. 3 שעות. תנו לי אקדח, אני גומרת את עצמי הרבה יותר מהר ונקי).
 
באי הבית יודעים למה (לא) לצפות. אז בחיק המשפחה יהיו לי ורק לי סופגניות בודדות דלות פחמימה אפויות - מתכון מיוחד עם קמח שקדים, אנסה אותו מחר - ולאחרים קנויות קטנות. אכין לביבות מטוגנות - אכין לו לאטקס (תודה על המתכון) ואוסיף לביבות גבינה ותפוחים מתוקות, רק מטופו במקום גבינה לבנה כי יש פה קטנטונת אלרגית.
 
אבל, אלה כמויות ממש קטנות אז אין בעיה. יש לי אירוח גדול יותר ביום
חמישי, וכשהזמנתי פשוט אמרתי שאשמח לארח את מי שמוכן ורוצה להתארח
ללא כל טיגונים. והנה, יש אורחים.... עדיין צריכה להחליט על תפריט, אבל יש עוד קצת זמן. תודה עדיקים וחג אורים שמח.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חג שמח והערה חשובה בפנים'
חג שמח והערה חשובה בפנים
24/12/2019 | 10:43
1
65
ראיתי שכתוב כאן לסחוט טוב את תפוחי האדמה, כשלא מבשלים הם באמת מגירים מלא נוזלים שכחתי מיזה לגמרי מלא זמן לא עשיתי לביבות לדעתי גם לא שנה שעברה. לסחוט טוב טוב כי גם ככה במהלך הטיגון בקערה מתחילים להצטבר נוזלים מתפוחי האדמה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-''
24/12/2019 | 11:20
5
לצפיה ב-'אין עוד מתכונים או המלצות??'
אין עוד מתכונים או המלצות??
23/12/2019 | 08:57
1
72
אז איפה עוד מתכונים ללטקס?? לא להאמין, אבל עד היום אף פעם לא הכנתי בעצמי...
מצאתי כמה מתכונים באינטרנט, של אנשים שאני סומכת עליהם. אבל הייתי שמחה לשמוע ישירות מהאנשים גם כאן. תודה לעדיקם על המתכון שהעלית, אבל אני אוהבת לראות כמה כי כך משווים ושומעים על טיפים ופטנטים שונים בקשר למתכון המבוקש. אז מי עוד מכינה לטקס? ללילה הראשון קנינו סופגניות. אני מתכננת למחר לטקס. אבל צריך עוד מתכונים
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עזבי מתכונים או המלצות. אין הודעות כבר יומיים. '
עזבי מתכונים או המלצות. אין הודעות כבר יומיים.
23/12/2019 | 10:32
105
 
חנוכה זה חג הדובים הישנים?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לטקעס וכדומה.'
לטקעס וכדומה.
23/12/2019 | 10:57
1
114
כבר שנים שאיני מכינה אבל עדיין זוכרת.
לא מבשלת מראש שום דבר כי לטעמי זוהי סגולה לספיגת יותר שמן.
 
מתכון בסיסי
(אפשר להחליף או להמיר חלק מתפוח האדמה בגזר ו/או בבטטה)
מקלפים ומגררים בפומפייה דקה או גסה, לפי הטעם.
לכל תפו"א בינוני מוסיפים ביצה וכף בינונית קמח/קמח מצה.
מתבלים במלח, פלפל ואם משתמשים בבטטה/גזר, מוסיפים קצת קינמון שלא ממתיק את הלביבה אלא רק מעמיק ומעצים את הטעם.
אפשר להוסיף בצל שדווקא מגביר את המתיקות.
מערבבים ומיד מטגנים לביבות בשמן חם חצי עמוק, ומוציאים למגש מרופד במגבות נייר.
לחימום - מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה.
 
מאפה תפו"א בטעם לטקעס. ללא קמח.
מגררים דק או גס תפו"א ושומרים במקרר בקערה עם מים וקצת מלח.
לפני האפייה מסננים וסוחטים היטב. מוסיפים ביצים ומערבבים. צריכה להתקבל בלילה
בסמיכות בינונית. אפשר להוסיף גבינה מלוחה/בולגרית מגוררת או מפוררת.
יוצקים לתבנית פיירקס או חד"פ, משומנת בשמן לא זית ומכניסים מיד לתנור בחום בינוני פלוס. חום המתאים לאפיית עוגה בחושה. אופים עד שזהוב ומגישים.
כדאי לאכול די מהר כי זה מאבד את הפריכות כאשר מתקרר.
אפשר בתבנית מלבנית, מה שמקנה כמות גדולה יותר של פריכות, או בתבנית אינגליש קייק, שמייצאת מאפה יותר גבוה, פריך מבחוץ ורך מבפנים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה אורני. האפיה מתאימה בול לאורחים של חמישי '
תודה רבה אורני. האפיה מתאימה בול לאורחים של חמישי
24/12/2019 | 11:22
24
לצפיה ב-'אני כמעט ולא מכינה כי לא כולם אצלי אוהבים. כשמכינה, מכינה כך'
אני כמעט ולא מכינה כי לא כולם אצלי אוהבים. כשמכינה, מכינה כך
23/12/2019 | 12:45
1
123
4 תפ"א בינוניים, כמו עדיקים-חצי מגררת דק וחצי גס
מצל אחד מגורר גס
2 ביצים
מלח, פלפל
שמן לטיגון
 
מסננת ככל האפשר את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
מערבבת את הירקות עם הביצים, מלח פלפל.
מחממת שכבה נחמדה של שמן במחבת וכשרותח, מניחה כפות של התערובת בשמן הרותח.
כשמשחימות, הופכת.
 
חושבת שזהו.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
24/12/2019 | 11:24
12
לצפיה ב-'שונאת לטקס,אבל'
שונאת לטקס,אבל
23/12/2019 | 14:05
3
143
הכנתי אתמול ולקחתי לאמא שלי שכ"כ אוהבת..
3 תפו"א
1 בצל קטן
3 ביצים
1 כף קמח
מלח,פלפל לפי הטעם, 1/2 כפית א. מרק בטעם עוף
מערבבים
בעזרת כף למחבת עם שמן חם, על אש קטנה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'4 תפו"א, שתי ביצים, קמח-כשתיים שלוש כפות, מלח ופלפל. חשוב '
4 תפו"א, שתי ביצים, קמח-כשתיים שלוש כפות, מלח ופלפל. חשוב
23/12/2019 | 17:41
1
90
מאד לסחוט היטב את תפוחי האדמה לפני שמוסיפים את הביצים וכו'. אוהבת לגרד על גס, כי אז נותרים בקצוות חוטים כאלה, שמוסיפים לקרנצ'יות. לחמם שמן בגובה של כ-2 ס"מ, וכשמתחמם השמן להוסיף את הלביבות. כשתים עד שלוש דקות מכל צד.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אפשר גם לגרד בצל לתערובת.'
אפשר גם לגרד בצל לתערובת.
23/12/2019 | 21:48
27
לצפיה ב-'תודה רבה לאה. חנוכה שמח. '
תודה רבה לאה. חנוכה שמח.
24/12/2019 | 11:25
14
לצפיה ב-'אני בכלל אוהבת לביבות כרובית. אפויות'
אני בכלל אוהבת לביבות כרובית. אפויות
23/12/2019 | 20:13
7
61
לצפיה ב-' לא החג הנכון....'
לא החג הנכון....
23/12/2019 | 23:00
2
83
לפחות אם היית מטגנת הייתי יכולה לסנגר ולומר שכל דבר מטוגן בשמן גם כן נכלל וכו, אבל כרובית ועוד אפויה??
טעים זה יכול להיות, ואשמח למתכון (בשרשור נפרד! זה יהיה חילול הקודש והשרשור הנוכחי לכלול בו לביבות כרובית אפויות!!!), אבל לא חנוכיתי בכלל...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'וואי, אפילו לא היה לי מתכון בראש-זוכרת שהכנתי בשנה שעברה, '
וואי, אפילו לא היה לי מתכון בראש-זוכרת שהכנתי בשנה שעברה,
<< ההודעה הנוכחית
25/12/2019 | 19:45
1
46
אצטרך להזכר איך!
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ולמה אנחנו כאן? לביבות כרובית אפויות של המתהוללת. (עם גבינה)'
ולמה אנחנו כאן? לביבות כרובית אפויות של המתהוללת. (עם גבינה)
26/12/2019 | 11:38
32
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2390/177330008/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%9B%D7%A9%D7%A8


תצעקי חזק כשיהיה מוכן, כבר באה.
כלומר, קצת רחוק ומזג האוויר לגמרי מתאים לחג החנוכה, אבל לא לנסיעות,
חג שמח.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מתכון בבקשה!!'
מתכון בבקשה!!
24/12/2019 | 11:27
2
66
אל תקשיבי לאפיהיל. חצי מחגי החנוכה שלי בעשר השנים האחרונות כללו לביבות אפויות.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא אמרתי שאסור לביבות כרובית אפויות בחנוכה... '
לא אמרתי שאסור לביבות כרובית אפויות בחנוכה...
24/12/2019 | 17:06
1
72
מותר גם מותר.
מותר בחנוכה עוד הרבה דברים.
גם גזר.
גם מלפפון.
גם קוטג
מותר אבל לא שייך...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' '
24/12/2019 | 18:04
8
לצפיה ב-'זה מה שיהיה אצלינו הערב...'
זה מה שיהיה אצלינו הערב...
25/12/2019 | 08:47
33
לצפיה ב-'לטקעס. מה זה טעים. הרגע הכנתי מתכון בפנים'
לטקעס. מה זה טעים. הרגע הכנתי מתכון בפנים
23/12/2019 | 22:54
2
160

את המתכון המקורי לקחתי מאחותי
היא לא שמה לא בצל ולא קמח
אני החלטתי לשנות קצת
אז הנה המתכון, השינוי והתובנות:
לטקעס תפו"א
תפוחי אדמה מגורדים דק במעבד מזון
ביצה אחת על כל 2 תפו"א בינוניים
(לא במתכון המקורי 1-2 כפות קמח תופח*)
מלח לפי הטעם
חשוב:
לגרד דק!!!
לסחוט את התפו"א בצורה טובה כדי להיפטר מנוזלים לפני הוספת הביצים ( אפילו לחזור על כך פעמיים)
לטגן בשמן  חם (השמן מוכן כשניסיון עם קצת תפו"א מעלה בועות)  עד לצבע זהוב חום כ2-3  דק בכל צד

תובנות אפיהיל:
רוב המתכונים כוללים בצל. כרגע החלטתי שלא להוסיף.
בשביל להגיר נוזלים שמתי את גרר תפוחי האדמה במסננת של הפסטה שיש לה חורים קטנים, ורגליות כך שאפשר להעמיד בכיור, וכך היה לי יותר קל לקבצץ את הנוזלים החוצה
*בנוסף, יש קמח במתכונים השונים שראיתי. וחן שוקרון טוענת שתוספת אבקת אפיה ממש משנה הכל וכדאי. אז החלטתי להוסיף מעט. לפי ניקי ב לכל שני תפוחי אדמה 2 כפות קמח וביצה אחת. אז הוספתי 2 כפות קמח תופח וביצה לכל שני תפוחי אדמה. יצא מה זה טעים. וגם לא ספג כמעט שמן. אבל נראה לי שבפעם הבאה אשים רק כף קמח תופח לכל שני תפוחי אדמה. במתכון של אחותי שלא שמה קמח בכלל הטעם של תפוחי האדמה מודגש יותר כמובן ומעולה גם כן. תלוי מה אוהבים. 

מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חן מזרחי ולא מה שכתבתי. המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם'
חן מזרחי ולא מה שכתבתי. המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם
23/12/2019 | 23:15
77
כתבתי שם לא נכון
הכוונה שלי היתה למתכון לאטקעס של חן מזרחי מ"חן במטבח". הנה הקישורית https://www.youtube.com/watch?v=y7cMzdoAjqs
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה. כיוון שהשלם אוהב "מסורתי" כמו בבית אמא, אני אוותר '
תודה רבה. כיוון שהשלם אוהב "מסורתי" כמו בבית אמא, אני אוותר
24/12/2019 | 11:43
79
 
גם על הבצל וגם על הקמח. נראה...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אצלינו כן נהוג להוסיף בצל מגורד לתערובת'
אצלינו כן נהוג להוסיף בצל מגורד לתערובת
25/12/2019 | 15:47
41
אני לא מכינה באופן עקרוני כי שונאת שונאת שונאת לטגן ואוהבת אוהבת אוהבת לטקס כך שיצא שהייתי אוכלת אותם הישר מהמחבת!
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אז כמובן שהכנתי לביבות תפ"א אתמול, בדירת הסקי, עם בצל מגורר'
אז כמובן שהכנתי לביבות תפ"א אתמול, בדירת הסקי, עם בצל מגורר
25/12/2019 | 19:50
4
89
ובלי קמח.
ועם פומפיה קטנה ולא נוחה שקנינו בסופר בדרך לאתר הסקי.
10 תפ"א+2 בצלים בפומפיה זוועתית!!!
סחטתי את הצורה של הנוזלים. יצאו נהדרים. בלי קמח,אמרתי?
 
הולכת להכין מרק עדשים להערב..
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סיזיפי, משהו. תהני לך מה- '
סיזיפי, משהו. תהני לך מה-
25/12/2019 | 23:31
26
לצפיה ב-'אם אין תמונה, כמו עץ נופל לבד ביער.'
אם אין תמונה, כמו עץ נופל לבד ביער.
26/12/2019 | 11:50
2
59
לא שוכחת את הנפלאות על המעקה של ביקתת הסקי (בקתת הסקי כנראה רק בדמיון שלי), אבל התמונות היו משהו,
בבקשה, עוד פעם.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא רק בדימיון-אכן היה מעקה, אבל הפעם מעקה פחות מרשים'
לא רק בדימיון-אכן היה מעקה, אבל הפעם מעקה פחות מרשים
28/12/2019 | 23:03
1
38
אז לא צילמתי עליו.
אנסה לארגן משהו מחר-מחרתיים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'יש גלידה משלג? נא לצלם...'
יש גלידה משלג? נא לצלם...
29/12/2019 | 10:13
15

הודעות אחרונות

04:04 | 28.02.20 michalgad1
16:57 | 27.02.20 אמרלדה
08:17 | 27.02.20 הבת המתהוללת
23:33 | 26.02.20 הבת המתהוללת
12:16 | 26.02.20 אמרלדה
22:13 | 24.02.20 הבת המתהוללת
16:26 | 24.02.20 אורני אורני
09:59 | 24.02.20 אורחים בפורום
22:03 | 19.02.20 הבת המתהוללת
06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ