שבוע טוב. אפשר שרשור מתכוני לאטקס בבקשה?

אמרלדה

Active member
עזבי מתכונים או המלצות. אין הודעות כבר יומיים.

&nbsp
חנוכה זה חג הדובים הישנים?
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה. כיוון שהשלם אוהב "מסורתי" כמו בבית אמא, אני אוותר

&nbsp
גם על הבצל וגם על הקמח. נראה...
 

אמרלדה

Active member


 

mיטלמן

Well-known member

אמרלדה

Active member
שבוע טוב. אפשר שרשור מתכוני לאטקס בבקשה?

לא מצליח לי אף פעם. או שנשרף, או שמלא שמן, או גם וגם.
והשלם אוהב. הוא שומר יותר ממני, אבל פעם בשנה...
אני רוצה כמות קטנה, צלחת אחת.
עזרה?
וכן, בשנה שעברה ניסיתי אפוי. גם לכלוך וגם לא אמיתי...
אז...
תודה.
 

עדיקים

Active member
הלביבות שלי

אם רוצים שיצליח ב-100% כדאי לבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני שמגרדים אותם. זה מבטיח הצלחה מלאה בלי שישרף.
המתכון שלי הכי פשוט-
מגרדים תפוחי אדמה, אני אוהבת חצי כמות גס וחצי דק ואני לא מבשלת לפני הטיגון. אם מבשלים אפשר הכל גס.
על 2 תפוחי אדמה שמים 2 ביצים ו-3 כפות קמח, מטבלים עם מל"פ אם רוצים לפי הטעם (אני דואגת לא לטבל מידי שאפשר יהיה לאכול אותם עם סוכר
).
אם לא רוצים מתוק אפשר להוסיף גם בצל מגורר.
הכי פשוט בעולם.

אני בחנוכה לא אופה כלום, זה יוצא לא טעים אז פעם בשנה פעם אחת נהנית לי מהדבר האמיתי, סופגניה אחת שווה שאני מכינה ושתי לביבות משתדלת לא יותר מיזה כי לא רק שזה משמין טיגון לא עושה לי טוב בכלל.
 

אמרלדה

Active member
כן, ויתרתי על האפייה, כי באמת בשביל חג קצר אין טעם לקלקל

טעמים. מצד שני, אני לא רוצה או מוכנה לעמוד ולטגן שעות. גם לא מסוגלת (חבר שלנו עמד השבוע וטיגן והקפיא 150 לביבות-ירק. 3 שעות. תנו לי אקדח, אני גומרת את עצמי הרבה יותר מהר ונקי).

באי הבית יודעים למה (לא) לצפות. אז בחיק המשפחה יהיו לי ורק לי סופגניות בודדות דלות פחמימה אפויות - מתכון מיוחד עם קמח שקדים, אנסה אותו מחר - ולאחרים קנויות קטנות. אכין לביבות מטוגנות - אכין לו לאטקס (תודה על המתכון) ואוסיף לביבות גבינה ותפוחים מתוקות, רק מטופו במקום גבינה לבנה כי יש פה קטנטונת אלרגית.

אבל, אלה כמויות ממש קטנות אז אין בעיה. יש לי אירוח גדול יותר ביום
חמישי, וכשהזמנתי פשוט אמרתי שאשמח לארח את מי שמוכן ורוצה להתארח
ללא כל טיגונים. והנה, יש אורחים...
. עדיין צריכה להחליט על תפריט, אבל יש עוד קצת זמן. תודה עדיקים וחג אורים שמח.
 

עדיקים

Active member
חג שמח והערה חשובה בפנים

ראיתי שכתוב כאן לסחוט טוב את תפוחי האדמה, כשלא מבשלים הם באמת מגירים מלא נוזלים שכחתי מיזה לגמרי מלא זמן לא עשיתי לביבות לדעתי גם לא שנה שעברה. לסחוט טוב טוב כי גם ככה במהלך הטיגון בקערה מתחילים להצטבר נוזלים מתפוחי האדמה.
 
לטקעס וכדומה.

כבר שנים שאיני מכינה אבל עדיין זוכרת.
לא מבשלת מראש שום דבר כי לטעמי זוהי סגולה לספיגת יותר שמן.
&nbsp
מתכון בסיסי
(אפשר להחליף או להמיר חלק מתפוח האדמה בגזר ו/או בבטטה)
מקלפים ומגררים בפומפייה דקה או גסה, לפי הטעם.
לכל תפו"א בינוני מוסיפים ביצה וכף בינונית קמח/קמח מצה.
מתבלים במלח, פלפל ואם משתמשים בבטטה/גזר, מוסיפים קצת קינמון שלא ממתיק את הלביבה אלא רק מעמיק ומעצים את הטעם.
אפשר להוסיף בצל שדווקא מגביר את המתיקות.
מערבבים ומיד מטגנים לביבות בשמן חם חצי עמוק, ומוציאים למגש מרופד במגבות נייר.
לחימום - מכניסים לתנור מחומם לחום גבוה.
&nbsp
מאפה תפו"א בטעם לטקעס. ללא קמח.
מגררים דק או גס תפו"א ושומרים במקרר בקערה עם מים וקצת מלח.
לפני האפייה מסננים וסוחטים היטב. מוסיפים ביצים ומערבבים. צריכה להתקבל בלילה
בסמיכות בינונית. אפשר להוסיף גבינה מלוחה/בולגרית מגוררת או מפוררת.
יוצקים לתבנית פיירקס או חד"פ, משומנת בשמן לא זית ומכניסים מיד לתנור בחום בינוני פלוס. חום המתאים לאפיית עוגה בחושה. אופים עד שזהוב ומגישים.
כדאי לאכול די מהר כי זה מאבד את הפריכות כאשר מתקרר.
אפשר בתבנית מלבנית, מה שמקנה כמות גדולה יותר של פריכות, או בתבנית אינגליש קייק, שמייצאת מאפה יותר גבוה, פריך מבחוץ ורך מבפנים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני כמעט ולא מכינה כי לא כולם אצלי אוהבים. כשמכינה, מכינה כך

4 תפ"א בינוניים, כמו עדיקים-חצי מגררת דק וחצי גס
מצל אחד מגורר גס
2 ביצים
מלח, פלפל
שמן לטיגון

מסננת ככל האפשר את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
מערבבת את הירקות עם הביצים, מלח פלפל.
מחממת שכבה נחמדה של שמן במחבת וכשרותח, מניחה כפות של התערובת בשמן הרותח.
כשמשחימות, הופכת.

חושבת שזהו.
 

חנהפ

Active member
שונאת לטקס,אבל

הכנתי אתמול ולקחתי לאמא שלי שכ"כ אוהבת..
3 תפו"א
1 בצל קטן
3 ביצים
1 כף קמח
מלח,פלפל לפי הטעם, 1/2 כפית א. מרק בטעם עוף
מערבבים
בעזרת כף למחבת עם שמן חם, על אש קטנה

 

לאה סי

Active member
4 תפו"א, שתי ביצים, קמח-כשתיים שלוש כפות, מלח ופלפל. חשוב

מאד לסחוט היטב את תפוחי האדמה לפני שמוסיפים את הביצים וכו'. אוהבת לגרד על גס, כי אז נותרים בקצוות חוטים כאלה, שמוסיפים לקרנצ'יות. לחמם שמן בגובה של כ-2 ס"מ, וכשמתחמם השמן להוסיף את הלביבות. כשתים עד שלוש דקות מכל צד.
 

אמרלדה

Active member
מתכון בבקשה!!

אל תקשיבי לאפיהיל. חצי מחגי החנוכה שלי בעשר השנים האחרונות כללו לביבות אפויות.
 
למעלה