עכשיו ראיתי שיש לך מתכון צלי נוסף. איזה מהם עדיף לנתח כתף?
נתח בשר בתנור על תפו"א עסיסיים ~~
את המנה הזה מכינים בשני שלבים עיקריים - תחילה בישול ולאחר מכן אופים אותו בתנור
כדי להבטיח שהבשר לא ישרף במהלך האפיה הארוכה וכדי לצרף תוספת עסיסית
מרפדים את התבנית בפרוסות עבות של תפוחי אדמה
ואז הן סופגות את כל מיצי הבשר ונהפכות למעדן של ממש
.עשיתי את המתכון פעמיים במהלך סוכות, פעם בערב חג סוכות עם תפוחי אדמה
ובפעם השניה בערב שבת של חג הסוכות עם פיטריות טריות שלמות במקום
שתי הגירסאות היו מעולות
אפשר להשתמש לצורך המתכון בנתחים רבים, אבל הכי אוהבת שריר מספר 8 או כתף מספר 6, וגם 5 אם יש.
.
שלב ראשון
מניחים את הנתח/ הנתחים בסיר גדול
מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה וחופן פלפל אנגלי
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה וחצי
מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר
להלן הנתח אחרי קירור של לילה במקרר
.
.
שלב שני
בקערה גדולה שמים את הבשר שהתקרר
ומוסיפים לקערה צרור כוסברה קצוץ, צרור פטרוזיליה קצוץ
כף מרק בטעם עוף 2 כפות פפריקה אדומה 6 שיני שום חתוכים לרבעים
פלפל שחור גרוס וחצי כוס שמן סויה
עושים מסאג' לבשר טוב טוב מכל הכיוונים
.
.
שלב שלישי
:לוקחים תבנית אפיה עמוקה - אני אפיתי בחד- פעמית ואז העברתי לפיירקס להגשה נקייה יותר
מרפדים אותה בפרוסות עבות של תפוחי אדמה או פיטריות
מניחים עליהם את הבשר יחד עם כל הרוטב / עשבים
אוטמים את התבנית בנייר כסף, אופים שעה על 200 מעלות
ועוד שעתיים על 180
פותחים את הנייר כסף ומתעלפים
.
מקור: כבוד הרב קורדובה