לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73327,332 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'אני מחפשת מתכונים מקופסאות שימורים-מי מרים את הכפפה?'
אני מחפשת מתכונים מקופסאות שימורים-מי מרים את הכפפה?
<< ההודעה הנוכחית
10/12/2019 | 09:10
19
132
אנחנו מנסות במשפחתית לעשות מקבץ של מתכוני חירום שמבוססים על קופסאות שימורים או דברים יבשים. 
שימורים ודברים יבשים הם חומר גלם חשוב שיש בארון למצב שבו אין זמן או אין חשק ללכת לחנות. הכללים למתכונים הם:
(1) מבוסס שימורים או דברים יבשים שנשמרים לזמן ממושך בלי קירור
(2) צריך שגם שאר המרכיבים יהיו דברים שזמינים בבית (סביר להניח שיש בבית ביצים, פירורי לחם, קמח, שמן. אולי יש גם לחם לבן אפילו לא טרי),
(3) צריך מתכונים לא מסובכים כי אם אין זמן או חשק ללכת לחנות בדרך כלל גם אין זמן או חשק לבשל...
עד כה יש לנו את המתכונים הבאים:
- טונה - לביבות טונה מטוגנות (יש לנו קציצות רגילות וקציצות מתקתקות. מה עוד?); מאפינס טונה
- לביבות תירס בקלי קלות (שוב, נשמח לעוד רעיונות)
- ספגטי, פסטה לסוגיה השונים, אורז, קוסקוס, פתיתים - כפי שהם או עם רוטב מבוסס עגבניות מרוסקות (אורז אדום, פסטה לעצלנים וכדומה).
- עדשים כתומות, ירוקות, אפונה יבשה - מרקים, מגדרה
- פטריות - מאפינס פטריות (צריך ביצים)
- שילובי לחם וביצה כולל :
-פרנצ טוסט, טוסט במחבת (שדרוג של מריחה עם מיונז מבחוץ לסנדוויץ עם גבינה צהובה וצליה על מחבת. שדרוג מהיר ומה זה טעים), שקשוקה, חביתות, פריטטות לפי הירקות שיש בבית
שימורי אפונה - תוספת של אפונה מבושלת שזה מתכון קל עבודה
שימורי חומוס – נכון, מתאים לירקות של קוסקוס, אבל בדרך כלל אלו ירקות שאין קבוע במקרר. אז כמו לשלום זכר כלומר כמו שהם להוסיף מלח פלפל ולנשנש; יותר משודרג זה חטיפי חומוס בתנור (שמן זית, פפריקה, כמון בתנור עד שנהייה קריספי מ"בצק אלים"); טוענים שאפשר פלאפל, אבל אני מעולם לא הכנתי לבד
-פהיטות. יחסית נשמרות הרבה זמן על המדף ואפשר למלא ולטגן בקלות. עם פסטרמה, פירה שנשאר, בשר טחון. או גם אם יש שאריות שניצל, סטייק, בשר וכדומה גם בלי טיגון.
- עלי גפן! שימורים מעולים רק לפתוח לחמם ולאכול בשמחה
- תערובת מוכנה של פנקייקס. גם המתכון המקורי מבוסס על דברים שיש בבית בדרך כלל-ביצים, קמח תופח, חלב. אבל למקרה שאין או שאין כוח הרי התערובת היא מעולה. יש הבדל בין החברות, אז כדאי לנסות כמה חברות ולראות מה אוהבים
 
מומלץ שיהיה בבית פתיתי בצל מטוגן ופרוסות שום ושום גבישי, למצב שצריך ואין בצל או שום בבית, והמוצרים הללו הינם תחליפים מעולים. לעיתים קרובות אני משתמשת בהם גם כאשר יש לי בצל או שום, כדי לחסוך זמן ומאמץ. וזה יוצא מעולה.
וכמובן שיהיו קמח, קמח תופח או אבקת אפיה, קמח מצה, פירורי לחם, מיונז. כולם נשמרים אם שמורים טוב בקופסא או בכל צורת אחסון נכונה.
 
אז אנחנו מחפשות עוד רעיונות והמלצות גם לשימורים שהזכרתי, וגם לשימורים אחרים. אבל חייב להיות מבוסס שימורים וקל להכנה.
בהסתכלות ברשימה נראה לי שחסרים מאד עוד דברים שאינם תוספת. מה עוד מעבר לטונה ולקציצות טונה ופסטות שאפשר לתת כמנה עיקרית מבוססת שימורים או דברים יבשים קלה להכנה?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'קצת, סלט ומרק תירס, סלט שעועיות צבעוני, הכל משימורים.'
קצת, סלט ומרק תירס, סלט שעועיות צבעוני, הכל משימורים.
10/12/2019 | 10:29
2
95
את סלט התירס של רות סירקיס אני מכינה שנים, חמצמץ ומתאים כמעט לכל ארוחה, קשה לי עם המתיקות המוגזמת של התירס המשומר, משתמשת בקפוא, לא מבשלת, שופכת עליו מים רותחים ומכסה לכמה דקות בודדות, לבדוק שלא יסתמרטט.
על קיצי תמיד אפשר לסמוך, אז מרק תירס שלה,
ובנוסף - סלט משלושה צבעים של שעועית מקופסה, לדעתי המקורי היה גם של רות סירקיס אבל התעצלתי לחפש, הייתי מוותרת על הרתחת הרוטב.
כשהייתי בצבא, היינו בשל"ת מוקדם ורעבים, המאכל החביב על כל הגרעין היה חביתה עם תירס, עוד לא היה קפוא והתירס מהקופסה לא היה מתוק כמו היום, לסנן ולהוסיף לביצה המקושקשת, מל"פ ולמחבת עם שמן, לא השתמשנו אז בשמ"ז, כנראה במרגרינה, אכלנו כמויות אדירות של ביצים כמו בני שמונה עשרה רעבים.

 סלט תירס
רכיבים:
3 כוסות גרעיני תירס משומר
1 מלפפון ירוק
1 מלפפון חמוץ
1 פלפל אדום/או 1 קופסת רצועות פלפל אדום מתוק
1 בצל קטן קצוץ
כמה גבעולי שמיר
10-15 זיתים שחורים

הרכיבים לרוטב:
2 כפות שמן
מעט מיץ לימון
מלח, פלפל לפי הטעם
1/2 כפית חרדל

אופן הכנה:
בקערה שמים את התירס, קוצצים את כל הירקות כולל השמיר והזיתים. מוסיפים את הירקות, השמיר והזיתים החתוכים אל קערת התירס. מערבבים היטב הכל ומוסיפים
עליו את הרוטב שלהלן:
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, ויוצקים אותו אל קערת התירס. מניחים במקרר לפחות כשעה למיזוג כל הטעמים
ומגישים קר.
מקור המתכון:
רות סירקיס-מהמטבח בהנאה

מרק תירס תאילנדי של קיצי
______________________________________
ניסיתי לשחזר את מרק התירס התאילנדי של ג'פניקה שאני כל כך אוהבת.
מאוד דומה בטעם.
 
המצרכים
1 קופסת שימורי תירס עם הנוזלים
ליטר מים
150 מ"ל קרם קוקוס (כשליש פחית של 400 מ"ל)
כף אבקת מרק עוף
כפית מחית קארי אדומה (לערבב עם רבע כוס מים רותחים להמסה)
מלח (במידת הצורך)
4 טיפות שמן שומשום
1 כף קורנפלור
 
70 גרם אטריות אורז דקיקות - להשרות 5 דקות במים רותחים ולסנן.
בצל ירוק קצוץ (לא רק ליופי נותן המון טעם)

אופן ההכנה
יוצקים לסיר את קופסת שימורי התירס עם הנוזלים ובעזרת בלנדר מוט טוחנים
למחית חלקה כמה שאפשר.
אם אין בלנדר מוט אפשר בבלנדר רגיל/מעבד מזון.
מוסיפים לסיר את המים, קרם קוקוס, מחית קארי, שמן שומשום, אבקת מרק עוף
ומביאים לרתיחה.
מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים על מנת להמסו ומוסיפים לסיר.
מערבבים כמה שניות ומורידים מהאש.
הגשה
מניחים בקערית מעט אטריות אורז יוצקים מרק ומעל מפזרים בצל ירוק קצוץ.
* מחית הקארי חריפה תוסיפו לפי טעמכם.
* בג'פניקה מוסיפים למרק גם רצועות דקיקות של חזה עוף
  אפשר להוסיף בתחילת הבישול גם טעים.

סלט שעועיות צבעוני מקופסת שימורים
http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?recipeid=142
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מרק התירס וסלט השעועית נוספו לרשימה'
מרק התירס וסלט השעועית נוספו לרשימה
11/12/2019 | 04:40
1
39
הבעיה בסלט התירס היא גם כי הוא מכיל ירק טרי, מלפפון (ושמיר, אבל נניח את השמיר נחליף בשמיר יבש), וגם כי לצערי אצלנו לא אוהבים זיתים ומלפפון חמוץ

מרק התירס מתאים, ונראה טעים גם בלי קשר לרשימה המדוברת. הוספתי גם קרם קוקוס לשימורים שכדאי שיהיו. אם כי יש לציין כי מחית קארי אדום זה לא דבר שיש קבוע בכל בית. אצלי במקרה יש לי מחית או אבקת קארי ירוק. השאלה אם כדאי לכלול ברשימת השימורים שכדאי שיהיה? הרי הכל תופס מקום. ומחית קארי היא דבר שלא עומד בפני עצמו והשאלה אם יש עוד מתכונים שיצדיקו את ההכנסה של מחית קארי לרשימה
 
סלט השעועית נראה לי מעניין. אבל מה שאני לא מבינה זה שבקישורית מופיעה תמונה מגרה של הסלט, אבל התמונה לא מתאימה למרכיבים של המתכון. במתכון יש שעועית ירוקה, לבנה וחומה. כאשר בתמונה יש שעועית ירוקה וצהובה, ולא רואים שעועית לבנה או חומה. אבל הסלט לכשעצמו ראוי ניסוי.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שניים משלושה, לא רע.'
שניים משלושה, לא רע.
12/12/2019 | 12:08
17
נזכרתי במה שטוב בסלט התירס, מתנצלת, טעות שלי, כל הרעננות באה מהמלפפון הטרי, אצלי גם הפלפל האדום הטרי והקראנצ'י, חמיצות המלפפון הכבוש והשמיר הטרי, בשום אופן לא מיובש, והצבע גם בא מהאדום והירוק עם הצהוב, על הזיתים אפשר לוותר אם זו היתה הבעיה היחידה.
ניסיתי לחפש את 3 השעועיות, יש וריאציות ולא מה שזכור לי, אולי אנסה בספר של סירקיס, לא בטוחה שזה משם. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סלט קטניות טעים רצח'
סלט קטניות טעים רצח
10/12/2019 | 12:47
1
136
שימורי חומוס, שעועית צהובה ושעועית ירוקה מסוננים
בצל סגול קצוץ
רוטב: סוכר, חומץ, שמן, מלח פלפל (לא זוכרת כמויות מדויקות, אבל בנדיבות משלושת הראשונים)
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מתאים ונשמע כל כך קל ומעניין. בלי עבודה בכלל'
מתאים ונשמע כל כך קל ומעניין. בלי עבודה בכלל
11/12/2019 | 04:44
43
אומנם יש בצל סגול, אבל מתוך הנחה שלגבי בצל יש סבירות גבוהה שבכל זאת יהיה בבית, אז בכלל נשמע מדהים. 
בלי בישול, בלי הכנות, רק צריכים לקלף ולחתוך בצל קטן ולפתוח קופסאות ולשפוך לקערה. 

מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סלט תירס וזיתים (עם כמה ירקות טרים)'
סלט תירס וזיתים (עם כמה ירקות טרים)
10/12/2019 | 13:47
1
63
תירס משומר
זיתים מגולענים ירוקים אבל אפשר גם שחורים
פלפל אדום קצוץ לקוביות בגודל התירס
גזר מגורר גס
אפשר מלפפון עם הקליפה חתוך לגפרורים
אפשר להוסיף בצל סגול קצוץ
שמן קנולה, קצת מלח ומיץ לימון או מלח לימון
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הבעיה אצלנו היא עם הזיתים...'
הבעיה אצלנו היא עם הזיתים...
11/12/2019 | 04:47
65
לצערי אצלנו לא אוהבים זיתים. אני כן, אבל החברלך לא
גם יש ירקות טריים. גזר יכול להיות בבית כי הוא נשמר הרבה זמן. וגם אנחנו יוצאים מתוך הנחה שבסבירות גבוהה בצל יהיה
אבל לא בטוח לגבי מלפפונים ופלפלים. יכול להיות שיהיה, אבל לא בטוח.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ומה עם טחינה? זה גם שימורים לצורך העניין?'
ומה עם טחינה? זה גם שימורים לצורך העניין?
10/12/2019 | 23:17
1
50
שימורי עגבניות קצוצות גס של מוטי שיתאימו יופי לשקשוקה
פלפלים קלויים בצנצנת למטבל נהדר
ממרח זיתים? ממרח עגבניות מיובשות? כל אלה משומר בצנצנות זכוכית.
יש תערובות מיובשות של ירקות וכיוצ"ב לבישול אורז ואפשר גם פתיתים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'טחינה זה ודאי שימורים. כי נשמר ללא קירור וכו. מוסיפה לרשימה'
טחינה זה ודאי שימורים. כי נשמר ללא קירור וכו. מוסיפה לרשימה
11/12/2019 | 04:16
49
תערובות יבשות של ירקות לאורז וכו.  רעיון טוב ושונה. גם כן מוסיפה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עוד רעיונות??'
עוד רעיונות??
12/12/2019 | 08:43
3
28
ותודה תודה לכל מי שהוסיף עד כה רעיונות והצעות
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הזכרת לי מתכון למרק שהייתי מכינה'
הזכרת לי מתכון למרק שהייתי מכינה
12/12/2019 | 09:37
2
63
בעבר הרחוק כשעוד הכנתי עם שעועית מקופסאות שימורים, צריכה לחפש בבית אם מתאים לך.
סיר שהוא ארוחה טעימה ומשביעה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'כל תוספת מתכון תבורך'
כל תוספת מתכון תבורך
13/12/2019 | 08:46
1
21
כמובן אם זה לא מאמץ גדול מדי לאתר
תודה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'רק עכשיו ראיתי, מקוה שאזכור להקליד בערב.'
רק עכשיו ראיתי, מקוה שאזכור להקליד בערב.
15/12/2019 | 09:17
6
לצפיה ב-'מרק עדשים ומשמשים מיובשים, אחד הטובים.'
מרק עדשים ומשמשים מיובשים, אחד הטובים.
12/12/2019 | 12:16
2
74
אולי מפורום צמחוני ב ynet, של סלע.
וכאן לטעמי אין בעיה להשתמש בכוסברה ופטרוזיליה מיובשות.
אצלי במזווה - תמיד משמשים מיובשים אורגניים, לא אטרקטיביים בצבע, אבל כשמתרגלים - לא נוגעים יותר בכתומים הזוהרים.

מרק עדשים ומשמשים מיובשים הביא סלע
http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1821-15952-187...

הכנתי אותו הפעם כלשונו (טוב, כמעט כלשונו: הוספתי גם אבקת גאראם מסאלה, אבקת הל ואבקת כוסברה והכנתי רק חצי כמות), אבל באמת יצא מעולה! מומלץ!

תרגום המתכון לעברית:
2 כפות שמן זית
1 כוס בצל קצוץ
3 שיני שום מרוסקות
1 עלה דפנה גדול (אני שמתי 3)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש (אני השתמשתי בטרי, אבל אפשר גם באבקה)
כוס ורבע עדשים ירוקים
8 כוסות מים
2 כפיות עלי כוסברה קצוצים (שמתי יותר, הוצאתי כמה גבעולים וקצצתי).
1 כוס משמשים מיובשים קצוצים
כף וחצי חומץ בלסאמי
מלח ופלפל לפי הטעם
עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט

מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מוסיפים את כל התבלינים (פרט למלח, הפלפל והחומץ הבסלאמי) ומטגנים ל-2 דקות נוספות. מוסיפים את העדשים, המים
המשמשים והכוסברה, מכסים ומבשלים עד שהעדים מתרככים (קרוב לשעה). מוסיפים את החומץ הבלסאמי, מוציאים את עלי הדפנה ומרסקים בבלנדר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מקור המתכון:
http://www.care2.com/channels/s s
solutions/food/676

 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עדשים ומשמשים. עדשים ומשמשים??'
עדשים ומשמשים. עדשים ומשמשים??
13/12/2019 | 08:55
1
45
אני לא מצליחה להבין את הטעם של המרק במתכון
את המקור ב YNET של סלע כמובן אי אפשר למצוא יותר. אין פורומים של YNET והם לא שמרו בארכיון את ההסטוריה המפוארת של מה שהיה. והקישורית הנוספת שנתת לא מתאימה או לא תקינה. מעניין היה לקרוא את הדיון שהיה אז. אני מאמינה שהיו תגובות דומות לשלי, ורציתי לקרוא מה ענו וכו.
עם הזמן לומדים בפורומים השונים על מי אפשר לסמוך. יש אנשים שהטעם שלהם קולע יותר לטעמי, ויש אנשים שהמתכונים שלהם, מוצלחים בעיניהם או בעיני אחרים ככל שיהיו, לא מתאימים לי או לנו. וזה לא אומר שהמתכונים שלהם לא טובים. אלא שלי זה לא מתאים. אתן לדוגמא את מרתה סטיוארט. עד היום אין מתכון מתוך מאות המתכונים שאני מקבלת שלה, שניסיתי או שרציתי לנסות. הם לא מדברים אלי בלי לדבר על המתכונים שלא מתאימים לארץ או לכשרות. ומי אני שאלין על מרתה סטיוארט? אבל לי זה לא מתאים.
במקרה הנוכחי אני סמכתי על סלע, וגם סומכת עליך. אבל משמשים ועדשים??
חיפשתי באינטרנט (מרשתת) ויש כמה מתכונים דומים שמזכירים שילוב שכזה.
מעניין ומבהיל בו זמנית
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מעניין הבנתי, מבהיל? למה?'
מעניין הבנתי, מבהיל? למה?
17/12/2019 | 14:20
16
לי היה טעים,
הכנתי לאחר שבפורום הצמחוני (או טבעוני, לא זוכרת) הופיע והיו תגובות מצוינות ועוד בקשות אחרי זמן לחיפוש המתכון.
הקישור נשאר מפעם, אמחוק מהדף שלי,
אני שומרת קישורים עם המתכונים, סתם כדי לבדוק אם יש בעיה ואם הפורטל עדיין בתוקף, כבר חוויתי כמה וכמה שנעלמו ממפת הרשת.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא מתכון, אבל ממליצה שיהיה חמאת בטנים/שקדים וכו' בבית'
לא מתכון, אבל ממליצה שיהיה חמאת בטנים/שקדים וכו' בבית
15/12/2019 | 19:43
1
50
יחד עם קרייקרים וריבה, יכול להוות חטיף או ארוחה.
 
האמת, בהתחלה לא כל כך הבנתי מה מטרת התרגיל. אני רגילה לחדש מלאי חירום בחורף בגלל שאנחנו מגיעים לפעמים למצב של אין חשמל, אין תחבורה, אין כבישים (שלג/קרח) וכו', וחייבים שיהיה מלאי חרום בבית של אוכל שלא דורש בישול. 
אצלי יש תמיד -
חלב בשימורים (שחלילה לא להגיע למצב שאי אפשר לשתות קפה)
טונה
קרייקרים/טורטיות וכו'
שימורים של מרק (במקרה חירום אפשר לאכול קר)
שימורים של קטניות
חמאת בטנים/שקדים/קשיו
אגוזים ופירות יבשים
מים
ריבה
גבינה צהובה - אמנם זקוק לקירור אבל יכול להחזיק מעמד הרבה שעות בלי קירור במקרה חירום)
עם כל הנ"ל אפשר לשרוד גם אם אין חשמל וגז...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הרשימה שלך חשובה. מה לעשות או לאכול כאשר אין חשמל וגז'
הרשימה שלך חשובה. מה לעשות או לאכול כאשר אין חשמל וגז
16/12/2019 | 13:57
46
המטרה שלנו נבעה מסיטואציה שבו אחת מבנות המשפחה הקרובה הגיעה למצב שלא היה כלום בבית, אבל גם לא היה זמן ואנרגיה ללכת לקניות. אז הם "שרדו" אם מה שאילתרו וזה היה בעיקר טונה...
אני הצעתי להם שני דברים. את הרשימה של שימורים שנמצאים במגרה, ומה אפשר לעשות איתם. זו היתה השאלה שהעלינו בהתייעצות המשפחתית, ושהעליתי כאן בשביל לקבל עוד רעיונות.
האפשרות השניה שהם לא חשבו עליה היתה להזמין אונליין ולשלם את מחיר ההובלה שהוא בד"כ בסביבות 30 ש"ח... אני עושה הזמנה כזו פעם בחודש או 6 שבועות, ומרכזת את כל הדברים הכבדים כמו שתיה קלה לסוגיה, אבקת כביסה ומרכך, חומרי נקיון ואקונומיקה,שימורים, שמן, מיץ ענבים וכדומה. במקביל גם את הדברים שתופסים נפח כמו טואלט, נייר מגבת וכדומה שפשוט תופסים לנו את הידיים בקניה שלנו. ואז יש רווח כפול, גם המוצרים מגיעים אלינו, וגם חסכנו לעצמנו את הסחיבה של הדברים הכבדים.
את העלית רשימה נוספת והיא מה עושים כאשר אין חשמל וגז. אני לא רואה הרבה סיטואציות כאלו בערים מרכזיות בישראל, אבל בכל זאת זו רשימה חשובה
 
שאלה מתוך סקרנות. הזכרת חלב עמיד לקפה. אם אין חשמל ואין גז אז איך מחממים מים בשביל הקפה? מדורה קטנה? או אמגזית? בעצם אולי אמגזית זה מכשיר חשוב שיהיה בבית (עם מיכל גז נוסף) למצבים שאת מתארת.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סליחה שלא קראתי את התגובות. אצלנו הלך אש סלט פסטה עם קופסאות'
סליחה שלא קראתי את התגובות. אצלנו הלך אש סלט פסטה עם קופסאות
16/12/2019 | 22:22
64
 
כשהילדים/נוער עדיין היו בבית.
 
מבשלים פסטה. בוחרים קופסאות שימורים מבין אלה:
 
טונה
תירס
תירס גמדי חתוך לקוביות
טבעות זיתים
עיגולי מלפפון חמוץ
קופסת אפונה
קופסת אפונה וגזר
קופסת לבבות דקל חתוכים לעיגולים
 
ואפשר גם עם ביצים קשות
 
להכניס לתוך הפסטה 2-3 מרכיבים מתוך אלה, לא חשוב איזה
להוסיף שמן זית ומלח. אם זה זיתים, אז פחות מלח.
 
אותו כנ"ל "סלט קופסאות" ללא פסטה. קצת פחות מוצלח, אבל אפשרי. בעיקר אם אפשר להוסיף לו ירק אחד מהמקרר...
 
 
מבשלים כשר >>

הודעות אחרונות

06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום
14:21 | 13.02.20 רונית הדודנית
12:58 | 13.02.20 michalgad1
09:10 | 13.02.20 אורחים בפורום
23:02 | 12.02.20 הבת המתהוללת
23:01 | 10.02.20 הבת המתהוללת
19:56 | 10.02.20 אמרלדה
09:23 | 10.02.20 tzivi1

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ