בתוך עוף של טבית
 
פעם אחת הכנתי כמה עופות בסגנון טבית. כיוון שהיו כמה ורציתי לגוון קצת, מילאתי שניים מהם בתפוחי אדמה וזיתים במקום באורז. בישלתי את תפוחי האדמה חלקית מראש בצורת קוביות. כשהוצאתי מהמים,מעכתי חלק וחלק השארתי כקוביות. הוספתי תיבול (בעיקר שמן זית ופפריקות חריפה ומתוקה) וקצת זיתים שחורים ללא גרעינים ומילאתי. ואז, אפיתי בתנור. אולי זה לא היה ממש 20 שעות, אולי פחות קצת, אבל - סוג של טבית.
 
הבן שלי וכלתי חזרו מחו"ל, החלטתי לתת להם עוף אחד. בלי לשאול, שמו אותו במקפיא. אחרי שבוע-שבועיים קראו לי לטעום. ישר אמרתי אוי וי, תפו"א מבושל לא קופא טוב. אבל הלכתי. היה מעולה.
 
ואז הגעתי למסקנה שכשהוא משנה את מצב הצבירה שלו הוא כן מצליח. למשל, בתוך מאפה בצק אין שום בעיה. אז גם בתוך מאפה עוף אין שום בעיה. פירה וכאלה לא מומלץ.
 
בגולאש שהקפאתי השבוע בחרתי טוב את הקוביות נטולות כל תפו"א ואותן הקפאתי. את האחרות, עם התפוחי אדמה, השארתי לשוטף.
 
פעם אחת הכנתי כמה עופות בסגנון טבית. כיוון שהיו כמה ורציתי לגוון קצת, מילאתי שניים מהם בתפוחי אדמה וזיתים במקום באורז. בישלתי את תפוחי האדמה חלקית מראש בצורת קוביות. כשהוצאתי מהמים,מעכתי חלק וחלק השארתי כקוביות. הוספתי תיבול (בעיקר שמן זית ופפריקות חריפה ומתוקה) וקצת זיתים שחורים ללא גרעינים ומילאתי. ואז, אפיתי בתנור. אולי זה לא היה ממש 20 שעות, אולי פחות קצת, אבל - סוג של טבית.
 
הבן שלי וכלתי חזרו מחו"ל, החלטתי לתת להם עוף אחד. בלי לשאול, שמו אותו במקפיא. אחרי שבוע-שבועיים קראו לי לטעום. ישר אמרתי אוי וי, תפו"א מבושל לא קופא טוב. אבל הלכתי. היה מעולה.
 
ואז הגעתי למסקנה שכשהוא משנה את מצב הצבירה שלו הוא כן מצליח. למשל, בתוך מאפה בצק אין שום בעיה. אז גם בתוך מאפה עוף אין שום בעיה. פירה וכאלה לא מומלץ.
 
בגולאש שהקפאתי השבוע בחרתי טוב את הקוביות נטולות כל תפו"א ואותן הקפאתי. את האחרות, עם התפוחי אדמה, השארתי לשוטף.