לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
73417,341 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'חמין וממולאים '
חמין וממולאים
05/12/2019 | 08:54
9
86
פעם היה שירשור החמין הגדול ואני לא מוצאת
והיה לי קובץ של אורני של ממולאים שאבד לי בשדרוג של המחשב אשמח לעזרה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איזה ממולאים? יש לי מתכונים לסוגים שונים של ממולאים.'
איזה ממולאים? יש לי מתכונים לסוגים שונים של ממולאים.
05/12/2019 | 09:12
5
28
לצפיה ב-'פלפלים ובצל- היה לי קובץ גדול של כל מיני סוגים '
פלפלים ובצל- היה לי קובץ גדול של כל מיני סוגים
05/12/2019 | 09:30
4
31
לצפיה ב-'בבקשה - פלפלים ממולאים.'
בבקשה - פלפלים ממולאים.
05/12/2019 | 10:00
3
56
פלפלים אדומים ממולאים - לא להיבהל מההוראות המפורטות.
אני מאד אוהבת, אך מעדיפה להכין בחורף שאז הפלפלים יותר בשרניים ויותר מתוקים.
כדאי לבחור כאלה שהם בגובה אחיד, ואין בדפנות שלהם שקעים גדולים מדי. הכמות במתכון מתאימה ל- 12-14 פלפלים בסיר שקוטרו 28-30 ס"מ.
מתחילים בטיגון של 2 בצלים גדולים או 3-4 בינויים, קצוצים. משאירים בסיר כמות קטנה של הבצל המטוגן ואת השאר, עם רוב השמן, מוסיפים לקערת המלית.
לפני הטיפול בפלפלים אני מנסה לסדר אותם בסיר, בעמידה צפופה, וכך בוחרת את המתאימים. אחר כך מוציאה אחד, מוציאה את ראשו - לא בכריתה כללית אלא חותכת בזהירות מסביב לשורש הגבעול, מוציאה את המיותר, שוטפת לסילוק הגרעינים המיותרים, ממלאת (לא בדחיסה) ומחזירה למקום.
המלית - אפשר לשנות את יחסי הכוחות בין הבשר לבין האורז או לוותר בכלל על הבשר ולהוסיף עוד בערך כוס אורז. ואלה מרכיבי המלית:
בצל מטוגן מהפסקה הקודמת
1.5 כוסות אורז עדיף עגול
2 כפות גדושות רסק עגבניות
פטרוזיליה ו/או כוסברה לפי הטעם (ואם יש כדאי להוסיף גם שפע סלרי קצוץ)
קישואים ו/או גזר מגוררים או קצוצים במעבד מזון (אני שמה כמות נדיבה מה שמוריד את הערך הקלורי של המעדן הזה). את זה כדאי לסחוט היטב לפני שמוסיפים למלית. את נוזל הסחיטה שומרים ומוסיפים לרוטב.
אם אוהבים – כדאי גם שפע שום כתוש. כמובן שלאחר בישול אין לו ריח שום אופייני.
500-600 גר' בשר טחון (אפשר פחות בשר או יותר או בכלל לא)
מלח, פלפל, קצת כורכום ואם אוהבים – אבקת מרק עוף או טעם עוף (אם משתמשים באבקת מרק, עדיף לוותר על המלח או לצמצם את כמותו)
מערבבים הכול וממלאים את הפלפלים.
לרוטב:
שמים בקערה 2 כפות גדושות רסק עגבניות, מלח או אבקת מרק עוף, קצת סוכר (או ממתיק), פלפל שחור אם אוהבים. מוסיפים 2 כוסות מים וקצת שמן (עדיף זית), מערבבים ויוצקים על הפלפלים. מקפידים למזוג קצת רוטב מעל כל פלפל כדי שהמילוי יירטב.
מוסיפים לקערה עוד קצת מים, מערבבים כדי לנקות את הקערה משאריות הרוטב ויוצקים בין הפלפלים. בסה"כ הרוטב צריך להגיע ל- 80% בערך מגובה הפלפלים.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים  2.5 עד 3 שעות (אפשר פחות אבל אני אוהבת ככה).
הכי אני אוהבת לבשל 10 דקות עד שעה על אש קטנה ואחר כך שמה בתנור לפחות לשעתיים. שעה ראשונה 140 מעלות ושעה שנייה 120 מעלות וכאמור – אפשר יותר שעות באותה טמפ'. להקפיד שהסיר יהיה אטום  היטב או לשים דף נייר אפייה בין הסיר לבין המכסה.
 
אפשר להכין את הסיר בערב, לשים במקרר, בבוקר להוסיף את הרוטב, להרתיח, לבשל 10 דקות על אש קטנה ואחר כך להכניס לתנור בחום שבת ולצאת לעבודה. מי שבא בצהריים, מכבה את התנור ואוכל. טעים טעים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'בצלים ממולאים '
בצלים ממולאים
05/12/2019 | 10:11
2
42
מכל הבצלים הממולאים שאני מכירה, זו הגרסה האהובה עלי.
 
6-7 בצלים גדולים, עדיף אלה של החורף שצורתם סגלגלה
למלית -
3 כוסות אורז עגול
1.5 כפיות שטוחות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
3-4 כפות שמן קנולה
חופן צימוקים רצוי קטנים (לא חובה)
 
משרים את האורז בקערת מים למשך שעה או יותר, מבלי לשטוף. חשוב שיישמר בו העמילן שעושה אותו קצת דביק. אם מעדיפים השריה ממושכת, כדאי לעשות אותה במקרר.
מקלפים את הבצלים ויוצרים בכל אחד מהם חתך אורך עמוק שמגיע עד לאמצע הבצל.
שמים את הבצלים בסיר, מכסים במים, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 15-20 דקות. מסננים מיד ושומרים את הנוזלים בנפרד. מקררים את הבצלים עד לטמפרטורה שתאפשר לעבוד אתם מבלי להיכוות, ואפשר כמובן לקרר יותר.
מפרידים את גלדי הבצל ושומרים בנפרד את החלקים הפנימיים שאינם מתאימים למילוי. אפשר לקצוץ ולשמור במקפיא ולשלב בעתיד בתבשיל או במרק וכיו"ב.
מסננים את האורז המושרה ומערבבים עם שאר המרכיבים.
ממלאים את הגלדים ומסדרים בצפיפות בשתי שכבות (אפשר גם 3 שכבות בשעת הדחק),
סיר נון-סטיק. לכמות זו של בצלים התאים לי סיר בקוטר 24. בין השכבות אפשר (אך לא הכרחי) לפזר צימוקים כהים.
יוצקים מעל הבצלים 2-3 כפות סילאן, 2-3 כפות רכז רימונים או מיץ לימון טרי, 3-4 כפות שמן קנולה, קצת מלח, פלפל שחור וקינמון ו-4.5 כוסות נוזלי הבישול של הבצל.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 3 שעות. כדאי להניח מתחת לסיר תחתית מתכת מחוררת לפיזור חום. הבצלים מוכנים לאכילה כבר לאחר שעה וחצי אבל משתבחים בבישול יותר ממושך. אני אישית מעדיפה להכניס את הסיר לאחר הרתיחה לתנור מחומם ל- 150 מעלות, לאחר שעה להחליש את החום ל- 120-100 מעלות ולבשל כמעט 4 שעות.
חשוב שלא להניח את הסיר ממש על רצפת התנור אלא על רשת כלשהי, כדי שהאוויר החם ייכנס גם מתחת לסיר. אישית, מניחה על רצפת התנור חצובה של הכיריים ועליה את הסיר. טעים להגיש חם, פושר או אפילו קר. 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אני הכנתי מתכון דומה אבל עם בורגול עבה במקום אורז- יצא מעדן!'
אני הכנתי מתכון דומה אבל עם בורגול עבה במקום אורז- יצא מעדן!
05/12/2019 | 14:19
1
16
לצפיה ב-'נשמע מעניין'
נשמע מעניין
05/12/2019 | 22:45
10
לצפיה ב-'ממולאים'
ממולאים
<< ההודעה הנוכחית
05/12/2019 | 09:57
60
שרשור מהפורום שמצאתי, יודעת זה לא מה שחפשת אבל אולי יעזור לך-
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'וואי כן אלופות! תודה רבה זה בדיוק מה שחיפשתי '
וואי כן אלופות! תודה רבה זה בדיוק מה שחיפשתי
05/12/2019 | 11:56
15

הודעות אחרונות

16:57 | 27.02.20 אמרלדה
08:17 | 27.02.20 הבת המתהוללת
23:33 | 26.02.20 הבת המתהוללת
12:16 | 26.02.20 אמרלדה
22:13 | 24.02.20 הבת המתהוללת
16:26 | 24.02.20 אורני אורני
09:59 | 24.02.20 אורחים בפורום
22:03 | 19.02.20 הבת המתהוללת
06:33 | 17.02.20 אורחים בפורום
14:21 | 13.02.20 רונית הדודנית

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ