בוקר טוב. מתכון מוצלח לגולש כתבשיל ולא כמרק?

אמרלדה

Active member
תודה רבה אפיהיל. יש לי את הספר
תכננתי לבחור בסוף..

 

אמרלדה

Active member
בוקר טוב. מתכון מוצלח לגולש כתבשיל ולא כמרק?

לא הצד החזק שלי, בשר בקר. אבל יש לי גם צלעות וגם כתף חתוכים לקוביות-גולש
במקפיא ומספיק צרכנים לזה בשבת בצהרים, אז חשבתי לנצל את ההזדמנות.

ואם יש עוד רעיונות לקוביות צלעות בקר או כתף בקר במאכל קדירה - אשמח. תודה.

כמו כן, אשמח להכוונה לגבי כמויות. יש לי 3 חבילות של כקילו כ"א. אנחנו 8 מבוגרים ו-2 ילדים. בנוסף לגולש, יהיו גם פרוסות חזה עוף בנוסח תום פרנץ. אלה שתי המנות העיקריות. אפשר גם שיישאר לנו קצת מהבקר - כמה צריך? 2 או 3 קילו?
 

עדיקים

Active member
לדעתי 2 ק"ג יספיקו

גולש זה תמיד עם רוטב השאלה כמה הוא סמיך, המתכון שאני הבאתי לדוגמא די נוזלי אבל כשמכינים מתכון עם רסק עגבניות יוצא סמיך יותר.
יש את המתכון לגולש של זיו יוצא רוטב סמיך, מצרפת קישור. מקוה שעונה לך על הבקשה.
אני מכינה אותו בלי בצקניות אוהבים אותו אצלי מאוד.

https://www.ynet.co.il/ency/0,7340,L-278145,00.html
 

חנהפ

Active member
הקצביה שלי שולחת מתכונים מידי פעם

זה נראה לי קרוב לתבשיל גולש

אסאדו עם בטטה*
*מצרכים:*
1.5 ק"ג אסאדו חתוך לקוביות
4 יח' בצל סגול חתוך לרצועות
4 יח' בטטה לקוביות גדולות
4 שיני שום
2 שקיות ערמונים
קמח
תבלינים: מלח, פלפל שחור, סילאן, סויה, פפריקה מתוקה, א. מרק עוף, קינמון.
*אופן הכנה:*
לטגן את הבצל בסיר רחב ושטוח עד הזהבה, להוסיף את השום והערמונים.
בקערה לשים קמח וכל קוביה לקמח מכל הכיוונים ולשים בסיר.
לטגן את הבשר עד השחמה, לתבל ולהוסיף מים כמעט עד גובה הבשר.
לבשל על אש קטנה מכוסה במשך 3.5 שעות להוסיף את הבטטות ולבשל עוד 40 דקות מכוסה.
לאחר הבישול מומלץ לפזר טימין מעל הבשר
 

אמרלדה

Active member
נקרא אחלה. במיוחד שלפי התגובות הבנתי שאפשר לוותר על

&nbsp
הפטריות (הבן מתארח, והוא לא אוכל פטריות) ולשים במקומן תפוחי אדמה וערמונים...
&nbsp
מחר אתעמק במתכונים ואבחר. תודה רבה.
 
למעלה