זה?
מכינים גם חציל קלוף כזה שמוגש עם הקליפה השחורה לשולחן, נפתח ומקבל לתוכו
ים של טחינה טעימה
עם או בלי פטרוזיליה קצוצה.
הנה רעיון, שהביאה אירית לאחד המפגשים של הפרדס
לגוון את המנה:
רוטב הטחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן
פחות מ- 1/4 כוס רוטב סויה
3-4 כפות מים (בהתאם לצורך)
2 כפות שמן (לא שמן זית) אני השתמשתי בשמן קנולה
מלח לפי הטעם
שמתי בקערית וחיממתי במיקרו
להניח להצטנן קלות.
להכין ירקות קצוצים דק מאוד:
בצל ירוק, פטרוזיליה, גמבה,
להוסיף לתערובת הירקות הקצוצים מלח, מיץ לימון ושמן זית ולערבב.
כשעה-שעתיים לפני ההגשה חורצים קלות עם סכין לאורך החצילים,
שמים מתערובת הטחינה והסילאן שהצטננה ומעל שמים את תערובת הירקות.