מחפשת מתכון מהפורום הקודם- חצילים קלויים עם טחינה וסילאן

shira1960

Active member
מחפשת מתכון מהפורום הקודם- חצילים קלויים עם טחינה וסילאן

מישהו זוכר ויכול לעזור? היה מתכון שמישהי (אולי איליס?) הביאה לאחד המפגשים. חצילים קלויים ומעל רוטב טחינה וסילאן. אני רוצה להכין לפוטלוק
 

חנהפ

Active member
זה?

מכינים גם חציל קלוף כזה שמוגש עם הקליפה השחורה לשולחן, נפתח ומקבל לתוכו
ים של טחינה טעימה
עם או בלי פטרוזיליה קצוצה.

הנה רעיון, שהביאה אירית לאחד המפגשים של הפרדס
לגוון את המנה:

רוטב הטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן
פחות מ- 1/4 כוס רוטב סויה
3-4 כפות מים (בהתאם לצורך)
2 כפות שמן (לא שמן זית) אני השתמשתי בשמן קנולה
מלח לפי הטעם

שמתי בקערית וחיממתי במיקרו

להניח להצטנן קלות.

להכין ירקות קצוצים דק מאוד:

בצל ירוק, פטרוזיליה, גמבה,
להוסיף לתערובת הירקות הקצוצים מלח, מיץ לימון ושמן זית ולערבב.

כשעה-שעתיים לפני ההגשה חורצים קלות עם סכין לאורך החצילים,

שמים מתערובת הטחינה והסילאן שהצטננה ומעל שמים את תערובת הירקות.

 

אמרלדה

Active member
ואוו. זה נשמע לי מתכון נפלא. והנה עוד וריאציה

&nbsp
השלם לא יאהב את תוספת הסילאן. אז אכין חלק כך וחלק כך. תודה.
&nbsp
ואני ניסיתי פעם חציל קלוי חצוי לאורך שעליו רוטב סלסה ביתי
ועליו גבינת מוצרלה מגוררת, כמה דקות בתנור עד שהגבינה נמסה. נהדר.
 
למעלה