תגידו, משהו הכין פעם אינג'רה? נתבקשתי להכין במסגרת ציון חג

mיטלמן

Well-known member
כנראה טעיתי.

עוד אשאל ואבדוק, אולי היתה "כמו אינג'ירה" אבל מקמח חומוס, אין לי מושג, באמת התפלאתי שלא היה ריח כמו שחשבתי שיהיה.
 

mיטלמן

Well-known member
בערך, הייתי בסדנה שהכינו בה.

המלכוד - את צריכה מעט מי כרוב כבוש ביתי, למען ההתססה, היה מצוין, בהצלחה.
למה אני מציינת שהיה מצוין, בדירתי הקודמת היו לי שכנים אתיופיים, כשבישלו הייתי מתחילה להתעטש ולא מפסיקה, היום אני מבינה שאלה היו כנראה התבלינים ולא האינג'ירה. (לא החריפות, אני אוהבת חריף).
[URL]https://mazon-izun.com/recipes/short-version-injera/[/URL]
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אין מצב... חשבתי שזה עניין של לילה...קניתי קמח טף לפני

שקראתי את התשובות שלכן, לצערי.
אוף! אני חייבת ללכת לישוןואחזור הבית לפנות ערב מחר, אז לא תהיינה לי 24 שעות התפחה.
אבל! אולי אבקש ממשהו שיתחיל עבורי בבית הספר!!!!
עידכונים מחר, בע"ה.
 
אינג'רה דורשת כמה ימי התססה לבצק. כנראה חיפשו משקיענית

מגזימנית (מישהו בוטה ממני היה אומר מתאבדת או מטורפת) שלא מוותרת לעצמה.
תמיד מבקשים ממך להביא את הדבר הכי מסובך להכנה?
גם אחרי ההתססה ההכנה לא קלה. בחנות האתיופית בשוק, מכינים במכשיר מיוחד.
הכנה במחבת ביתית מסובכת ולא תמיד מצליחה.
 

חנהפ

Active member
ובזה הרמת לה להנחתה

לא נותר לנו אלא לעודד מהיציע
ולחכות לתמונות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לגמרי!!!!
אבל אין לי מספיק שעות-צריכה את זה לחמישי בבוקר

(הסיגד אמנם מחר, אבל אני בטיול מחר, אז רצינו לדחות את האינג'רה ליום חמישי).
טוב. נראה.
אם אכין, אעדכן.
 

mיטלמן

Well-known member
רציתי להמליץ על קריאה בנושא התססה.

בינתיים הקדימו אותי במוסף של ידיעות,
מסכימה כמובן עם חנה ואורני, למעט עניין ההכנה, הוכנה במחבת רגילה, כמו בלינצ'ס או פנקייק, אין לי מושג איך ההכנה האורגינלית, אבל ההתססה היא חובה.
אם משוטטים בקישור ששלחתי תמצאו כמה מילים על חשיבות ההתססה, לעיכול ולבריאות בכלל, לבריאות.
הייתי בסדנה אצל אורי צ'יזיק, חמש שעות סדנה, נהיגה של כשעה לכל צד, היה מעייף למרות שלא בישלתי או קצצתי, היו מספיק צעירות וצעירים שהתנדבו,
אבל נתן מושג בתחום שלא ידעתי עליו כלום.
 
ממליצה לך שלא תכיני. מקסימום תקני. אינג'רה היא

טעם נרכש ולוקח זמן להסתגל ולחבב את הטעם החמצמץ הזה.
&nbsp
 

shira1960

Active member
מקווה שירדת מזה. לא הכנתי אבל ראיתי איך מכינים

פעם, לפני מליון שנה בערך, עבדתי בפנימייה - התחלתי ממש אחרי מבצע שלמה. ביקרנו כמה פעמים את ההורים שהיו במתחם קרוונים, והכינו לנו אינג'רה עם הסברים. לא רק שהבצק צריך לעמוד כמה ימים, אלא שההכנה מסובכת. משהו כמו קרפ אבל יותר עבודה. (אישית לא התחברתי לאינג'רה אבל אהבתי את הרוטב החריף שמלווה אותו -וואט, וגם היה להם סוג של עוגה/לחם מתקתק שאוכלים בשבת בבוקר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אז כשעמדתי לפתוח את קמח הטף ולערבב עם מיצי כרוב כבוש ומים,

בדיוק נכנסה חברתי לעניין ואמרה: לא, בואי נכין פיתות על הטאבון מקמח טף מעורב בקמח רגיל-יהיה בסגנון אינג'רה...
לא התווכחתי.
מחר נכין את הפיתות, בע"ה.
 

yela

New member
לדעתי, בחירום כזה אפשר להכין לחוח תימני מקמח מלא. מעולה!

 
למעלה