המלצה רותחת משבת עוף עם פריקה ופטריות

michalgad1

New member
המלצה רותחת משבת עוף עם פריקה ופטריות

בחיים לא אכלתי פריקה אבל זו היתה אהבה מביס ראשון
כל כך טעים , מאכל חורף מובהק. אני אפיתי יותר זמן
https://www.limortiroche.com/2014/08/chicken-with-freaky-and-mushrooms/

6 מנות

חומרים

6 ירכי עוף (פרגיות) עם העור

למשרה:
רבע כוס שמן זית
רבע כוס סילאן או דבש
כפית בהרט
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית הל טחון

לפריקה:
2 כפות שמן
4 בצלים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
כוס פריקה
2 סלסילות פטריות מיני פורטובלו או שמפיניון, פרוסות לפרוסות עבות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 מקלות קינמון
3/4 כוס מים רותחים
כף סילאן או דבש
הכנה

מערבבים בקערה את חומרי המשרה. מוסיפים את הפרגיות ומשרים במקרר לשעתיים. מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים בצלים על להבה בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, כשעה- עד שעה וחצי עד שהם מקבלים צבע דבש כהה.
שמים בקערה בינונית פריקה. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. בפעם השלישית משרים לחמש דקות ומסננים. מומלץ להשאיר במסננת לחצי שעה. מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים בצל מטוגן מערבבים היטב ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית צלייה. מערבבים 3/4 כוס מים עם כף סילאן ומוזגים על הפריקה. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מעבירים את העוף, כולל נוזלי המשרה, לתבנית הצלייה ומניחים מעל הפריקה, כשצד העור כלפי מעלה, מניחים מקלות קינמון. מכניסים לתנור וצולים ללא כיסוי 20 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות מכסים וממשיכים בצליה עוד 35 דקות
 
למעלה