קרררר. שרשרו נא מתכונים לארוחות ערב חמימות, שאינן רק בצק...

אמרלדה

Active member
העניין הוא שלא תמיד אני אוכלת לבד...:) יכולה להשאיר תפוחון

&nbsp
אחד בשביל השלם, ולחתוך אותו לחתיכות לאחר הריסוק, כך שאני לא אוכל ממנו.
אגב, לעתים נדירות אני אוכלת. כשאין לי ברירה ואין משהו אחר בשטח, למשל בטיולים. אבל אם יש אורז, תמיד אעדיף לחטוא בו ולא בתפוח אדמה...
&nbsp
האמת היא שאף פעם לא טחנתי מרק ירקות, וזה ההבדל העיקרי בין זה לבין מרקי ירקות
שאני מכינה. אז אנסה. תודה.
 

mיטלמן

Well-known member
אפשר לקבל הארכה?

שני דברים מחממים, מרק אורז וחומוס, קיצ'רי,
מרק, חומוס קפוא, תוצרת בית או קנוי, (למה לקנות? לא דורש עבודה, אש נמוכה הרבה זמן, להציץ לפעמים), אורז מוכן קפוא גם הוא.
לא מצאתי קיצ'רי של ב., ממנה למדתי, אולי מאוחר יותר אמצא, גם הוא אוכל עממי של יום כביסה (נדמה לי), הכי חשוב לטעמי זה השום המטוגן בכמון מעל.
מרק חומוס ואורז של ב. 10.11.16
1 כוס חומוס ב. אומרת כוס לפני בישול או וחצי
פטרוזיליה קצוצה
1-2 כפות אורז
2 כפות רסק עגבניות
שמ"ז
מל"פ
לבשל חומוס להוסיף פטרוזיליה שמ"ז ורסק.
שהחומוס כמעט מוכן להוסיף תבלינים ואורז ולבשל עוד 20 דק'.
מנסיון, מצוין עם קפוא, זה מרק עממי, אין צורך לדקדק.

קיצ'רי
המתכון וההערות לא שלי, העתקתי מזמן, יש ברשת המון מתכונים, נדמה לי שהגיע מיהדות עירק בהודו.
קיצ'רי (מיץ_פטל‏)
מתכון משגע לימים קרים. זהו מתכון ערקי שאנו מכינים בימי חמישי.....יש לי המון זכרונות מבית אמא איך בימי חורף גשומים הייתי מריחה את ריח התבשיל עוד בחדר המדרגות....פותחת את הדלת ועל השולחן הערוך היו מונחים סיר הקיצ'רי , גביעי לבן או קערת גבינה מהולה במים, וירקות חתוכים במיץ לימון......
אח...
כוס אורז שטוף ומסונן
חצי כוס עדשים אדומות שטופות ומסוננות.
שמן
3 כוסות מים.
מלח
תיבול: כף כמון
ראש עד חצי ראש שום כתוש
מלח
פלפל.
שמן.

מטגנים קלות את האורז בסיר רחב.
מוסיפים את העדשים.ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומכסים. ( עם תוך כדי בישול עדיין צריך עוד מים אז להוסיף)
לאחר שזה רותח מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים מתאדים, האורז מבושל והוא "אחד אחד".
במחבת מטגנים את השום הכתוש הכמון ומלח-פלפל.על אש נמוכה. וכמתקבלת עיסה נוזלית (לא יותר מידי אחרת זה מתייבש!!) שופכים לסיר האורז ומערבבים היטב !!!(שהכל יהיה טבול בתיבול והצבע שמתקבל הוא חום ).
מגישים חם......
אני אוהבת לערבב עם לבן בצד ולקחת ביסים מבצל ירוק או ירקות עם לימון.....
בתאבון!!!

הערה: הקיצ'רי יוצא מצוין גם עם אורז מלא ועדשים ירוקות (מנסיון). מתכון מומלץ ביותר! (אורית_
 

אמרלדה

Active member
מרק עם חומוס ואורז נשמע נפלא, אף כי לא בשבילי אישית. קיצ'רי

&nbsp
יש לי איפשהו מתכון ביתי, שהמומחית לו היתה דודה שלי. אנחנו עיראקים (אני רק חצי).
&nbsp
אף פעם, מאז שהייתי ילדה, לא אהבתי את שילוב השום עם הכמון, אז אחרי שלמדתי להכין אותו, שיניתי אותו, ומכינה אורז עם עדשים כתומות עם מעט מאוד כמון ובלי שום. טעים. אולי אכין אותו לסופשבוע זה. יש אורחים. תודה על התזכורת.
 

אמרלדה

Active member
תודה לכם על שיתוף הפעולה. אז התרומה הצנועה שלי לעניין :)

&nbsp
אנחנו, בארוחות ערב של יום יום, כמעט איננו אוכלים פחמימות. ודאי שלא גלוטן.
כמובן שאם מתוכננים ילדים או אורחים הכללים משתנים.
מרקים - השלם ממונה על מרקי הקטניות הסמיכים והבריאים, שאסור לי לגעת בהם. הוא אוכל מהם מידי יום. אני על מרקי עוף וירקות כשמתחשק לי. לא מכורה כמוהו למרקים.
&nbsp
ארוחות ערב חמימות: שעועית ירוקה בכל הווריאציות.
סלטי קינואה אדומה (הפסקנו לקנות את הלבנה. האדומה הרבה יותר מוצלחת בסלטים) עם ירקות, בחורף מוגשים חמימים ובקיץ קרים.
סלטים על בסיס סקיני פסטה חמה, בכל הצורות, בתוספת ירקות/ירוקים/עוף
סלטי עוף. אגב, הכי טעימים עם רוטב סאטה. זה שידוך נפלא. הפסקנו, כי הנכדה אלרגית לבוטנים עד סיכון חיים, אז הוצאנו אותם לגמרי מהבית.
אנטיפסטי - בין פעמיים לשלוש בשבוע, ומשתדלים כל פעם הרכבים שונים וירקות שונים.
מאפים, מאפינס ופשטידות - הרבה זמן לא הכנתי, אבל בהחלט יש לי מתכונים עם קמח שקדים, מה שמונע מהם להיות פחמימתיים.
ביצים בכל הצורות לעת מצוא.
טונה במים עם פלפל ולימון זה הבסיס לסלטי הטונה שלי, מכל טוב הארץ. אתמול הכנתי עם פלפלים קלויים ועוד כמה תוספות, כך שזה יוצא סלט חמים.
רצועות סלמון מעושן עם קוביות תחתיות ארטישוק קפואות ומבושלות, בתוספת ירוקים.
והיום הכנתי לאפות מקמח שקדים. כיף!!
 

אמרלדה

Active member
ועוד משהו קליל שלמדתי היום

להכניס למחבת משומנת הרבה בצלים חתוכים או פרוסים דק עם עוד ירק אחד -
קישואים/ עגבניות/ פלפלים -
לתבל בהרבה כורכום ובמלח.
ללא מים בכלל.
לכסות, לתת לזה לפחות חצי שעה על אש קטנה.
יוצא מתקתק בגלל קרמול הבצל.
לזה אפשר להוסיף כל עיבוי בחלבון או פחמימות שתרצו, אבל לא חובה. טעים גם כך.
 
למעלה