קרררר. שרשרו נא מתכונים לארוחות ערב חמימות, שאינן רק בצק...

אמרלדה

Active member
ממש מעורר תיאבון. לקחתי לקובץ מרקים. תודה.


 

אמרלדה

Active member
לא בדיוק מתכונים. אופציות לשעועית ירוקה (מוזמנים להוסיף)

&nbsp
אנחנו תמיד משתמשים בשעועית ירוקה מוקפאת, לטעמי רצוי עדינה.
חולטים במים רותחים ואחר כך מקפיצים אותה עם שמן זית. ההבדל הוא בתוספות, שאת רובן מכניסים למחבת לפני השעועית ונותנים להם הקפצה/חריכה או טיגון. .
&nbsp
בצל קצוץ או שום כתוש או רצועות קצרות של פלפלים אדומים קלויים.
לפעמים רק שמן זית, רוטב סויה ומעט מלח.
שומשום
אגוזי קשיו מוקפצים לארוחה חגיגית
בצל ופטריות
תוספת ערמונים לארוחה חגיגית
2 חבילות סקיני פסטה מבושלות כתוספת. יוצא משהו כמו סלט חמים.
&nbsp
וכמובן, יש את כל האופציות המוכרות של שעועית ברוטב עגבניות, שאנחנו לא מכינים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
קרררר. שרשרו נא מתכונים לארוחות ערב חמימות, שאינן רק בצק...

אנחנו כבר מחממים את הבית, מאתמול. ויש גבול לסלטים שאפשר לאכול.
מרקים התחלנו אחרי סוכות, אבל עדיין לא בקצב של חורף.
משהו קל, חמים, שאפשר להכין בעשר דקות. יש? לדרך!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם 15 דקות הולך

&nbsp
אני ממליץ על פולנטה או דייסת שיבולת שועל סמיכה בסגנון ריזוטו.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נתחיל בפולנטה

1 כמות קמח תירס לפולנטה .
4 כמויות נוזל שיכול להיות מים, חלב או שילוב בינהם.
מלח, פפ"ש ו/או כל תבלין אחר שאוהבים (אני מוסיף תימין יבש).
חמאה, פרמז'אן או כל גבינה אחרת.

מביאים לרתיחה את הנוזל יחד עם התבלינים, מסירים מהאש ומוסיפים את קמח התירס תוך כדי טריפה נמרצת במטרפה למניעת גושים.

מחזירים לאש על להבה הכי קטנה שניתן (אני משתמש גם בפחית מחוררת מפרידה) ונותנים לבעבע במשך כרבע שעה. מוסיפים את החמאה והגבינות, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בקרור את השאר. כשהתערובת מתקררת היא מתקשה ונשארת כזו גם לאחר חימום מחדש. לאחר שהפולנטה התקשתה ניתן לחתוך אותה לקוביות או אצבעות ולטגן ישירות או לאחר טבילה בביצה ופרורי לחם.

במידה ומתכוונים מלכתחילה לבצע טיגון מאוחר כדאי להפחית בכמות הנוזלים ובמידה ומתכוונים לאכול הכל כדיסה אפשר להוסיף מעט נוזל.

אפשר להכין את הפולנטה על בסיס מים בלבד וללא גבינות והיא יכולה לשמש יופי של תוספת למנות בשריות.

"ריזוטו" שיבולת שועל.

מבשלים פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) על פי ההנחיות על האריזה, בד"כ ביחס של 1:2 לטובת הנוזל.
במקביל מכינים את התוספות כגון פטריות מטוגנות עם בצל, ירק מבושל או כל תוספת שרוצים ומשלבים עם הדייסה. התוצאה דומה לריזוטו מבחינת המרקם ואפילו קצת בטעמים.

לעצלנים דייסה כנ"ל כאשר מרק פטריות מאבקה(טפו, טפו, טפו) מחליף את הנוזל הרגיל נותנת מנה טעימה, משביעה וסופר מהירה בכלום עבודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בעיה. אצלי ארוחת ערב חמימה זה מרק עשיר עם גריסים, קטניות

ולא מצליחה לחשוב על משהו אחר שאינו פסטה עם רוטב או פטיטים.
מעניין מה יציעו לך...
 

עדיקים

Active member
גם אצלי ארוחת ערב חמימה זה מרק


ועוד בעשר דקות ללא פחממות זה בהחלט מאתגר מה נשאר


השבוע הכנתי מרק פלפלים טחון אם את אוהבת אקליד לך כאן מתכון.
יש לי גם מרק ירקות עשיר טעים ודיאטטי


שדרוג לסלט שגם חמים אפשר להכין סלט ירקות ולהקפיץ רצועות עוף במחבת התיבול לראות עינייך אפשר עם גריל עוף אפשר עם סויה וצ'ילי, אפשר תיבול שווארמה, מערבבים עם הסלט במקום שמן תשימי טחינה יוצא מעדן.

אופציה נוספת קלילה וטעימה זה שקשוקה מכל מיני סוגים עם עגבניות או ירוקה גם חמים וגם משביע
 

אמרלדה

Active member
תכתבי, תכתבי מתכונים. זה לא רק בשבילי, זה לכולם

&nbsp
אישית אשמח למרק ירקות עשיר,טעים ודיאטתי ושקשוקה ירוקה.
 

עדיקים

Active member
המרקים שלי ותשובה לגבי שקשוקה

טעות שלי לגבי המרק פלפלים יש בו תפוח אדמה, אם עדיין מתאים לך זה המתכון-
מאדים עם מעט שמן זית 2 בצלים גדולים חתוכים גס
מוסיפים 6 פלפלים אפשר אדומים או שילוב של אדומים עם כתומים/צהובים חתוכים גס, 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים גס ו-5 שיני שום שלמות.
זמן האידוי הוא 5-10 דקות בערך ואז מוסיפים מים/ציר מרק מלח פלפל ואבקת מרק אם שמים מים.
מבשלים עד שהירקות רכים וטוחנים עם בלנדר מוט.
אם רוצים לקצר תהליכים חותכים את הירקות קטן יותר, זה מה שעשיתי השבוע ואז זה מתבשל הרבה יותר מהר.
אף פעם לא ניסיתי לוותר על תפוחי האדמה אבל אפשר אולי לשים מעט פחות.
הפעם שדרגתי את המרק והוספתי ציר מרק שנשאר לי והקפאתי זה ממש שדרג את הטעם של המרק וקצר מלא מחמאות.

מרק ירקות דיאטטי זה מרק ששמים בו באמת כל ירק שאוהבים/שיש בבית - כרובית,ברוקולי, קישואים, גזר, בצל, דלעת מוסיפים ירק אפשר פטרוזיליה, סלרי כוסברה שוב מה שאוהבים מוסיפים מים, מלח, פלפל מעט כורכום וכמון כשהירקות רכים טוחנים בבלנדר מוט יוצא מעדן.

את המרקים האלה אני מכינה בתחילת שבוע מספיקים לי לכמה ימים, מכינה סיר גדול.

לגבי השקשוקה זה לא התחום שלי אלא של בן זוגי יודעת שיש מלא מתכונים ברשת והוא כשמכין מידי פעם פשוט מאלתר ממש שיש בבית אז לא יכול לתת מתכון מדוייק. בהצלחה
.
 
למעלה