כנפיים ברטוב בצל ופטריות
אז אתמול היה קר אצלינו, מאד. החצי שלא אוכל כנפיים היה מחוץ לעיר אז החלטתי לפנק את הקטן ואותי. יצא מאכל שנופל תחת ההגדרה אוכל מנחם. היה חם, טעים ומפנק ממש. בול מה שהיינו צריכים, ליד אורז טרי מהביל, פשוט תענוג. לראות את הקטן מחסל אפילו את הבצלים הפתיע אפילו אותי. לי זה הזכיר איך התפנקתי עם כבד מטוגן עם הרבה בצל ופירה שאמא ז"ל היתה מכינה בחורף. לצערי, כבד עדיין לא מרשים לי להכניס הביתה...
אל תוותרו על הרבה בצל ותכינו כמובן עם פטריות טריות. המתכון כל כך קל ופשוט שחייבת לשתף אתכן. תגזרו ותשמרו לימות החורף שנקווה שיגיעו
מצרכים:
בערך 18 כנפיים נקיים
קופסה שימורים פטריות חתוכות
3-4 בצלים חתוכים לרבעים או 10 בצלצלי שאלוט
מלח פלפל
כף אבקת מרק בצל
2 קוביות צלי של קנור נמסות במים חמים
כף שטוחה פפריקה מתוקה
מים לכסות מעט מעל הכנפיים
הכנה:
1. בסיר סוטאז לחתוך את הבצלים להזהבה, להוסיף את הפטריות לטיגון קל.
2. להוסיף את הכנפים והתבלינים להוסיף מים שיכסה את העוף ולבשל על אש בינונית בערך שעה (לטעום ולתקן תיבול).