מתכונים עם עוף לבת של ולכולנו

עדיקים

Active member
מתכונים עם עוף לבת של ולכולנו


אז אחרי מה שכתבת בבישולים לשבת פתאום מצאתי את עצמי בלי מתכון לעוף לאירוח. גיליתי שהתנור מלא ואין מקום ולכן צריכה עוף שאפשר לבשל ולא לאפות.
בתוך עשרות ספרי הבישול שיש לי כולל כאלה שמעלים אבק ובהם לא השתמשתי שנים לא הצלחתי לקבל רעיון עד שמצאתי מתכון בספר אחד והבנתי שזה באמת לא פשוט לבשל רק עוף למרות שאצלי היה גם בשר בארוחה.
אז קדימה בואו נפרסם כאן את המתכונים שלנו לעוף
.
 

עדיקים

Active member
עוף בסגנון תימני של בני סיידא

זה מה שהכנתי בשישי בסוף, התבשיל היחיד שהתחסל על סופו בארוחה. הבעל ביקש לשמור את הרוטב הטעים ולארוז שיוכל להרטיב את האורז שלו
.

מתכון: צלי עוף ותפוחי-אדמה בנוסח תימני

רכיבים:
(4 מנות)
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
1 עוף, מחולק לרבעים
6 שיני שום, כתושות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
2 כפות חווייג' למרק
מלח, פלפל שחור, טחון טרי
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כוס מרק עוף צח
4 תפוחי-אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות.

אופן הכנה:
1) מחממים בסיר כבד את השמן, ומזהיבים את הבצלים. מוסיפים את העוף, ומזהיבים היטב משני הצדדים.
2) מוסיפים לסיר את השום, התבלינים , אבקת המרק והמרק הצח ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על אש קטנה חצי שעה.
3) מוסיפים את תפוחי-האדמה, ומערבבים. מכסים, ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך והרוטב סמיך, ובעת הבישול מוסיפים מרק לפי הצורך. טועמים, ומשפרים תיבול.

הערות שלי- שמתי רק חצי מכמות הכמון אצלי פחות אוהבים.
שמתי חצי מכמות הפפריקה החריפה שלא יצא חריף מידי.
במקום מרק צח שמתי מים עם אבקת מרק.
 

עדיקים

Active member
כנפיים טעימים בצ'יק

מצרכים-
כנפיים
רוטב צ'ילי מתוק

בתבנית שמים כנפיים עם המון רוטב צ'ילי, אופים כשעה בתנור 220 מעלות מכוסה ואחכ בשביל צבע 5 דקות בגריל מכל צד.
ככה פשוט ככה טעים
 

חנהפ

Active member
צלי עוף הונגרי

רכיבים:
8 כרעיים מחולקים לשוק וירך
2 בצלים פרוסים
3 פלפלים חתוכים לרתועות
4 עגבניות חתוכות לשמיניות
3 עלי דפנה
2 כפות שום כתוש
מלח,פפריקה מתוקה, תבלין לגריל עוף, פפריקה מעושנת,פלפל שחור
אופן ההכנה:
כמו בכל תבשיל הונגרי מתחילים בהזהבת הבצלים,

מוסיפים עגבניות ופלפלים ומאדים תוך עירבוב כ- 10 דקות

כשהירקות מתרככים מעט מוסיפים את שאר הרכיבים,

מנמיכים הלהבה ומבשלים על אש קטנה

כשעה ורבע, העוף מתרכך, הרוטב מצומצם, זוכרים לא הוספנו מים.
כעת אפשר להעביר לצלחת הגשה,

להכין ברוטב שבסיר איזו תוספת טעימה,

או להגיש יחד על מצע אוהד רוטב

 

חנהפ

Active member
כמובן גם פפריקאש - צלי הבית מכינים בסיר על הגז

פה, אפשר להכין משוקיים/ירכיים וגם מחתיכות פרגית

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עדיקים, תודה על השרשור ותודה לך ולחנהפ על המתכונים! יש לי גם

כמה, אכניס בע"ה מחר (קצת מאוחר עכשיו..).

תודה!
 

עדיקים

Active member
קציצות עוף

מצרכים
לקציצות-
1/2 ק"ג עוף טחון
ביצה
3 כפות פרורי לחם
בצל קצוץ ופטרוזיליה קצוצה
מל"פ פעם אחרונה הוספתי קצת בהרט לקציצות יצא מעולה

לרוטב-
בצל קצוץ
קופסאת עגבניות מרוסקות
רסק עגבניות גדול
מל"פ, כורכום, פפריקה מתוקה, חריפה (מי שאוהב) מעט כמון/בהרט

לטגן בצל להוסיף עגבניות רסק ומרוסקות תבלינים ומים לבשל עד שרותח בינתיים מערבבים את המצרכים של הקציצות ומכינים קציצות, מכניסים לרוטב שרתח ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית נמוכה.
 

shira1960

Active member
קציצות עוף בכיוון אסייתי (וסיפור)

אתמול הפשרתי חזה עוף טחון, אבל התעוררתי ולא הרגשתי ממש טוב ולא התחשק לי לבשל כלום. אבל מכיוון שכבר הפשרתי, רציתי בכל זאת להכין משהו ולא לזרוק לפח. עלו רעיונות של משהו עם טורטיות, משהו עם פסטה, כדורים ברוטב וכו'. בסוף הכנתי קציצות בתנור כי זה היה הכי קל ויצא ממש טעים. טעים גם קר בתוספת סלט

אין לי מתכון מדוייק אבל-
חזה עוף טחון (אני חושבת שזה היה חצי קילו)
2 ביצים
כחצי כוס פנקו (אפשר שקדים טחונים)
רוטב סויה
טיפה שמן שומשום קלוי
ג'ינג'ר
מלח
פלפל שחור
אבקת שום
לימון - קליפה מגורדת פלוס מיץ

ליצור קציצות עם ידיים משומנת, לאפות כ20 דקות (אני בודקת עם מדחום)
 

shira1960

Active member
מרק עוף תימני (ושוב סיפור)

אז הזמנתי משלוח מהסופר, ובמקום לשלוח חזה הם שלחו כרעי עוף. אורגני. נו, טוב. שלחתי מייל, מיד זיכו אותי אבל הם לא מבינים שזה לא ממש פותר את הבעיה כי אני צריכה חזה עוף ולא כרעיים. טוב, אם מקבלים לימונים מכינים לימונדה, או - אם מקבלים בטעות כרעיים מכינים מרק עוף תימני.

אני מכינה לפי המתכון של טורי אייווי ("השיקסע במטבח"). נגמר לי החוויג' אז הכנתי עם ראס אל חנות + כורכום, כמון, פלפל שחור, מלח. כרגיל מוסיפה הרבה יותר ירקות מהמקור והרבה פחות בשר ועצמות

https://toriavey.com/toris-kitchen/yemenite-soup/

Ingredients
Yemenite Chicken Soup Ingredients
1 whole chicken 3-4 pounds, cut in pieces
4 chicken drumsticks
2 beef marrow bones
2 tsp turmeric
3 cloves garlic
1 bunch cilantro cleaned, rinsed, and tied in a bundle, plus more cilantro to garnish soup
1 large onion rinsed and halved, skin on
2 tsp hawayej spice blend see link in notes
1 1/4 lbs russet or Yukon gold potatoes (about 4 medium russets) peeled and cut into
large 2-inch chunks
Salt and pepper
Yemenite Beef Soup Ingredients
3 tbsp extra virgin olive oil divided
2 medium onions peeled and diced
2 lbs beef stew meat, cubed lamb can also be used
2 beef marrow bones
1/2 tbps turmeric
1 1/2 tsp hawayej spice blend
2 cloves garlic
1 bunch cilantro cleaned, rinsed, and tied in a bundle, plus more cilantro to garnish soup
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף ים תיכוני של רות סירקיס

אחותי ואמי מכינות לרוב.

עוף ים תיכוני של רות סירקיס
1 עוף (במשקל 11/2 ק"ג)
כפית וחצי מלח
1 כפית פפריקה
רבע כפית פלפל
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1 פלפל ירוק
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

מחלקים את העוף למנות הגשה. מערבבים כפית אחת מלח עם פפריקה ופלפל ומורחים היטב את חלקי העוף.
מחממים שמן במחבת גדולהאו בסיר רחב ושטוח. מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיהם.
פורסים את הבצל לפרוסות, חותכים את הפלפל והסלרי לחתיכות בינוניותוקוצצים את השום. מוסיפים הכל לסיר.
מערבבים את רסק העגבניות עם כמות שווה של מים (אפשר קצת יותר-לאה) ועם שאר המלח. יוצקים מעל לעוף והירקות.
מביאים לרתיחה. מקטינים את האש כך שתיווצר ותישמר רתיחה איטית אך מתמדת. מבשלים 25 דקות(אני מבשלת המון זמן). טועמים ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.
 

אמרלדה

Active member
איזה עושר. אין לי מה להוסיף למעט עקרונות לסלט עוף, כמובן

אני משתמשת בעוף של מרק לסלטים, אבל כמובן שאפשר גם בשאריות צלי עוף מכל סוג שהוא, רצוי לא מאוד מתובל כדי שיקבל את תיבול הסלט.

ההעדפות האישיות שלי: חותכת רק לרצועות דקות, לא לקוביות.
לא משדכת בשום צורה עוף עם עגבניות. לא הולך לי טוב...
מעבר לזה, הכל הולך, ובעיקר ירוקים ופריכים, פטריות, נבטים ומה שבראש שלכם.

רוטב הסלט שמשתדך הכי טוב לעוף הוא הסאטה, לטעמי - רוטב בוטנים.
אצלנו הפסקנו להחזיק בוטנים בבית בגלל האלרגיה של הנכדה, אז גילינו שעוף
הולך מצוין עם רוטב סלט ישראלי רגיל: שמנז, מיצלי, מלח. מי שאוהב, אפשר
להוסיף טיפת מתיקות - סילאן, מייפל וכו', אבל להיזהר שלא ישתלט על הטעמים.
 
למעלה