המלצה חמה משבת מעקודה פשטידת גזר של פסקל פרץ

michalgad1

New member
המלצה חמה משבת מעקודה פשטידת גזר של פסקל פרץ

וואי כמה שזה טעים
פשטידת גזר

החומרים לסיר 24-22 ס"מ.

5 גזרים גדולים, קלופים

מעט שמן

1 בצל בינוני, קצוץ

½1 כפיות מלח

4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

1 ביצה קשה, קצוצה

1 פרוסת לחם, שרויה במים וסחוטה

5 ביצים

1/2 כפית פלפל שחור, גרוס

1/2 כפית כורכום

2 כפיות מיץ לימון

5 כפות שמן



אופן ההכנה:

מניחים את הגזרים בסיר. יוצקים מים עד כיסוי ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד שהגזרים רכים. מסננים ומועכים אותם במזלג.

מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הגזר והבצל במשך כמה דקות, עד הזהבה. מוסיפים מעט מהמלח ומעבירים לקערה עמוקה.

מוסיפים פטרוזיליה, ביצה קשה ולחם ומערבבים. מוסיפים ביצים, תבלינים ושארית המלח ומערבבים לתערובת חלקה.

מחממים היטב שמן בסיר בעל ידיות ברזל ויוצקים לתוכו את התערובת. משטחים ומבשלים מכוסה על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהביצים נקרשות והפשטידה משחימה קלות. מסירים מהאש.

משחררים את הפשטידה מהסיר בסכין חדה. מצמידים צלחת גדולה אל פתח הסיר והופכים עליה בזהירות את הפשטידה. משמנים מעט את הסיר ומחזירים את הפשטידה כשהצד הבהיר כלפי מטה.

מבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, עד השחמה, או אופים 50-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

https://www.pascalpr.co.il/פשטידת-גזר/
 

shira1960

Active member
איזה יופי של רעיון! אני מכירה מעקודה עם תפוחי אדמה וירקות

או עם עוף טחון וביצים בלי תפוחי אדמה. אבל לא מכירה עם גזר כ"כוכב" וזה נשמע מעניין, במיוחד שיש לי שקית די גדושה עם גזרים יתומים שלא ידעתי מה לעשות איתם
 

עדיקים

Active member
נראה מעולה, תודה


מעולם לא הכנתי מעקודה עכשיו עם גזר קורץ לי יותר מתפוח אדמה שעתיר קלוריות.
 
למעלה