אז מה בסירים
לכבוד שבת פרשת בראשית?

חנהפ

Active member
הפעם הייתי צריכה את המוס פרווה

השתמשתי בשאריות סלמון שתיבלתי וטיגנתי קלות, סלמון מעושן וסלמון צלוי על גחלים שנותר לי במקפיא
את הכל טחנתי עם בצל ירוק, קרם קוקוס ומיונז
מלח ופלפל וכמובן ג'לטין
 

אמרלדה

Active member
מזל טוב למתהוללת וללאה ס, בהצלחה לבת של ליטל'ס, סיפור ומתכון

אתמול בערב דפקתי בדלת של השכנים לקבל איזה מס' טלפון שסיכמנו שאקבל. הם אנשים מבוגרים מאתנו לפחות בעשר שנים (וגם אנחנו, כזכור, כבר לא ילדים). זו רק הפעם השניה בחיי שאני דופקת בדלת של השכנים האלה. בפעם הקודמת הבאנו להם מגש פירות חתוכים אחרי מחלה של השכנה, ומצאנו על השולחן המון פירות ונשנושים, ואמרנו בלבנו: וואלה, מתאים. מדבר אליהם.
הפעם, זה היה סתם ערב של חול.
פותחת השכנה את הדלת, מזמינה אותי פנימה, אני נכנסת צעד אחד. בעוד בעלה מחפש בטלפון את המספר, עיניי רואות על שולחן הסלון - מגש פירות ענק, צלחת יפה של מאפים וצלחת יפה של נשנושים כמו אגוזים ובוטנים וכולי.
הבנתם? צלחת הפירות היפהפיה, הענקית, בראשה אשכול ענבים סקסי, וכל מה שמסביב, הם הסטנדרט של השניים האלה. כל ערב, הם מתיישבים מול הטלוויזיה עם זה. כל ערב חגיגה. כל ערב חגיגי. כל ערב - חפלה צבעונית.

חזרתי הביתה. הסתכלתי על שולחן הסלון. השלם לא היה בבית. אני הכנתי לי מול הטלוויזיה צלחת של אדממה...
הייתי עצובה. למה לי אין צבעוניות וחגיגה כזאת כל ערב? למה אנחנו לא יכולים? והאמת היא שהשלם יכול, אבל הוא לא מאמין בחגיגות...הוא מאמין בתזונה נכונה. ואני - טוב, לא נדבר על מה שאני יכולה לאכול ובעיקר על מה שלא...

הבוקר קיבלתי תוצאות בדיקת דם שפחדתי ממנה פחד מוות. במושגים שלי, חודשיים מתוך השלושה האחרונים אני אוכלת עם יותר חטאים מאשר בלי... ושלושה חודשים אחורה זו בדיקת הסוכר.
ואני כל הזמן דוחה עוד ועוד את הבדיקה...את האחרונה עשיתי באפריל.
והנה - הפלא ופלא. הסוכר ירד. מאוד. ממש. נכון, אני עם תרופות, אבל גם באפריל הייתי אתן. והוא ירד כל כך על אף שהוא כולל את החודשיים האחרונים עם החטאים...

וואלה, מצברוחי סנק פלאים. כל הקרבות האלה, כל האנרגיה הזאת, כל ההשקעה הבלתי פוסקת במה אוכלים, במה לא, חוסר היכולת לאכול בלי מחשבה, את מה שיש, חוסר היכולת להתיישב מול צלחת פירות כזאת בערב... השתלמו. היה שווה. ואוו. אני כל כך גאה בעצמי.

אז בשישבת אנחנו רק זוג, אבל יש תפריט מתוכנן:

היום הכנתי מקילו בשר המבורגרים וקבבים בתנור. חיסלנו חצי. מחר חצי חדש


השלם הכין עכשיו סיר קינואה אדומה והפכתי חצי ממנו לסלט עם טונות של ארוגולה, נענע ופטרוזיליה מהגינה ועם בצל סגול, בתיבול שמן זית, לימון ומלח, והוספתי לעצמי גם גבינה מלוחה. אז נשאר חצי סיר קינואה למחר, אגיש כנראה שוב כסלט עם ירוקים, כך אני הכי אוהבת
.
חזה עוף של תום פרנץ
שני סירי מרק של השלם - אחד ירקות בשבילי, אחד קטניות בשבילו
קוביות טופו מוקפצות - מעולה כנשנוש וכתוספת למרקים ולסלטים
מגש ברוקולי חלוט, אפוי בתנור עם מעט פירורי לחם (נטולי גלוטן)
סלט כלשהו
לחמניות קטנות ללא קמח משקדיה וביצים בתוספת אגוזים, שנאכל כקינוח,
יחד עם רוטב פירות יער שהכנתי עם "סוויטנגו" (תחליף סוכר).

המתכון לקוביות טופו:
חותכים קופסה של טופו קשה לקוביות של ס"מ על ס"מ. מרטיבים ב-
2.5 כפות רוטב סויה
כפית נדיבה אבקת שום
כפית נדיבה שמרי בירה
קצת שמן זית
הטופו שותה את הרוטב, ולאחר מכן עוד הקפצה של כמה דקות לחריכה.
אין צורך בהשריה מוקדמת.

שבת שלום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני שמחה בשבילך! ההשקעה ותשומת הלב באמת השתלמה! מקווה

שיהיו לך הכוחות להמשיך לשמור תוך פינוקים ממה שאפשר.
 

אמרלדה

Active member
אין לי מושג. זה מתכון של הבת הטבעונית של השלם. נדמה לי

&nbsp
שזה מוסיף תיבול. טעם. קניתי במיוחד בשביל זה, את האבקה. יש גם שבבים.
&nbsp
אני מאוד אוהבת את הקוביות שהיא מביאה אלינו לעתים קרובות בארוחות משותפות, אז החלטתי להכין לבד. אספר לך אחר כך יותר. אם אדע יותר.
 
למעלה